Bremshey loopband – Is het de aankoop wel waard?

Voor wie gek is op sporten en bewegen vanuit huis is een loopband een absolute aanwinst. De apparaten zijn dan ook perfect om je conditie mee op peil te brengen en je overtollige kilo’s mee te verliezen.

Als je op zoek bent naar een goede loopband, dan kan het goed zijn dat je al wel eens een Bremshey loopband bent tegengekomen. Ondanks dat dit prima modellen zijn, zijn deze loopbanden helaas niet meer nieuw te verkrijgen.

Maar kun je dan beter voor een nieuwe loopband van een ander merk gaan, of een tweedehands Bremshey?

In dit artikel vertellen we je precies wat je het beste kunt doen en waarom.

Over de Bremshey loopbanden

bremshey-loopband

De zoektocht naar de perfecte loopband kan een behoorlijke klus zijn. Als je bezig bent met deze zoektocht dan is de kans best aanwezig dat je het merk Bremshey wel een keer bent tegengekomen.

Het merk Bremshey Sport is dan ook al jaren in omloop. Sinds de oprichting van het bedrijf in Solingen, Duitsland, heeft het bedrijf hard aan de weg getimmerd om gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit te leveren.

Hoewel het bedrijf jarenlang een grote selectie aan top loopbanden op de markt wist te brengen, is het bedrijf inmiddels overgenomen door het Nederlandse Tunturi New Fitness B.V.

De productie van de verschillende loopbanden is dan ook al een tijdje niet meer van kracht. Wel is het nog mogelijk om de bestaande Bremshey loopbanden te laten repareren of onderdelen hiervoor te kopen via Tunturi.

Tweedehands of nieuw?

Bremshey Sport heeft in zijn jaren op de markt veel verschillende loopbanden uitgebracht. De apparaten waren dan ook absoluut van prima kwaliteit en varieerde in klasse. Zo heeft het bedrijf een grote selectie aan instapmodellen uitgebracht, maar ook loopbanden voor gevorderden.

Hoewel dit op papier natuurlijk fantastisch klinkt zijn de Bremshey loopbanden niet meer nieuw te krijgen. Het is daarom ook een stukje verstandiger om te kijken voor een nieuwe loopband van een ander merk dan een tweedehands Bremshey loopband.

Garantie

Een van de meest vooropstaande redenen om een nieuwe loopband te kiezen boven een tweedehands Bremshey loopband is de garantie.

Hoewel het Tunturi nog wel service biedt voor de bestaande Bremshey loopbanden vallen deze niet meer binnen een garantietermijn. Dit komt doordat de loopbanden vaak toch al aantallen jaren oud zijn.

Bij een nieuwe loopband ben je eigenlijk altijd verzekerd van een royale garantieperiode, mocht er iets mis mee zijn.

Selectie

Bremshey heeft in het verleden verschillende loopbanden op de markt gebracht. Deze loopbanden varieerde dan ook van instapmodellen tot semiprofessionele modellen. Maar bij het aanschaffen van een tweedehands loopband loop je altijd risico dat jouw loopband er helemaal niet bij zit!

Als je een nieuwe loopband aanschaft dan heb je niet alleen een stuk meer keuze, maar je weet ook zeker dat deze binnen een paar dagen bij jou thuis staat.

Staat

Tot slot hebben we nog de staat van het toestel. Hoewel de Bremshey loopbanden vaak van erg goede kwaliteit zijn, is de staat van een tweedehands product nooit 100%. De kans is dan ook groot dat er gebreken zijn aan het apparaat.

Bij het aanschaffen van een nieuwe loopband ben je gegarandeerd dat het product helemaal compleet is en naar behoren werkt. Is er iets stuk of mis je iets? Dan kun je dit vaak snel en kosteloos thuis gestuurd krijgen!

Conclusie

De Bremshey loopbanden komen in veel verschillende soorten en maten. Helaas worden deze vandaag de dag niet meer gemaakt.

Hoewel je zou kunnen kiezen om te gaan voor een tweedehands Bremshey loopband, is het absoluut te adviseren om toch te kiezen voor een nieuw model.

Zo ben je altijd gegarandeerd van een 100% werkende loopband, een grote selectie en een garantieperiode mocht er iets mis mee zijn.


Meer loopband merken: