Loopband bij Otto kopen: Doen of niet?

Ben je tijdens je zoektocht naar een loopband op de website otto.nl uitgekomen? En vraag je je nu af of het verstandig is om je loopband bij Otto te kopen?

Dan zit je in dit artikel in ieder geval goed. In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over het kopen van een loopband bij Otto.

Over Otto

De Nederlandse webwinkel Otto heeft door de jaren heen een divers aanbod opgebouwd. In dit aanbod zijn onder meer kleding, schoenen, huishoudelijke apparaten, elektronische apparaten en meubels te vinden.

Maar, in het aanbod is ook ruimte ingericht voor fitnessapparaten.

Feit is alleen dat Otto geen echte specialist op het gebied van fitnessapparaten is. Dat is dus een behoorlijk verschil met de beste loopband winkels.

Het aanbod loopbanden bij Otto

loopband otto

In de categorie ‘Fitnessapparaten’ vind je bij Otto meer dan 20 loopbanden. Wat hierbij direct opvalt, is dat deze loopbanden van allerlei merken zijn.

Zo zie je de merken Reebok, Christopeit Sport, Stamm, BH Fitness en U.N.O Fitness voorbijkomen.

Enkele van deze merken zijn bekend, maar een paar merken zijn absoluut niet bekend. Zo hadden wij zelf nog nooit van het merk U.N.O. Fitness gehoord.

Wat ons verder opviel, is dat het assortiment behoorlijk uiteenlopend is. Je kunt bij Otto voor een paar honderd euro een loopband kopen, maar je kunt hier ook ruim 4.000 euro aan uitgeven.

Met elk budget zou je dus bij Otto een geschikte loopband moeten kunnen kopen.

Wat wij een stuk minder handig vinden, is dat Otto slechts een paar filters toegevoegd heeft. Zo kun je filteren op maximaal gebruikersgewicht, kleur en maximale snelheid.

Verdere filters ontbreken, waardoor je niet een perfecte splitsing in/van het aanbod kunt maken.

Is een loopband bij Otto kopen verstandig?

loopband bij otto kopen

Kom je bij Otto een interessante aanbieding tegen? Dan ben je mogelijk geneigd om direct de loopband via de webshop van Otto te bestellen.

Wij kunnen dat goed begrijpen, maar wij raden je het graag af. Er zijn namelijk een paar redenen om voor een andere webshop te kiezen:

  • Het aanbod bij Otto is relatief beperkt. Kijk je bijvoorbeeld naar het aanbod van Betersport, Fitwinkel of Bol.com, zie je dat deze webshops véél meer loopbanden aanbieden. Daardoor ben je veel beter in staat om een loopband te vinden die volledig op jouw wensen aansluit.
  • Otto is geen specialist. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, is Otto geen specialist. Je hoeft er dan ook bij deze webshop niet op te rekenen dat je perfect advies kunt ontvangen. Ook is het zo dat de productomschrijvingen niet heel uitgebreid zijn. Ook daaruit blijkt dat Otto geen echte specialist is op het gebied van loopbanden.
  • Otto biedt niet de beste merken aan. In het huidige aanbod van Otto zijn zeker interessante loopbanden te vinden, maar het zijn niet alleen maar loopbanden van de beste merken. Als je wel per sé een loopband van een goed merk wilt hebben, kom je al snel bij een andere aanbieder uit.
  • De webshop werkt niet super fijn. Dit is wellicht persoonsgebonden, maar wij zijn niet helemaal te spreken over de webshop van Otto. Zo vinden wij dat er in de webshop veel te weinig filters toegevoegd zijn.

Al met al raden wij je het volgende aan: schaf een loopband altijd aan bij een specialist.

Bekende voorbeelden van specialisten zijn onder meer Betersport.nl, Fitwinkel.nl en Bol.com. Deze webshops bieden een divers aanbod aan, hebben verstand van zaken en adviseren je maar al te graag.

Bijkomend voordeel: bij deze aanbieders heb je alleen tussen de beste loopbanden de keuze. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je onverhoopt een kat in de zak koopt.

Graag raden wij je aan om voor één van onderstaande winkels/webshops te kiezen:
Meer winkels: