VirtuFit Elite TR-1000i: Review

Een ware krachtpatser met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur.

Dit is in de basis de meest correcte omschrijving van de VirtuFit Elite TR-1000i. Een loopband die – door de krachtige motor – zowel voor recreatief als voor semiprofessioneel gebruik geschikt is.

Of wij de aanschaf van deze loopband aan kunnen raden, ga je in deze VirtuFit Elite TR-1000i review lezen.

De belangrijkste specificaties

virtufit_elite_tr-1000i

Bij deze loopband van VirtuFit vallen onderstaande specificaties direct op:

 • Vermogen van de motor: 3 pk
 • Maximale vermogen van de motor: 6 pk
 • Maximale snelheid: 20 kilometer per uur
 • Hoeveelheid trainingsprogramma’s: 40 stuks
 • Hellingshoek: 0 tot 15%
 • Afmetingen uitgeklapt: 190 x 90 158 centimeter
 • Afmetingen ingeklapt: 140 x 90 158 centimeter
 • Gewicht van de loopband: 105 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 155 kilogram

Uit deze specs blijkt direct dat de VirtuFit Elite TR-1000i een ware krachtpatser is.

De belangrijkste voordelen

elite_tr1000i

Spreekt de VirtuFit Elite TR-1000i je op voorhand aan? Dat is goed voor te stellen. De specs van deze loopband zijn immers veelbelovend. Toen wij deze loopband uit mochten proberen, merkten wij al snel enkele voordelen op:

 • Veel trainingsmogelijkheden. Dat de VirtuFit Elite TR-1000i veel trainingsmogelijkheden biedt, is volgens ons een understatement. Het gaat namelijk om héél veel trainingsmogelijkheden. Onder andere dankzij de 40 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en de maximale snelheid van 20 kilometer per uur.
 • Inklapbaar en verplaatsbaar. Nadat je van deze loopband gebruik hebt gemaakt, kun je ‘m inklappen. Dit scheelt vervolgens een halve meter aan opbergruimte. Erg handig! Hierdoor verplaats je de loopband overigens ook een stuk makkelijker.
 • Uitgebreid display. Over het display van de VirtuFit Elite TR-1000i zijn wij ook erg enthousiast. Dit display biedt veel mogelijkheden, is duidelijk en is vrij groot. Ideaal is ook dat de afstand in stappen van 10 meter aangegeven wordt; dit is met name ideaal als je aan het revalideren bent.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Elite TR-1000i

Bovenstaande voordelen staan als een paal boven water, wat ons betreft. Wij zijn echter ook van mening dat deze loopband enkele zwaarwegende nadelen met zich mee brengt:

 • Vrij prijzig. Voor de VirtuFit Elite TR-1000i betaal je een bedrag van ruim 1500 euro. Bovendien is deze loopband bij weinig webshops nog aan te schaffen, waardoor je geen goede prijsvergelijking kunt maken. Of van een interessante aanbieding kunt genieten.
 • Erg zwaar. In onze ogen ligt het totaalgewicht van deze VirtuFit loopband echt veel te hoog. Een totaalgewicht van 155 kilogram is simpelweg teveel van het goede.

Onze eindconclusie over de VirtuFit Elite TR-1000i

In de basis zijn wij enthousiast over deze VirtuFit loopband. Als we naar de details en naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken, zijn we echter minder enthousiast.

In onze ogen doe je er verstandig aan om deze VirtuFit loopband links te laten liggen. In plaats daarvan kun je (veel) beter voor de VirtuFit Elite TR-900i kiezen.

Qua naamgeving lijkt de VirtuFit Elite TR-900i het kleinere broertje van de VirtuFit Elite TR-1000i te zijn. Niks is echter minder waar. Dit is eigenlijk een vergelijkbare loopband, maar dan veel beter.

Zo weegt deze loopband een stuk minder, biedt deze loopband nóg meer mogelijkheden en kun je deze loopband bij meerdere webshops bestellen.

Doordat je de loopband bij meerdere webshops kunt bestellen, ben je ook in staat om van een interessante aanbieding te profiteren.

Zo kun je bijvoorbeeld bij Fitwinkel.nl van een korting van maar liefst 400 euro genieten. Met een prijskaartje van 1599 euro is de prijs-kwaliteitsverhouding van de VirtuFit Elite TR-900i volgens ons ook dik in orde.

Voldoende reden dus om voor de VirtuFit Elite TR-900i te kiezen in plaats van voor de VirtuFit Elite TR-1000i.
Meer VirtuFit reviews: