Toorx loopband: Alle loopbanden van dit merk op een rijtje

Heb je een loopband voor revalidatiedoeleinden nodig? Of wil je niet al te hard op een loopband rennen?

Dan is de kans groot dat je al snel bij een Toorx loopband uitkomt. De loopbanden van dit merk zijn simplistisch vormgegeven en bieden tal van voordelen.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de vier loopbanden van dit merk.

Over Toorx Fitness

Het merk Toorx Fitness is afkomstig uit Italië. Alle producten die door dit merk verkocht worden, worden ook daadwerkelijk in dat land ontworpen.

Opvallend hierbij is dat Toorx Fitness zich op allerlei producten richt. Variërend van hoogwaardige loopbanden tot aan comfortabele yoga matten.

Het aanbod van Toorx Fitness

Op het moment van schrijven biedt Toorx Fitness vier loopbanden aan. Deze loopbanden bespreken we graag hieronder in het kort.

Toorx Walker Evo

loopband_toorx_walker_evo

De Toorx Walker Evo is één van de meest luxe loopbanden van Toorx. Deze loopband beschikt bijvoorbeeld over een groot display, over bekerhouders en over een fijne bediening.

Wat een belangrijk voordeel is, is dat deze loopband ook voor senioren of tijdens een revalidatie geschikt is. Dit is te danken aan de handrails aan beide kanten van de loopband.

Tijdens het joggen of wandelen kun je je handen hierop leggen, waardoor je van de gewenste stabiliteit geniet.

Bijkomend voordeel is de lendenondersteuning. Hiermee geniet je van nóg meer ondersteuning tijdens het lopen of joggen.

De loopband levert een maximale snelheid van 8 km/u. Voor hardlopen is dit uiteraard niks, maar voor wandelen en joggen is dit prima.

Je hebt bovendien bij deze loopband de keuze uit 16 programma’s. Houd wel rekening met een vrij forse investering en het gewicht van 58 kilogram.
Toorx Fitness Walkingpad

toorx_fitness_walkingpad

De Toorx Fitness Walkingpad is een unieke loopband. Deze loopband bestaat uit niks meer dan een loopvlak en de behuizing.

Er is dus géén display of ander onderdeel op deze loopband aangebracht.

De werking van de loopband is ook uniek. Met de afstandsbediening laat je het loopvlak draaien, waarna je de gewenste snelheid in kunt stellen.

De maximale snelheid hierbij is 6 kilometer per uur.

Heb je met veel plezier gebruik gemaakt van de Toorx Fitness Walkingpad? Dan kun je ‘m opvouwen en makkelijk opbergen.

Al met al een unieke en compacte loopband met een simplistisch design.
Toorx Fitness Street Compact

toorx_fitness_street_compact_loopband

De Toorx Fitness Street Compact is eveneens een simplistische loopband. Deze loopband bestaat uit het loopvlak en twee handgrepen aan de voorzijde.

Op de stang van deze handgrepen is een klein display aangebracht. Via dit display stel je de snelheid naar wens in; de maximale snelheid is 10 kilometer per uur.

Opvallend is dat deze loopband slechts 10 centimeter dik is. Ondanks deze minieme dikte geniet je wel van een prima dempingssysteem.

Ook geniet je van een laag gewicht (30 kilogram) en een inklapmogelijkheid. Al met al een unieke loopband die zo’n 580 euro kost.
Toorx Fitness City Compact

toorx_fitness_city_compact_loopband

De Toorx Fitness City Compact is de laatste Toorx loopband die we in dit artikel bespreken. Deze loopband is simplistisch vormgegeven, ziet er strak uit en biedt opvallend veel mogelijkheden.

Zo is bij de soort van leuning een display aangebracht. Via dit display stel je de loopband naar wens in en lees je tal van waarden af.

Verder is het uniek dat deze loopband vrij hard gaat; 14 kilometer per uur. Ten opzichte van de andere Toorx Fitness loopbanden is dat significant harder.

De loopband is verder van een prima kwaliteit en op een fijne manier te gebruiken. Houd wel rekening met het maximale gebruikersgewicht van 100 kilogram.
Voor wie is een Toorx Fitness loopband geschikt?

De loopbanden van dit merk zijn zeker niet voor iedereen geschikt. Als je een serieuze sporter bent, heb je bijvoorbeeld niet al te veel aan de loopbanden van dit merk.

De loopbanden komen echter wel in andere situaties goed van pas:

  • Als je aan het revalideren bent
  • Als je al wat ouder bent en op een fijne manier in beweging wilt komen
  • Als je op een recreatieve manier thuis wilt joggen of wandelen

Dat de Toorx Fitness loopbanden geschikt zijn voor revalidatiedoeleinden, blijkt duidelijk uit de vormgeving.

Zeker als je voor de Toorx Walker Evo kiest, revalideer je op een fijne en veilige manier.