Loopband kopen in de outlet? Hier moet je rekening mee houden!

Vandaag de dag is het hebben van een loopband steeds normaler. Mensen lijken dan ook het thuis sporten helemaal te omarmen.

Maar wie een loopband wil gaan aanschaffen komt ook al snel tot de conclusie dat dit geen goedkoop iets is.

Het kopen van een loopband in een outlet winkel kan dan ook een hele hoop geld schelen zou je denken. En hoewel dit in veel gevallen ongetwijfeld waar zal zijn, komt er stiekem toch net wat meer bij kijken dan je zou denken.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een loop in een outlet. Zo weet je straks precies waar je op moet letten en wat je het beste kunt doen.

Een outlet; goedkoop, maar betrouwbaar?

Als je op zoek bent naar een loopband voor thuis dan zal het je ongetwijfeld zijn opgevallen dat de apparaten niet goedkoop zijn. Het kan dan ook zomaar zijn dat je honderden euro’s kwijt bent als je er eentje aanschaft.

Om deze hoge prijs voor te zijn kan het een heel verstandig iets lijken om een loopband bij een outlet te kopen. Bij een outlet zijn de prijzen vaak namelijk een stuk lager dan als je er eentje bij een speciaalzaak koopt.

Maar zijn de loopbanden voor deze spectaculaire prijs wel te vertrouwen?

Showroommodel

Als je een loopband bij een outlet koopt dan zijn de prijzen vaak erg laag. Maar denk maar niet dat dit komt omdat de verkoper zo graag ervoor wil zorgen dat jij de laagste prijs krijgt.

De reden waarom je een loopband voor zo een lage prijs kunt krijgen komt omdat het vaak gaat om showroommodellen. Deze modellen hebben dus voor een (vaak langere) periode in de showroom van de winkel gestaan. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde knoppen beschadigd zijn, het loopvlak slijtage heeft of zelfs krassen.

Garantie

Dus de apparaten die je kunt aanschaffen zijn dus vaak showroommodellen. Je kunt er toch voor kiezen om de beschadigingen op te laten knappen en gebruik te maken van de garantietermijn?

Hoewel dit een erg goed plan zou zijn, is er een klein probleem. En dat probleem is dat er in veel gevallen geen garantietermijn op loopbanden via een outlet zijn.

Doordat je het apparaat al aanschaft met de eventuele beschadigingen vervalt ieder recht op garantie. Hierdoor zul je, als je ervoor kiest om het toch te laten maken, dit allemaal uit je eigen portemonnee moeten betalen helaas.

Beperkte keuze

Een outlet betekend uitverkoop. En als je op zoek bent naar een loopband die je kunt scoren binnen deze uitverkoop, dan hoop je uiteraard de loopband van je dromen voor een klein prijsje te kunnen bemachtigen.

Echter is het zo dat de kans eigenlijk vrij klein is dat je deze hier treft. Dit komt omdat de keuze van het aantal modellen behoorlijk beperkt is. Een outlet wordt namelijk mogelijk gemaakt door een combinatie van de showroommodellen en overproductie. Hierdoor krijg je slechts een fractie van alle mogelijke loopbanden op de markt te zien.

Maar wat moet ik dan wel doen?!

We snappen goed dat het heel aantrekkelijk lijkt om een loopband bij een outlet te kopen. De prijs maakt het zo dat het ook voor lagere inkomens mogelijk is.

Toch kun je beter gebruikmaken van vertrouwde en grotere verkooppunten. Zo zijn bol.com en betersport.nl niet alleen vertrouwde en gecertificeerde verkooppunten, zij hebben ook een erg groot aanbod aan verschillende loopbanden.

Ook hebben beide webwinkels erg regelmatig uitverkoop op bepaalde producten. De uitverkoop plus het aanbod van de webwinkels zorgt ervoor dat er een veel grotere kans is dat je jouw droom loopband voor een prikkie kunt bemachtigen!

Conclusie

Een loopband in een outlet kopen is goedkoop. Je loopt echter wel tegen een erg gelimiteerde hoeveelheid keuze aan en soms beschadigde modellen.

Het is dan ook verstandig om een loopband via bol.com op betersport.nl te kopen. Deze verkopers zijn betrouwbaar, hebben een groot assortiment en hebben loopbanden voor een betaalbare prijs!


Loopband voor thuis kopen >>