Loopband op afbetaling: Doen of niet doen?

Zou jij graag thuis een loopband willen hebben? Is het echter niet mogelijk om een bedrag van een paar honderd euro te betalen?

Of wil je liever niet in één klap zoveel geld uitgeven? Dan kun je ook kiezen voor een loopband op afbetaling. In dit artikel vind je alle informatie over een loopband op afbetaling, inclusief handige tips.

Is het nou aan te raden om een loopband op afbetaling aan te schaffen? Nou, dit brengt voors en tegens met zich mee. Over de voor- en nadelen van een dergelijke afbetaling lees je in dit artikel ook meer!

Wat zijn de voordelen van een loopband op afbetaling?

  • Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen. Voor een goede loopband betaal je al snel een paar honderd euro tot aan meer dan 1000 euro. Door voor een afbetaling te kiezen, hoef je dit bedrag niet in één keer te betalen.
  • Je loopt minder risico. Als je een loopband via het internet gaat bestellen, loop je nu eenmaal risico. De loopband kan nooit bezorgd worden of de verkopende partij kan in de tussentijd failliet gaan. Om dit risico te minimaliseren, is het ook interessant om voor een afbetaling te kiezen. Later in dit artikel maak je overigens kennis met twee betrouwbare partijen waar je met een gerust hart een loopband kunt bestellen.
  • Je geniet van de ‘normale’ voordelen van een loopband. Ongeacht voor welke betalingsmethode of –termijnen je kiest, geniet je van de nodige voordelen. Met een loopband blijf je fit, blijf je lekker in beweging en geniet je van een voldaan gevoel.

Wat zijn de nadelen van een loopband op afbetaling?

  • Je krijgt met financiële verplichtingen te maken. Als je een lening aan gaat, krijg je met financiële verplichtingen te maken. Zo moet je de resterende termijnen altijd op tijd betalen. Mocht je dit niet doen, kun je mogelijk met extra kosten te maken krijgen.
  • Je krijgt mogelijk met hogere kosten te maken. Een aanbieder biedt een loopband op afbetaling niet zomaar aan. We bedoelen hiermee te zeggen dat hier vaak iets tegen over staat; de aanbieder vraagt mogelijk om rente of verhoogt het totaalbedrag iets bij betaling in meerdere termijnen. Doe hier goed onderzoek naar.
  • Houd rekening met je BKR registratie. Een dergelijke afbetaling kan er mogelijk voor zorgen dat je met een BKR registratie krijgt te maken. Mocht je een huis willen kopen, kan dit wellicht voor problemen zorgen. Houd ook daar dus goed rekening mee.

Hoe werkt het kopen van een loopband op afbetaling precies?

Heb je online een geweldige loopband gevonden? Wil je die loopband graag zo snel mogelijk gaan gebruiken? Dan heb je in principe twee mogelijkheden: je betaalt de loopband in één keer of je kiest voor een betaling in meerdere termijnen. Dat laatste is overigens niet bij alle webshops mogelijk. bij onder meer Fitwinkel.nl en Fitnesskoerier is het wél mogelijk om voor deze betaaloptie te kiezen.

Als je voor een loopband op afbetaling kiest, moet je met enkele zaken rekening houden. Zo moet je waarschijnlijk persoonsgegevens delen; dit is eigenlijk de normale gang van zaken als je iets op afbetaling gaat kopen. Daarnaast moet je ook rekening met de termijnen gaan houden.

Bestel je loopband op afbetaling bij bijvoorbeeld Fitwinkel.nl? Bij het plaatsen van de bestelling zie je alle voorwaarden staan. Zodra je de bestelling plaatst, zit je vast aan deze voorwaarden. Neem de voorwaarden daarom altijd heel goed door!

Als je eenmaal de bestelling geplaatst hebt, is het zaak om de eerste termijn te betalen. In het vervolg dien je ook nog de overige termijnen te betalen. Wat deze termijnen precies zijn, is afhankelijk van meerdere factoren. Houd er in ieder geval rekening mee dat elke aanbieder haar eigen voorwaarden opstelt.

Heb je de laatste termijn eenmaal betaald? Dan is de loopband echt volledig aan jou. Op dat moment heb je immers aan de financiële verplichtingen voldaan.

Heb je enig idee wat er gaat gebeuren als je níet aan de financiële verplichtingen voldoet? In dat geval kun je een boete krijgen, maar je kunt ook een rechtszaak aan je broek krijgen. Houd daar goed rekening mee. En voldoe gewoonweg aan de verplichtingen.

Waar kun je een loopband op afbetaling kopen?

Spreekt het principe van een betaling in meerdere termijnen jou wel aan? Dan is het interessant om een geschikte webshop uit te kiezen. Wij helpen je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk al twee webshops tegengekomen waar je een loopband op afbetaling kunt kopen:

  • Fitwinkel.nl: bij deze webshop kun je kiezen voor een betaling in drie termijnen. Hierbij betaal je 1/3e bij het plaatsen van de bestelling, 1/3e na 30 dagen en 1/3e na 60 dagen.
  • Fitnesskoerier.nl: ook bij deze webshop is een afbetaling mogelijk. Hierbij worden eigenlijk dezelfde termijnen aangehouden als bij Fitwinkel.nl: bij aanschaf 1/3e, na 30 dagen 1/3e en na 60 dagen 1/3e.

Fitwinkel.nl

In het aanbod van Fitwinkel.nl vind je veel soorten loopbanden. Bijkomend voordeel is dus dat je op afbetaling een loopband kunt kopen.

Daarbij rekent Fitwinkel.nl bovendien géén rente. Een ander voordeel is dat je – door deze afbetaling – ook niet voor een BKR registratie bang hoeft te zijn.

Fitwinkel voegt daar ook nog aan toe dat men géén onvoorziene kosten in rekening brengt. Eigenlijk is het bij Fitwinkel dus heel interessant om direct een loopband op afbetaling te bestellen.

Bekijk hier het aanbod en alle mogelijkheden >>

Fitnesskoerier.nl

Ook bij Fitnesskoerier.nl kun je dus een loopband op afbetaling bestellen. Hierbij gelden eigenlijk dezelfde regels als bij Fitwinkel.nl.

Dit geldt voor bijvoorbeeld de maandtermijnen, maar ook voor de rente; deze is 0%. Verder is er geen sprake van onvoorziene kosten en van een BKR registratie. Je kunt met een gerust hart dus een loopband bij Fitnesskoerier.nl bestellen.

Bekijk hier het aanbod en alle mogelijkheden >>

Bestel direct de gewenste loopband

Het is de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een geschikte loopband. Check het aanbod van Fitwinkel.nl en van Fitnesskoerier.nl en maak een goede vergelijking voor je.

Bij het afrekenen kun je vervolgens kiezen voor ‘betalen in drie termijnen’. Veel plezier alvast met jouw nieuwe loopband!

Klik op de knop hieronder voor het beste aanbod:

Bekijk ook: