Focus Fitness Jet 9 iPlus kopen? Review & ervaringen (2024)

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 23, 2024

focus-fitness-jet-9-iplus

Wil jij de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband kopen? Ik raad je aan om éérst deze review te lezen, zodat je ontdekt wat je kunt verwachten van de Jet 9 iPlus.

Een loopband kopen is een vrij forse investering. Daarom is het verstandig om jezelf goed in te lezen voordat je een aankoop doet.

In deze review vertellen we je over onze ervaringen en bevindingen met de Focus Fitness Jet 9 iPlus, zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken!

Heb je geen tijd of zin om onze review helemaal te lezen? Geen probleem, ga in dat geval direct door naar het eindoordeel.Focus Fitness Jet 9 iPlus review

jet-9-iplus-kopen

Wij houden er altijd van om nieuwe loopbanden te mogen testen. Daarom verheugden we ons dan ook op deze Focus Fitness Jet 9 iPlus review.

Dit scheen een veelbelovende loopband te zijn, die uniek is in zijn soort, en uitgebreide mogelijkheden heeft qua training.

Dat wekte natuurlijk direct onze nieuwsgierigheid. Dus gingen we op onderzoek uit.

We hebben de Focus Fitness Jet 9 iPlus uitvoering onder de loep genomen en zullen onze bevindingen en ervaringen in deze review met je delen.

We zullen allereerst alle eigenschappen zo kort mogelijk bespreken. En vervolgens lees je ons eindoordeel.

Ook zullen we het nog even hebben over de gebruikerservaringen van anderen.

Als het goed is heb je na het lezen van deze review een goede indruk gekregen van het totaalplaatje van de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Design van deze loopband

jet-9-loopband-bluetooth

Allereerst willen we het even met je hebben over het design van deze Jet 9 loopband. Natuurlijk is dit niet het allerbelangrijkste aspect om op te letten.

Toch beseffen wij ons als geen ander dat het design wel degelijk een grote invloed kan hebben op jouw uiteindelijke oordeel.

Zeker wanneer je besluit om de loopband bij jou in huis neer te zetten. Bijvoorbeeld bij jou op zolder, of in jouw gloednieuwe fitnessruimte.

Dan wil je natuurlijk geen loopband kopen die jij niet mooi vindt. En dat snappen wij maar al te goed.

Het design blijft echter lastig te beoordelen, aangezien dit echt van persoon tot persoon zal verschillen.

bedieningspaneel

Naar onze smaak is de Focus Fitness Jet 9 iPlus in elk geval een fraaie loopband, met een stijlvol design.

Wij vinden het dan ook één van de mooiere loopbanden van het merk Focus Fitness.

Op de productafbeeldingen kun je een goed beeld krijgen van het design, aangezien de Jet 9 iPlus er in het echt precies zo uitziet. Wat je ziet is dus echt wat je krijgt.

Perfect voor thuisgebruik?

Als jij van plan bent om de Focus Fitness Jet 9 iPlus te kopen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een loopband voor in huis.

Dat is dan ook waar deze loopband voor bedoeld is. Het is op papier niet geschikt voor professioneel gebruik.

Hoewel wij in de veronderstelling zijn dat het best gebruikt zou kunnen worden in een semi-professionele omgeving, wordt dit toch niet aangeraden.

De Jet 9 iPlus valt in de gebruikersklasse ”intensief thuisgebruik”. Dit betekent dat je de loopband meerdere malen per week intensief kunt belasten.

Ben jij van plan om veel te trainen? Of wil je samen met meerdere huisgenoten gebruik maken van dezelfde loopband? Dan is de Jet 9 iPlus dus een goede keuze.

Hoe sterk is de motor?

Hoewel we er niet een al te technisch verhaal van willen maken, aangezien het de meeste mensen niet zozeer zal interesseren, willen we het toch even kort hebben over de kracht van de motor.

Dit is namelijk naar onze mening zeker een belangrijk aandachtspunt, omdat een krachtige motor simpelweg zorgt voor een kwalitatief betere en fijnere training.

Bovendien is een sterke motor vaak een indicatie van uitstekende kwaliteit. En ook komt het goed van pas als jij wilt gaan hardlopen op hogere snelheden.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus heeft een motorvermogen van 2,5 pk. Dit is zeker niet slecht voor een loopband voor thuisgebruik.

2,5 pk vermogen is voor de meeste onder ons méér dan prima. Je kunt hier namelijk een snelheid van 20 km per uur mee halen.

Bekijk hier de laagste huidige prijs >>


Stevigheid van de Jet 9 iPlus

Hoe zit het dan met de stevigheid, waarvan het belang ook zeker niet te onderschatten valt?

Hoe steviger de loopband, hoe betrouwbaarder hij immers is.

Natuurlijk is het altijd lastig om op de korte termijn te testen hoe stevig een loopband daadwerkelijk is.

materiaal-loopband

We hadden wel kunnen gaan slaan en schoppen tegen de Focus Fitness Jet 9 iPlus, echter is dat in onze ogen een vrij onzinnige manier van testen.

In dit geval kun je dan ook het beste naar de maximale belastbaarheid kijken en deze als graadmeter beschouwen.

Als we de maximale belastbaarheid van de Jet 9 iPlus onder de loep nemen, zien we dat hij belastbaar is tot en met 150 kg.

Dit is zeer hoog en is bovengemiddeld veel voor een loopband voor thuisgebruik. Hier scoort de Focus Fitness Jet 9 iPlus dan ook zeker pluspunten mee.

Over het dempingsysteem

In tegenstelling tot de belastbaarheid is het dempingsysteem wél weer iets dat gemakkelijk te testen valt.

Dit kun je simpelweg testen door op de loopband te gaan rennen. Een goed demping systeem moet soepel aanvoelen en de schokbelasting daadwerkelijk wegnemen.

Door over een loopband te beschikken met een goede schokbelasting voorkom je blessures. Zowel op de kortere als op de langere termijn.

Het is niet voor niets dat wij áltijd zullen aanraden om de demping zeer serieus te nemen op een loopband. Dit is naar onze mening namelijk een van de belangrijkste aandachtspunten.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus heeft een zogenoemde 8 voudige Flex Suspension Vering. Dit is een mooie benaming voor een dempingsysteem met 8 verschillende lagen.

Kortom, 8 lagen die ervoor zorgen dat je schokbelasting maximaal gedempt wordt. Dit dempingsysteem doet z’n werk overigens goed, aangezien het erg fijn aanvoelt tijdens het hardlopen.

Het geeft een beetje het gevoel alsof je net op gloednieuwe schoenen aan het hardlopen bent.


Bekijk meer ervaringen en laagste prijs >>


Handige extra’s op de loopband

Hou jij ervan om over allerlei handige extra luxe functies te beschikken?

Dan zul je wellicht van de Focus Fitness Jet 9 iPlus houden, aangezien het een vrij luxe loopband is, die veel handige functies in huis heeft.

jet-9-iplus-scherm

Een goed voorbeeld is de ingebouwde ventilator, voor als je op een warme zomerse dag wilt trainen met een verkoelend briesje.

Maar ook de USB aansluiting en de ingebouwde speakers, waar jij je favoriete muziek op kunt draaien, zijn leuk meegenomen.

Trainen met je telefoon of tablet

Hoewel wij er geen groot fan van zijn, zullen een heleboel mensen dit als een enorm voordeel beschouwen.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus heeft namelijk de mogelijkheid om te trainen met je telefoon of tablet.

Hoe je dit kunt doen? Heel eenvoudig, je kunt jouw telefoon of tablet simpelweg verbinden met de loopband via Bluetooth.

Vervolgens kun je bijvoorbeeld trainen met de Kinomap app. Middels deze app kun je hardlopen in een virtueel landschap. Dit maakt je training extra realistisch, uitdagend en effectief.

Kortom: goede kwaliteit voor mooie prijs?

Tot nu toe zijn we in deze review eigenlijk vrij positief geweest over de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Betekent dat echter dat er helemáál geen nadelen zijn? Dat uiteraard niet.

Zoals bij vrijwel elk fitnessapparaat zijn er namelijk wel wat dingetjes die net wat beter hadden gekund.

Hieronder lees je wat wij de grootste nadelen vinden van dit toestel.

Wat beschouwen wij als nadelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus?

Om eerlijk te zijn hebben we geen mega grote nadelen kunnen vinden. Toch zijn er een paar kleinere dingetjes waar we jou graag op zouden willen attenderen in deze review.

Het eerste en tevens grootste nadeel is toch wel het feit dat de Focus Fitness Jet 9 iPlus een vrij robuuste loopband is, die redelijk veel ruimte in beslag neemt.

Zeker als je het vergelijkt met veel andere loopbanden voor thuis is het echt een enorm apparaat..

Gelukkig is de Jet 9 iPlus overigens wel inklapbaar, waardoor je toch een hoop ruimte kunt besparen.

Verder is het jammer dat hij geen sneltoetsen op de armgreep heeft. Hierdoor moet je eigenlijk alles vanaf het bedieningspaneel instellen.

Maar goed, je kunt natuurlijk niet alles hebben. 😉

Conclusie: Focus Fitness Jet 9 iPlus wel/niet kopen?

Dan blijft er nog maar één grote vraag over; raden wij de Focus Fitness Jet 9 iPlus aan of niet?

Is het een goede koop, of zou je toch beter een andere loopband kunnen kopen voor een betere prijs?

Wat ons betreft is de Focus Fitness Jet 9 iPlus het kopen absoluut waard.

Het is zelfs een van de beste keuzes die je kunt maken als je zoekt naar een goede, betrouwbare, stevige én duurzame loopband voor intensief thuisgebruik.

Wil je dus een goede en duurzame loopband in huis halen? Dan raden wij de Jet 9 iPlus zeker aan.

Klik hieronder voor het huidige aanbod en de laagste prijs:Wat zijn de ervaringen van anderen?

Ben je benieuwd naar gebruikerservaringen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus? Dat is heel logisch.

Wij zullen het dan ook iedereen aanraden om de ervaringen van gebruikers die jou voorgingen altijd nog even goed door te lezen. Zo voorkom je eventuele onaangename verrassingen.

Bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus hoef je echter weinig te vrezen, aangezien eigenlijk vrijwel alle reviews enorm positief zijn.

In bijna alle reviews kunnen wij ons dan ook helemaal vinden. Wat vooral veel benoemd wordt in de reviews is de sterke kwaliteit en de goede demping.

Alle gebruikerservaringen kun je hier lezen. En ook op bol.com en Decathlon staan er een paar.


Beste alternatieven

Heb je naar aanleiding van deze review nog vragen? Laat dan even een reactie achter onder deze pagina.

Zoek je een goed alternatief? Overweeg dan eens een van de onderstaande loopbanden:

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de montage?

Deze loopband wordt al volledig voorgemonteerd geleverd. Je bent zelf enkel nog verantwoordelijk voor de eindmontage. Die duurt ca. 15-20 minuten.

Wat is de adviesprijs van deze loopband?

De adviesprijs van de Jet 9 iPlus bedraagt 1000 euro. Dat is een scherpe prijs voor een loopband van dit kaliber. Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen beschikbaar. De huidige aanbieding vind je door op de blauwe knop hierboven te klikken.

Categorieën: Loopband reviews

3 reacties

Fatiha · augustus 5, 2023 op 12:15 pm

Hoe is het stroom verbruik?

    Peter · augustus 29, 2023 op 11:06 am

    Hi Fatiha, het stroomverbruik van de Jet 9 iPlus loopband ligt op ongeveer 0,50 KW/h.

jolanda · augustus 28, 2023 op 8:33 am

ik heb deze loopband gekocht maar zit geen pauzering op en ook geen opslag van loopgegevens. de winkel zegt dat dit zo hoort al staat in de handleiding iets anders. heel raar

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *