Inklapbare loopband kopen? Dit zijn de top 7 beste

Laatst bijgewerkt door Peter op april 17, 2024

inklapbare-loopband

Wil jij een opklapbare (ook wel inklapbare of opvouwbare) loopband aanschaffen? Dan ben je op deze pagina op de goede plek.

In deze koopgids vind je namelijk alle informatie die jij moet weten voordat je een inklapbare loopband gaat kopen.

Bekijk direct de beste inklapbare loopbanden

Geen zin of tijd om de hele koopgids te lezen? Bekijk hieronder de 3 beste opties van dit moment:
Waarom een inklapbare loopband kopen?

Waarom zou je eigenlijk een opklapbaar model boven een ”normale” loopband verkiezen?

Goede vraag, tegenwoordig zien we namelijk steeds meer loopbanden die zijn ontworpen met een opvouwbare functie.

De gedachte hierachter is eigenlijk dat het een ideale wijze is om thuis ruimte te besparen.

Voor een lange tijd waren het met name de hometrainers en crosstrainers die thuis werden gebruikt om fit te worden, terwijl de loopbanden ietwat achterbleven qua populariteit.

Hoe dat kwam? Simpelweg omdat een loopband een aanzienlijke hoeveelheid ruimte inneemt in huis.

Je hebt dan eigenlijk ook echt een aparte fitnessruimte in huis nodig wil je een loopband kwijt kunnen.

Natuurlijk zijn er wel kleine en compacte loopbanden te verkrijgen, maar meestal zijn die toch van mindere kwaliteit.

De ideale oplossing hiervoor werd al snel duidelijk, namelijk: een loopband die ruimtebesparend is! Oftewel een compacte inklapbare loopband.

Je zult begrijpen dat dit enorm veel scheelt, aangezien de loopband na jouw training direct weer opgeborgen kan worden.

Waar moet een goede opklapbare loopband aan voldoen?

Stel dat je besloten hebt om een opvouwbare loopband te kopen, wat zijn dan eigenlijk belangrijke punten om op te letten?

In dit artikel bespreken we de aandachtspunten waar jij absoluut rekening mee moet houden om tot een goede koop te komen.

Snel en makkelijk inklappen

Als je thuis gaat trainen dan hoort dit laagdrempeling te zijn, wat wilt zeggen dat jij in een ideale situatie geen lange tijd bezig moet zijn met het uitklappen van jouw loopband.

Je wil het namelijk zo snel mogelijk kunnen gebruiken en na gebruik óók weer zo snel mogelijk kunnen opruimen.

Het is daarom ook aanbevolen om voor een inklapbare loopband te kiezen die eenvoudig is in gebruik. Het opklapsysteem moet makkelijk en snel te bedienen zijn en bovendien ook veilig zijn.

Transportwieltjes

transportwieltje

De beste inklapbare loopbanden hebben transportwieltjes eronder zitten, waardoor ze in huis makkelijk van A naar B te verplaatsen zijn.

Als jij van plan bent om je loopband na gebruik weer op te ruimen, bijvoorbeeld in een kast, of ergens in een hoek, dan zijn transportwieltjes eigenlijk een must om te hebben.

Gelukkig zijn de meeste opklapbare loopbanden wel uitgerust met zulke wieltjes, maar lang niet allemaal. Houd hier dus goed rekening mee wanneer je zoekt naar de beste inklapbare loopband!

Eigen gewicht en belastbaarheid

Net zoals eigenlijk elke loopband is het belangrijk om te letten op het eigen gewicht van het toestel én op het maximaal belastbare gewicht.

Wanneer jij zelf aan de zwaardere kant bent, dan is dit des te belangrijker. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in de belastbaarheid.

Ook is dit een goede indicator voor de duurzaamheid en de stevigheid van de loopband, wat de veiligheid van jouw training alleen maar ten goede komt.

Prijs en kwaliteit

Het mag voor zich spreken dat je het liefst de beste opklapbare loopband wilt kopen voor de beste prijs.

Wij hebben op deze pagina al de beste opties voor jou uitgezocht, maar mocht je nu zelf op onderzoek uit willen gaan, dan raden we je aan om niet zomaar de eerste de beste inklapbare loopband te kopen.

Het is aangeraden om genoeg tijd te spenderen aan het zoeken naar de beste optie, zodat je verzekerd bent van een goede en duurzame koop.

Hoe je erachter komt hoe de kwaliteit is? Daarvoor dien je eigenlijk op dezelfde aandachtspunten te letten als bij de ”normale” loopbanden.

Op hardloopbandkopen.nl vind je een uitgebreide toelichting van de belangrijkste aandachtspunten.

Hoe werkt een inklapsysteem?

opklap-systeem

Vraag je jezelf nog af hoe je een loopband eigenlijk in- en uitklapt? Bij de beste opklapbare loopbanden is dit echt een fluitje van een cent.

Het loopvlak zit namelijk in een vergrendeling zodra het in opgevouwen toestand is.

Het is een kwestie van de vergrendeling eraf halen en het loopvlak naar beneden brengen. Bij de meeste loopbanden zal het loopvlak automatisch naar beneden komen zodra je de vergendeling eraf haalt.

Als je klaar bent met hardlopen en je wilt de loopband weer opruimen, dan kun je het loopvlak weer optillen en helemaal omhoog brengen, totdat deze in de vergrendeling valt.

Meestal kun je dit horen aan de hand van een duidelijk hoorbare klik. Als je dit geluid hoort, dan weet je dat de loopband helemaal ingeklapt is én veilig is vergrendeld.

Mocht dit nog niet duidelijk voor je zijn, dan vind je hieronder nog een instructie video:

Hoe kom je erachter of de loopband inklapbaar is?

Weet je niet zeker of de loopband die jij op het oog hebt wel inklapbaar is, en heb je ook geen idee hoe je hierachter kunt komen?

Eigenlijk is het vrij simpel om dit te achterhalen, aangezien het bijna altijd wel vermeldt staat in de productomschrijving van de desbetreffende loopband.

Staat het er niet bij? Dan kun je er meestal vanuit gaan dat de loopband niet inklapbaar is, maar je kunt het voor de zekerheid uiteraard nog altijd navragen.

Overigens kun je in veel webshops je zoekopties verfijnen, waarbij je gericht kunt zoeken naar hardloopbanden die opklapbaar zijn.

Vergelijk de top 7 beste opvouwbare loopbanden

Hieronder vind je 7 korte reviews van de top 7 beste opvouwbare loopbanden.

1. Focus Fitness Jet 7 iPlus

focus-fitness-jet-7-iplus

Allereerst de Jet 7 iPlus van Focus Fitness. Dit is al geruime tijd een van de populairste loopbanden van de Nederlandse markt. De loopband is vanwege het grote succes regelmatig uitverkocht en er zijn erg veel tevreden gebruikers.

Deze loopband heeft enorm veel trainingsprogramma’s. Maar het zijn er niet alleen veel, ook zijn de programma’s heel veelzijdig. Of je nu wilt trainen met interval, hartslag of met helling. Het is allemaal mogelijk. Zelfs trainen met apps behoort tot de mogelijkheden.

Het mag dan ook wel duidelijk zijn dat je aan trainingsopties geen gebrek hebt. En dat is natuurlijk een groot voordeel. Voor de rest heeft de Jet 7 goede demping op het loopoppervlak, dat ook nog eens breed genoeg is.

Bij deze loopband heb je de keus tussen de reguliere variant en de iplus versie. Bij de iplus versie kun je trainen met virtuele trainingsapps. Deze versie kost doorgaans 50 euro meer.

Hoewel dit een goede loopband is, die betrouwbaar, stevig en veelzijdig is, moet je niet al te veel luxe verwachten van het apparaat. Maar daar is de prijs dan ook naar. Als je echt een luxe inklapbare loopband zoekt, dan betaal je nu eenmaal wat meer.

Het opklappen gaat overigens gemakkelijk, veilig en snel. Helemaal niets mis mee dus. Is dit de ideale opvouwbare loopband voor jou? Check dan direct de huidige kortingspagina via de knop hieronder:2. VirtuFit TR-100

virtufit-tr-100

Ben je specifiek op zoek naar een hele compacte loopband die op te vouwen is? Dan is de TR-100 mogelijk dé ideale match voor jou.

Het mooie aan deze makkelijk opbergbare loopband is dat het super compact is en een heel dun loopvlak heeft. En dat zonder al teveel in te leveren aan stabilteit en stevigheid.

Wat bijvoorbeeld heel opvallend is, is dat het belastbaar is tot maar liefst 136 kg. Lange tijd dacht men dat het onmogelijk was om zo’n compacte loopband te ontwikkelen, die tóch stevig is. Totdat VirtuFit het tegendeel bewees door deze TR-100 op de markt te brengen.

Onder alle platte loopbanden is dit dan ook de meest betrouwbare en meest veelzijdige op de markt. Deze loopband is niet al te zwaar en is bovendien gemakkelijk op te vouwen en vervolgens te verplaatsen met de transportwieltjes aan de onderkant.

Het heeft een verlicht display dat je goed kunt aflezen. Houd er wel rekening mee dat het geen kleurendisplay heeft, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Deze loopband is zelfs voorzien van interne speakers. Het ontbreekt je werkelijk aan niets. Houd er wel rekening mee dat het apparaat niet waterpas verstelbaar is, hoewel dat doorgaans niet veel zal uitmaken. De laagste prijs bekijk je direct via onderstaande knop:3. Focus Fitness Jet 5

focus-fitness-jet-5

Dan nog een loopband van het bekende Nederlandse merk Focus Fitness, de Jet 5. Deze loopband is net wat minder uitgebreid van de eerder genoemde Jet 7. Maar ook aan dit toestel ontbreekt het je aan vrijwel niets. Het apparaat heeft een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding, uitstekende demping en veel trainingsopties.

De mogelijke minpuntjes zijn dat je niet kunt trainen met apps en dat je het niet kunt koppelen aan een externe hartslagband. Dat laatstgenoemde is gelukkig niet zo’n groot probleem, aangezien deze loopband is uitgerust met interne hartslagsensoren.

Deze sensoren zijn niet altijd even accuraat, wat overigens bij de meeste loopbanden het geval is. Maar ze geven je wél een goede indicatie van je hartslag.

Deze opklapbare loopband is belastbaar tot 120 kg, wat voor de meesten meer dan genoeg is. Ook heb je goede demping op het loopoppervlak en verschillende programma’s tot je beschikking om voluit mee te trainen.

De Jet 5 is weliswaar niet de meest luxe hardloopband, maar dat mag de pret wat ons betreft zeker niet drukken. Het heeft eigenlijk alles wat je mag wachten van een degelijke loopband voor thuis. Bovendien heeft het een hele mooie prijs, gezien de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. En natuurlijk is deze loopband volledig opklapbaar, wat een groot voordeel is.

Check even de huidige kortingspagina via de knop hieronder als je interesse hebt in dit toestel:4. Senz Sports M2000

senz-sports-compacte-loopband

Dan een hele bijzondere opvouwbare loopband, namelijk een loopband die je voor de verandering echt volledig op kunt vouwen. We hebben het hier over de M2000 van Senz Sports.

Dit is een uniek toestel in z’n soort en valt dan ook zeker op in het veelzijdige aanbod. Het toestel is niet voor niets mega populair en bij veel mensen thuis terug te vinden. Je kunt hem zelfs onder je bed opbergen.

Wat wij naast het compacte formaat zo goed vinden, zijn de vele trainingsmogelijikheden die je hebt. Je hebt enorm veel programma’s tot je beschikking, maar liefst 36.

Dat is uitzonderlijk veel voor een loopband uit deze prijsklasse en dit mogen we dan ook met recht opvallend noemen. Verder heb je een interne hartslagmeter tot je beschikking en kun je trainen met de hartslagprogramma’s, wat ook erg mooi en functioneel is.

Wat we verder fijn vinden, is de zeer gemakkelijke montage. Na de levering van de M2000 ben jij als gebruiker alleen nog maar verantwoordelijk voor de eindmontage, wat een fluitje van een cent is.

En om het nog mooier te maken, de M2000 is ook nog eens heel scherp geprijsd. Natuurlijk zijn er ook wat mindere puntjes, die jij misschien als nadeel kan ervaren.

Houd bijvoorbeeld in je achterhoofd dat deze loopband slechts tot 100 kg belastbaar is en ook geen Bluetooth heeft. Ook is de maximale snelheid met 12 km/u redelijk beperkt. Maar mocht dit geen probleem voor je zijn, dan is dit absoluut een hele goede opvouwbare loopband.

Check de huidige kortingspagina via de knop hieronder:5. VirtuFit Elite Comfort

elite-comfort

Dan even een heel ander soort loopband, de Elite Comfort. In tegenstelling tot de bovenstaande M2000 is dit juist een robuuste loopband. Het is aan de zwaardere kant en heeft ook wat grotere afmetingen.

Gelukkig is de loopband opklapbaar, waardoor je ondanks de grotere afmetingen toch ruimte bespaard. Maar we waarschuwen je wel alvast. Mocht jij een hele compacte loopband willen, dan is dit niet de beste keus.

Het voordeel van het grotere formaat is wel weer dat het steviger, duurzamer en zwaarder belastbaar is. Bovendien is deze loopband, zoals de naam al aangeeft super comfortabel in gebruik.

Als we bijvoorbeeld naar het loopvlak kijken, is het voorzien van hele goede en fijne demping, waardoor het net lijkt alsof je op gloednieuwe hardloopschoenen loopt.

Ook qua trainingsopties heb je niets te klagen. Er is geen enkel gebrek aan programma’s. Qua prijs kost het logischerwijs wel wat meer dan de gemiddelde loopband voor thuisgebruik. Je moet er dus wel wat voor overhebben, máár dan heb je ook wat.

Deze VirtuFit Elite Comfort is een van de meest luxe en comfortabele inklapbare loopband van de Nederlandse markt. De beste prijs check je via onderstaande knop:6. Tunturi Cardio Fit T10

cardio-fit-t10

Dan nog zo’n platte opvouwbare loopband, de Tunturi Cardio Fit T10. Deze loopband heeft geen armsteun, in tegenstelling tot de meeste anderen.

Sommigen vinden dat jammer, aangezien je nu geen steun hebt tijdens het lopen. Ook heb je hierdoor geen sneltoesten aan de zijkant. Je hebt gelukkig wel een afstandsbediening, waardoor je alsnog gebruikt kunt maken van sneltoetsen.

De missende armsteunen bieden je aan de andere kant ook veel voordelen. Het maakt de loopband bijvoorbeeld gemakkelijker op te vouwen. Als je het op wilt vouwen, hoef je enkel de boog naar benden te klappen en te bestevigen. Zodoende bespaar je enorm veel ruimte in de hoogte.

Wat we ook goed vinden aan de Cardio Fit T10, is dat deze loopband een minimale snelheid haalt van slechts 1 km/u. Dat komt natuurlijk goed uit als jij naast hardlooptrainingen ook wandeltrainingen wilt doen. De maximale snelheid is met 12 km/u ook wat beperkter, maar dit zal voor de meesten meer dan zat zijn.

Is dit de ideale inklapbare hardloopband voor jou? De beste prijs bekijk je via de knop hieronder:7. Focus Fitness Senator iPlus

focus-fitness-senator-iplus-review

En we sluiten dit TOP 7 lijstje af met de Focus Fitness Senator loopband, wederom een loopband van het merk Focus Fitness, dat goed vertegenwoordigd is in deze lijst.

En dat is niet voor niets, want dit merk produceert nu eenmaal loopbanden van sublieme kwaliteit. De Senator is daar wederom een heel goed voorbeeld van. Anders dan de eerder genoemde loopbanden van dit merk, is de Senator geschikt voor semi professioneel gebruik.

Dat betekent dat je het toestel gemakkelijk meerdere uren per dag kunt belasten. Dit komt goed van pas in de professionele sportruimte. Maar ook is deze plooibare loopband heel populair onder de thuissporters.

Het heeft een heel breed loopvlak, waardoor je comfortabel loopt en je hier geen zorgen om hoeft te maken tijdens je training. Verder is het toestel super stabiel en stevig, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

De Senator iPlus is te gebruiken met trainingsapps, zodat je jouw trainingen gemakkelijk veelzijdiger en leuker maakt. Houd er wel rekening mee dan het een vrij zwaar apparaat is. Gelukkig is het wel gemakkelijk te verplaatsen met de transportwieltjes.

Bekijk de kortingspagina via onderstaande knop:Betrouwbaar kopen & aanbiedingen

Het is belangrijk om bij een betrouwbare winkel je aankoop te doen, die goede service biedt én over een betrouwbare koopgarantie beschikt.

Natuurlijk is het ook mooi meegenomen als er regelmatig aanbiedingen zijn, klik op de knop hieronder en bekijk direct de beste deals:


Benamingen

Als je goed hebt opgelet, dan hebben we op deze pagina meerdere benamingen gebruikt voor een inkapbare loopband, dit komt omdat er meerdere benamingen zijn waar deze toestellen naar luisteren.

Dit kan nog wel eens verwarrend overkomen, maar het is dus goed om te weten dat hier doorgaans altijd hetzelfde mee wordt bedoeld.

De verschillende benamingen die je kunt tegenkomen zijn:

  • opklapbaar
  • inklapbaar
  • uitklapbaar
  • opvouwbaar
  • Plooibaar


Heb je nog vragen over inklapbare loopbanden, of heb je advies nodig? Laat dan even een reactie achter onder deze pagina!

💡 Misschien ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *