Kinomap loopband kopen? Dit zijn de beste

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 11, 2024

Wie een loopband wil kopen, wil meestal ook kunnen genieten van de leuke applicaties die men vandaag de dag ontwikkeld heeft.

Kinomap is zo’n app waarmee je jouw trainingen naar een hoger niveau kunt tillen. In dit artikel zal ik het dan ook hebben over de mogelijkheden van de app.

Bovendien zal ik ook kort de beste Kinomap loopbanden bespreken, zodat je weet dewelke de beste zijn op dit moment.

Wat is een Kinomap loopband?

Een loopband met Kinomap, is een loopband die via bluetooth compatibel is met de Kinomap app. Tegenwoordig zijn er ook wel al loopbanden beschikbaar, met een ingebouwde trainingscomputer waar je Kinomap rechtstreeks op kunt installeren.

De Kinomap app is zo ontworpen, dat je door middel van interactieve video’s kunt sporten. Wanneer je een bepaalde route hebt gekozen, dan krijg je een video te zien van het straatbeeld. Uiteraard is het niet zo dat jij moet lopen op het tempo van de video.

De interactieve video is namelijk zo geprogrammeerd dat hij jouw snelheid volgt. Ga je sneller lopen, dan lopen de beelden ook sneller. Ga je daarentegen trager lopen, dan zie je ook het beeld in de straat minder snel bewegen.

Dacht je dat dit alles was? Natuurlijk niet, want de video werkt ook interactief samen met de weerstand van jouw Kinomap loopband.

Een loopband met Kinomap zal namelijk automatisch de weerstand verhogen wanneer je aan een helling begint.

Loop je echter naar beneden? Dan wordt de weerstand ook automatisch verlaagd, zodat je echt het gevoel hebt alsof je door die straten loopt.

De voordelen van een Kinomap loopband

Vraag je jezelf nog af waarom je een loopband met Kinomap zou kopen? Of heb je gewoon nog even wat bevestiging nodig?

Wel, ik kan je vertellen dat een Kinomap loopband heel wat voordelen met zich meebrengt.

Zoals je wellicht al kunt verwachten, is het grootste voordeel van een Kinomap loopband, de variatie. Door tijdens het lopen te kijken naar de beelden van echte parcours, krijg je ook effectief het gevoel alsof je telkens ergens anders loopt.

Binnen lopen kan snel beginnen vervelen, aangezien je enkel met je voeten bezig bent. Door gebruik te maken van Kinomap, heb je dat probleem niet meer.

Je bent namelijk niet langer uitsluitend met je voeten aan het trainen, maar onbewust ook met je hoofd. Je hersenen vangen allerlei prikkels op, van de dingen die je onderweg tegenkomt.

Een ander voordeel van een loopband met Kinomap, is de interactieve manier van trainen. Uiteraard kan je ook een trainingsprogramma instellen, maar niet elke loopband beschikt over evenveel verschillende trainingsprogramma’s.

Kinomap daarentegen is een app waarin ook gebruikers nieuwe video’s kunnen toevoegen. Daardoor komen er elke dag nieuwe routes bij.

Het leuke van die app, is dat je ook ziet waarom een weerstand hoger wordt en hoelang hij hoog zal blijven. Stel je loopt een helling op, dan weet je dat het lastiger is tot je boven bent.

Bij het gebruik van een gewoon trainingsprogramma daarentegen, weet je niet wat er je nog te wachten staat.

Er zijn nog tal van voordelen aan een Kinomap loopband, maar ik zal er nog ééntje bespreken.

De Kinomap app kan je ook helpen met het behalen van je doelen. Zo zitten er in de app bijvoorbeeld ook coaching video’s verwerkt. Volg de instructeur en verbeter zo jouw prestaties.

De beste loopbanden met Kinomap

Hoewel er tal van Kinomap loopbanden op de markt zijn, zijn er volgens mij maar enkele de moeite waard.

Daarom zal ik voor jou de beste Kinomap loopbanden even op een rijtje zetten.

Sole Fitness F85 Loopband

sole-fitness-f35

Een van de beste loopbanden met Kinomap, is ongetwijfeld deze loopband van Sole Fitness. Het merk staat reeds jaar en dag bekend voor het afleveren van kwalitatieve toestellen, waarbij ze veel aandacht schenken aan innovatieve technieken.

De loopband beschikt over een uiterst stille, maar wel heel krachtige 4 Pk motor. Daarmee kan je makkelijk snelheden halen tot wel 22 kilometer per uur.

Naast het geluidsdempingsysteem, is deze loopband ook zo ontworpen om schokken te dempen. Dat zorgt ervoor dat jouw spieren en gewrichten minder worden belast tijdens het lopen.

Het toestel beschikt daarenboven ook nog eens over 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, die je kunt kiezen op het enorme lcd-display.

Daarnaast is deze Kinomap loopband ook voorzien van een tablethouder, voor wanneer je jouw tablet via bluetooth verbindt. Een ideaal toestel dus om Kinomap te gebruiken.Tunturi Endurance T90 Loopband

tunturi-endurace-t90

Net als Sole Fitness, weet ook Tunturi de harten van heel wat sporters te veroveren met zijn toestellen. Deze Tunturi Endurance T90 Loopband is een van de beste van het merk. Hij kan zowel thuis worden gebruikt, als in sportscholen voor professioneel gebruik.

Hoewel we het nu specifiek hebben over trainen met Kinomap, wil ik toch even aanhalen dat deze Tunturi Kinomap loopband over heel veel trainingsmogelijkheden beschikt.

Zo heeft hij maar liefst 44 trainingsprogramma’s. Daarnaast kan je ook lekker de hellingshoek tijdens het lopen aanpassen, want er zitten namelijk ook nog 15 helling niveaus ingebouwd in de loopband.

Al deze mogelijkheden in combinatie met Kinomap, zorgen ervoor dat je echt een onvergetelijke sportervaring kunt beleven. Het grote loopoppervlak en de krachtige motor, zorgen ervoor dat je een snelheid kunt halen van 24 kilometer per uur. Ik zou het waarschijnlijk niet lang volhouden, maar voor de beter getrainde atleten is dat vaak wel een must.

Gezien het feit dat deze loopband zelf maar liefst 117 kilogram weegt en dat het maximale belastbare gewicht 150 kilogram bedraagt, kun je ook zeker zijn over de kwaliteit en de stevigheid.Andere apps die misschien de moeite waard zijn

Het is zelden zo, dat een loopband slechts compatibel is met één app. Andere leuke en nuttige apps om te gebruiken in combinatie met je loopband, zijn bijvoorbeeld Iconsole + en Zwift.

Daarnaast zijn er ook nog sommige merken die hun eigen apps hebben ontwikkeld. Zo heeft Tunturi bijvoorbeeld een eigen app genaamd Tunturi routes, of de Sole Fitness app van het gelijknamige merk.

Sporten met apps biedt vele voordelen, dus in jouw plaats zou ik het zeker eens uitproberen. Op naar je volgende streefdoel!

Wil je zelf alle loopbanden met Kinomap bekijken? Klik dan op de knop hieronder.


Misschien ook interessant:

Beste loopbanden met Zwift

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *