Onderwater loopband: Alles over de aqua loopband in het water

Loopbanden bestaan tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo kun je met een AlterG loopband snel en goed herstellen van bijvoorbeeld een operatie.

Dit is óók het geval als je voor een onderwater loopband kiest. Met een onderwaterloopband kun je op een unieke manier hardlopen.

Wat is een onderwaterloopband precies?

hardloopband_onderwater

Een onderwater loopband is een loopband die je in het water kunt leggen.

Als je bijvoorbeeld een zwembad in de tuin hebt, leg je de loopband in je zwembad neer. Je kunt vervolgens op de loopband (hard)lopen en naar een gericht doel toe trainen.

Wat zijn de voordelen van een onderwater loopband?

loopband_onderwater

Met een aqua loopband geniet je van de nodige voordelen. Het belangrijkste voordeel is te vinden in de belasting op je gewrichten en spieren. De belasting is minimaal, doordat je in het water rent.

Probeer maar eens door de zee of in een zwembad te rennen; je merkt direct dat dit zwaar is, maar dat dit geen belasting vormt voor je gewrichten.

In het water geniet je dus wel van de nodige weerstand. Met dank aan deze weerstand kun je de trainingen in het water alsnog relatief zwaar maken. Maar, dit is in lang niet alle gevallen wenselijk.

Als je bijvoorbeeld op straat niet meer kunt/mag hardlopen, biedt een onderwater loopband uitkomst. Je kunt dan alsnog hardlopen, maar wel op een manier waarbij je bijvoorbeeld je knie niet meer hoeft te belasten.

Ook voor revalidatiedoeleinden kan een onderwaterloopband ideaal zijn. Nadat je geopereerd bent, kun je in het water meerdere oefeningen doen.

Bij deze oefeningen span je je spieren aan, maar je spieren en gewrichten worden niet (bovenmatig) belast. Voor revalidatiedoeleinden is de aanschaf van een onderwater loopband dus absoluut aan te raden.

Tot slot is het ook nog leuk om in het water hard te lopen. Je bent lekker in beweging en je geniet van het verfrissende water op je lichaam.

Mocht het zonnetje ook nog lekker schijnen, is het al met al een heerlijke setting. Op een leuke manier buiten in beweging komen; met een water loopband is dit mogelijk!

Waterloopband kopen: waar moet je rekening mee houden?

onderwater_loopband

Het is goed om te beseffen dat een waterloopband niet voor iedereen geschikt is.

Heb je in je tuin bijvoorbeeld geen zwembad? Dan heb je in de basis niks aan een onderwaterloopband.

Zoals de benaming al aangeeft, moet je de loopband echt onder het water neerleggen en gebruiken.

Verder moet je rekening houden met een behoorlijke investering. Dat een loopband tegen het water bestand is, komt alleen maar door de complexe samenstelling van de loopband.

Deze complexe samenstelling is in het uiteindelijke prijskaartje duidelijk zichtbaar.

Ook moet je rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Op een normale loopband kun je heel veel soorten trainingen uitvoeren, maar daar is bij een onderwaterloopband minder sprake van.

Zoals hierboven al aangegeven, komt een onderwaterloopband in specifieke gevallen echter heel goed van pas.

Tot slot moet je rekening met een beperkte maximale snelheid houden. Op de meeste onderwaterloopbanden behaal je een maximale snelheid van bijvoorbeeld 8 kilometer per uur.

Dit is niet overdreven hard, maar je kunt op zo’n loopband wel lekker in beweging komen. Als je dit ook nog met aquagym kunt combineren, voer je een full body workout uit.

Waar kun je een onderwaterloopband kopen?

Het kopen van een onderwaterloopband is alleen bij specialisten aan te raden. De specialisten weten wat kwaliteit is, welke loopbanden aan de eisen voldoen en kunnen je van goed advies voorzien.

Bovendien tref je alleen bij de specialisten een divers aanbod aan. Bij de niet-specialisten heb je vaak maar de keuze uit één of twee varianten.

Bekijk het aanbod hieronder:

Ook interessant: