Gymost Freelander – Review en ervaring

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 17, 2024

gymost_freelander_review

De kans is groot dat je in jouw jacht naar de geschikt loopband voor jou de Gymost Freelander al wel een keer of twee bent tegengekomen.

Deze unieke loopband is dan ook een behoorlijk revolutionair en innovatief apparaat, waardoor hij erg geliefd is.

Maar wat maakt het apparaat zo innovatief? En is dit allemaal niet een beetje overdreven?

In deze review nemen we de complete Gymost Freelander onder de loep. Zo bekijken we het complete toestel en geven we je de voor- en nadelen van het apparaat.


Gymost Freelander onder de loep genomen

Maar voordat we natuurlijk kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen van het apparaat, moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben. Daarom werpen we eerst een complete blik op de Gymost Freelander.

Het ontwerp

Te beginnen bij het ontwerp. Want dit is misschien wel hetgeen waardoor de Gymost Freelander het meeste opvalt.

In tegenstelling tot andere loopbanden heeft de Gymost Freelander namelijk een unieke, holle vorm. Maar dit is natuurlijk niet alleen maar voor het opvallen gedaan.

freelander_airrunner_zijkant

De loopband is op zo een manier gevormd dat deze niet aangedreven hoeft te worden door een motor, maar door je eigen kracht.

Hierdoor hoef je deze airrunner ook niet op een stroomvoorziening aan te sluiten, maar kun je deze overal plaatsen waar je wilt.

Het unieke ontwerp is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor heeft de loopband ook nog een maximum gebruikersgewicht van 150 kg.

De dimensies van de loopband zijn 187 x 93,4 x 166 cm (LxBxH) waardoor deze wel een beetje aan de grote kant is.

Door het ontwerp is het apparaat dan ook niet op te klappen, dus je zult hier rekening mee moeten houden tijdens het plaatsen. De loopband weegt 180 kg, waardoor deze ook niet goed op een etage geplaatst kan worden.

Het gebogen loopvlak van de Freelander is 160 x 48 cm, waardoor hij net wat breder is dan de gemiddelde loopband. De breedte en curve van het loopvlak zorgen voor een uiterst comfortabele (hard)loopsensatie.

Jij bent de motor!

Iedere loopband heeft een motor nodig. Maar wat nu als jijzelf de motor bent? Dat moeten de ontwikkelaars van de Gymost Freelander zich hebben afgevraagd, want wat is nu een betere motor dan jijzelf?

Doordat de Freelander geen motor heeft hoeft het toestel niet aangesloten te worden op stroom. Je past gemakkelijk de snelheid aan door zelf harder te gaan lopen of rennen.

Dit kun je doen door meer aan de voorzijde van de loopband te lopen. Afremmen doe je dan weer door meer op de achterzijde van het apparaat te lopen.

Deze manier van aandrijven zorgt voor een erg natuurlijk loopritme. In tegenstelling tot een AC- of DC-motor wordt deze op een natuurlijke en menselijke manier aangedreven.

Je kunt de weerstand van de loopband nog wel aanpassen. Zo heb je keuze uit 6 verschillende weerstandsniveaus. Dit kun je gemakkelijk doen met behulp van de trainingscomputer aan de kop van het apparaat.

Trainingscomputer

computer_freelancer_gmyost

Hoewel de meeste loopbanden vandaag de dag zijn uitgerust met geavanceerde trainingscomputers, voorzien van allerlei trainingsprogramma’s, is de Freelander een stuk eenvoudiger.

Hierdoor is de loopband niet voorzien van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Maar dat betekent niet dat je er niets mee kunt! Zo is het apparaat wel uitgerust met een intervalstand, die je helpt met jouw HIIT-trainingen. Ook kun je hier gemakkelijk het weerstandsniveau aanpassen met de pijltoetsen.

Tot slot heb je ook nog een overzicht over de volgende parameters:

  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Snelheid
  • Wattage
  • Aantal stappen

Voor- en nadelen

Op papier lijkt de Gymost Freelander wel meer dan alleen een uniek uitziende loopband. Het apparaat komt dan ook met zijn eigen set voor- en nadelen.

Speciaal voor jouw gemak hebben we deze voor- en nadelen verzameld en voor je op een rijtje gezet!

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve, de voordelen. Want zoals je misschien al vermoedt, is de Freelander voorzien van een aantal prettige voordelen.

Gebogen vorm

De gebogen vorm van de Gymost Freelander zorgt niet alleen voor een uniek uiterlijk. Deze vorm maakt het mogelijk om aangedreven te worden zonder gebruik te maken van een motor en dus stroom.

Je kunt simpelweg versnellen door vooraan de loopband te lopen en vertragen door achteraan te lopen. Dit zorgt ervoor dat je een erg natuurlijke loopbeweging hebt.

Geschikt voor HIIT

Door zijn gebogen vorm en de nieuwste technologie is de Gymost Freelander uitermate geschikt voor HIIT- trainingen.

Geen stroom nodig

Hoewel de meeste loopbanden worden aangedreven door middel van netstroom hoef je daar met de Gymost Freelander geen zorgen over te maken.

Jijzelf drijft, door de manier van lopen, de loopband aan. Zo kun je eenvoudig zelf het tempo bepalen en eenvoudig de loopband op een plek plaatsen die jij wilt!

Nadelen

Geen enkel apparaat is perfect. Dat geldt dan ook voor de Gymost Freelander. Hieronder hebben we een aantal nadelen verzameld en voor je op een rijtje gezet.

Geen programma’s

De Gymost Freelander beschikt helaas niet over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Ook is het niet mogelijk om de loopband te koppelen met een smartapparaat, waardoor je zelf de invulling aan je trainingen moet geven.

Prijs

Hoewel de Gymost Freelander een erg vriendelijke loopband is, is de prijs wat minder vriendelijk. Maar voor kwaliteit moet je betalen, toch?

Minder geschikt voor iedereen

De Freelander is een erg goede en uitdagende loopband. Hij is daarom ook wel echt gericht op de fanatiekere sporter, en wat minder op de beginnende sporter.  

Conclusie

Dat de Gymost Freelander een unieke en goede loopband is, dat mogen wel duidelijk zijn. Het gebogen ontwerp zorgt ervoor dat je geen stopcontact nodig hebt, omdat het apparaat geen motor heeft.

Het is wel een beetje wennen, waardoor het apparaat niet voor iedereen geschikt kan zijn. Ook ontbreken voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, mocht je dit fijn vinden in een loopband.

Maar als je op zoek bent naar een goede, unieke, stevige en geavanceerde loopband waar je flink los op kunt gaan, dan zit je met de Freelander absoluut goed!

Klik hieronder voor de laagste prijs van dit moment.
Soortgelijke loopbanden:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *