Loopband test aankoop 2021

Gepubliceerd door 765casper op

loopband-test

Zoek je naar de beste aankoop? In dat geval is het verstandig om een loopband test uit te voeren. Echter is zo’n test lastig als je niet precies weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Om jou goed te helpen met het uitzoeken van de beste aankoop deden wij daarom een uitgebreide test.

Op deze pagina lees je de test resultaten en kom je erachter welke loopbanden er als beste uit de test kwamen.

Waarom een loopband test?

Als jij van plan bent om een wat grotere aankoop te doen dan kun je natuurlijk direct het eerste beste apparaat kopen dat je tegenkomt.

Echter is dat niet verstandig en raden wij dat dan ook niet aan. Het is namelijk aanbevolen om eerst altijd een uitvoerige test te doen, of als jij daar zelf niet toe in staat bent de test resultaten te bekijken.

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan denk jij hier waarschijnlijk hetzelfde over, wat zeer verstandig is.

In dit geval hebben wij het werk namelijk al voor jou gedaan. Wij zochten uit wat de beste loopbanden zijn op basis van onze testresultaten.

We zullen allereerst de beste mogelijkheden bespreken en vervolgens leggen we je uit waar wij de loopbanden allemaal op hebben getest.

Wat zijn de beste loopbanden uit de test?

De grote vraag is natuurlijk welk apparaat er uiteindelijk als beste uit de test gekomen is en de beste aankoop is.

Hieronder vind je onze top 3 selectie:

1. Senator iplus loopband

loopband-senator-iplus

De Focus Fitness Senator iplus is een hele goede allround loopband en kwam dan ook als beste uit de test qua eigenschappen en loopervaring. Het enige wat als nadeel gezien kan worden is de prijs, welke net wat hoger ligt dan een gemiddelde loopband voor thuis.

Wat ons betreft is deze loopband de prijs dubbel en dwars waard, aangezien het werkelijk van top kwaliteit is. Echter kunnen wij ons voorstellen dat niet iedereen een bedrag van 1249 euro overheeft voor een goede loopband.

Als je dus op zoek bent naar een ietwat eenvoudigere en goedkopere loopband, dan zou je een van de onderstaande opties kunnen overwegen.

Meer informatie over dit apparaat vind je via de onderstaande knop:2. Focus fitness Jet 9 iplus

loopband-jet-9-iplus

De Jet 9 iplus loopband is bij uitstek een loopband van uitstekende kwaliteit. Zoek je een loopband voor intensief thuisgebruik? Dan maak je met de Jet 9 iplus een erg goede keuze.

Het apparaat is geschikt om virtueel op hard te lopen met behulp van een applicatie en daarnaast is het voorzien van goede demping, een breed loopvlak en een erg fijne loopbeleving.

De Jet 9 is op papier geschikt voor intensief thuisgebruik, maar uit onze test bleek dat het zich qua kwaliteit prima kan meten met loopbanden van sportschool kwaliteit.3. Focus Fitness Jet 5

focus-fitness-jet-5

De loopband Jet 5 is een hele degelijke loopband die erg goed uit de test kwam, zelfs nog beter dan verwacht.

Het heeft een relatief lage prijs, waardoor je deze loopband niet direct zou beschouwen als een loopband van extreem hoge kwaliteit.

Toch deed de Jet 5 heel erg leuk mee in de test en kon het zich goed meten met veel duurdere loopbanden van veel duurdere merken.

Een uitgebreid verslag van deze test kun je overigens lezen in de Focus Fitness Jet 5 review die wij hierover schreven.Waar hebben wij de loopbanden op getest?

Je hebt zojuist onze beste loopband test resultaten kunnen bekijken, maar waar hebben wij deze selectie eigenlijk op gebaseerd ? Goede vraag, deze vragen lichten wij hieronder graag voor je toe.

Wij hebben hieronder enkel de belangrijkste aandachtspunten toegelicht om de test uitleg niet al te lang te maken.

Loopvlak

Allereerst hebben we kristisch gekeken naar het loopvlak. Wat wij vooral belangrijk vinden is de demping en het formaat. Een breed loopvlak met veel bewegingsvrijheid is een absolute pré.

loopvlak-loopband-testen

Ook de demping is van zeer groot belang. Om blessures te voorkomen is een goede demping tijdens het hardlopen wat ons betreft een vereiste. Dit kun je testen door het loopvlak simpelweg uit te proberen en te voelen hoe de demping aanvoelt.

Maar als je wat meer naar het technische gedeelte wilt kijken, dan kun je bij de specificaties van de desbetreffende loopband vaak ook zien over wat voor demping systeem het beschikt.

Trainingsmogelijkheden

Trainingsmogelijkheden bedoelen we in de breedste zin van het woord. Maar wat bij onze loopband testen voornamelijk centraal staat zijn de snelheden en de trainingsprogramma’s.

Met diverse programma’s kun je jouw mogelijkheden enorm uitbreiden en kun je iedere keer weer het beste uit je trainingen halen.

Als je gaat trainen op een loopband is dat vaak met het doel om af te vallen of om fitter te worden.

Het is in dat geval dan natuurlijk wel zo fijn als je hard genoeg kunt rennen op het apparaat en daarnaast ook diverse programma’s tot de beschikking hebt, zodat je constant progressie kunt blijven boeken in je trainingen.

Stevigheid en duurzaamheid

Bij een grote aankoop zoals een loopband is duurzaamheid erg belangrijk. Vandaar dat we ook altijd aanbevelen om allereerst een goede test (zoals deze) te bekijken, of zelf het product uit te testen als je daar toe in staat bent.

Qua duurzaamheid en stevigheid is het natuurlijk lastig om te testen, we vonden het namelijk zonde om met een sloophamer op de loopbanden te gaan rammen, om vervolgens te kijken welke er het beste overeind bleef.

loopband-uitproberen

De duurzaamheid kunnen we echter goed afleiden aan het merk van de desbetreffende loopband en ervaringen van gebruikers die de loopband inmiddels al enkele jaren in gebruik hebben.

Wanneer een loopband jarenlang meegaat zonder dat er een defect is geweest kun je er vanuit gaan dat het van duurzame kwaliteit is.

De stevigheid is vaak deels te herleiden aan de maximale belastbaarheid, wat hier een goede indicator voor is.

Ervaringen van gebruikers

Zoals we net al kort vertelden is het vaak raadzaam om ervaringen van gebruikers te raadplegen tijdens een test.

De loopband kan namelijk nog zo goed aanvoelen op het moment dat jij het test, het is de bedoeling dat het over enkele jaren nog altijd zo goed aanvoelt.

Daarnaast is het lezen van gebruikerservaringen naar onze mening ook een goede manier om een goed beeld van van een loopband te krijgen.

Als je dus zelf niet in staat bent om een loopband te testen voor de aankoop, kun je altijd de gebruikerservaringen bekijken. Deze zijn op de meeste webshops te vinden op de productpagina zelf.

Extra functies

Wil je graag een loopband met hartslagmeter? Of zoek je een loopband met helling?

In beide gevallen is het raadzaam om óók deze functies goed onder de loep en nemen en zo nodig even goed uit te testen of het wel werkt naar behoren.

consumentenbond-test

Sommige luxe loopbanden hebben enorm veel functies, waardoor je veel moet testen. In dat geval kun je het beste werken met een checklist en alle functies één voor één uitproberen.

Je test dan of het werkt naar behoren en of je vertrouwen hebt in de kwaliteit van de desbetreffende functie.

Zo is het bij een opklapbare loopband bijvoorbeeld belangrijk dat je vertrouwen hebt in het opklapmechanisme, zodat je het apparaat met een gerust hart in-en uit kunt klappen.

Zelf een loopband testen?

Helaas is het voor niet iedereen mogelijk om zelf een loopband te testen, echter zijn er wel enkele plekken in Nederland waar dit mogelijk is. Zo zou je bijvoorbeeld eens een bezoekje kunnen brengen aan een showroom.

Je hoeft de loopband na de test natuurlijk niet direct te kopen, maar je kunt het ook later nog op internet bestellen, nadat je er een paar nachtjes over hebt geslapen.

Ook als jij van plan bent om een tweedehands loopband te gaan kopen, is het des te belangrijker dat je het apparaat grondig test voordat je overgaat tot de aankoop, aangezien je hier meestal geen garantie op zult hebben.

Welke merken kwamen als beste uit de test?

Ondertussen hebben we al heel wat loopbanden mogen testen en mensen mogen voorzien van het beste aankoop advies.

In de loop der tijden hebben we dan ook heel wat verschillende merken voorbij zien komen en mogen uitproberen.

Hieronder vind je een selectie van wat naar onze mening de beste merken waren op basis van de test resultaten:

  • Focus Fitness
  • Senz Sports
  • NordicTrack
  • Gymost
  • VirtuFit
  • Tunturi

Wat zijn de best geteste winkels?

Ook qua winkels zijn er een heleboel mogelijkheden om uit te kiezen voor je aankoop.

Ons advies is om altijd eerst op zoek te gaan naar de meest geschikte loopband en vervolgens pas naar een geschikt verkooppunt te zoeken.

In onze top selectie die je op deze pagina hebt kunnen vinden kun je echter al direct naar het verkooppunt gaan met de beste huidige prijs, door op de desbetreffende knop te klikken.

Test van de consumentenbond

Ben je op zoek naar een loopband test van de consumentenbond? Dan ben je niet de enige. De consumentenbond is namelijk een betrouwbaar platform, waar consumenten op terecht kunnen voor diverse reviews en advies.

Je vindt hier regelmatig adviezen over allerlei soorten producten in de meest uiteenlopende categorieën.

Als jij echter op zoek bent naar een loopband test van de consumentenbond, dan moeten we jou helaas teleurstellen, aangezien er momenteel geen testen hierover beschikbaar zijn op dit platform.

Nog vragen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de beste test aankoop? Laat dit dan gerust even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Ook als jij advies wilt hebben over een bepaalde soort loopband kun je een reactie achterlaten.

We wensen je alvast veel succes en hopen dat je de beste aankoop hebt kunnen vinden in onze test!
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *