Loopband met breed loopvlak? Voordelen & beste koop

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

Loopbanden zijn een van de meest populaire fitnessapparaten beschikbaar op de markt. De toestellen zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden veel verschillende trainingsmogelijkheden.

Met zo veel vraag naar loopbanden is het vrij natuurlijk dat er veel verschillende modellen op de markt zijn. Een loopband met een breed loopvlak is bijvoorbeeld een fijne keuze.

Maar waarom is dit zo? En wat is dan de beste loopband met een breed loopvlak op de markt?

Breed versus smal loopvlak

loopvlak-loopband-testen

Als je begint met het gebruiken van een loopband, dan kan het in het begin nog eventjes wennen zijn. Het apparaat beweegt zichzelf namelijk voort en dat kan een beetje onnatuurlijk voelen.

Met een breed loopvlak heb je meer speling dan bij een smaller model. De gemiddelde breedte van een loopvlak is tussen de 40 en 45 centimeter.

Als je gaat voor een smal loopvlak dan heb je dus minder ruimte om een foutje te maken. Bij een breed loopvlak heb je vaak een breedte van 50 of soms wel 60 centimeter.

Het verschil lijkt op het eerste opzicht misschien niet groot, maar als je gaat lopen of rennen dan merk je al gauw verschil. Ondanks dat het gaat over enkele centimeters is het bredere loopvlak uitermate geschikt voor fanatiek gebruik. Je hebt

Als je dus wilt gaan voor een fanatieke en lange sessie, dan is een breed loopvlak absoluut aan te bevelen.

Onze aanbevelingen

Het gebruiken van een breder loopvlak is dus aan te bevelen voor de fanatiekere sporter. Maar wat zijn dan de beste modellen op de markt?

Hieronder hebben we onze aanbevelingen voor je op een rijtje gezet.

Dreaver Loopband

Het eerste model is de loopband van het merk Dreaver.

Deze loopband zorgt ervoor dat je te allen tijde comfortabel en fanatiek kunt sporten in je eigen huis. De loopband heeft een loopvlak van 110 centimeter lang en 56 centimeter breed. Hierdoor is het dus een breder loopvlak dan een gebruikelijke loopband.

Een ander groot voordeel aan de Dreaver loopband is dat het apparaat in te klappen is. Hierdoor kun je hem gemakkelijk opbergen of zelfs meenemen.  

Deze loopband komt ook met een extra veiligheidsmaatregel, namelijk een veiligheidsslot. Dit magnetische slot klem je aan je kleding. Mocht het tijdens je oefening voorkomen dat je struikelt, dan zorgt het slot ervoor dat de loopband direct stopt.

De Dreaver loopband is dan ook een erg goed model voor een relatief klein prijsje!
Focus Fitness Jet 9 iPlus

loopband-jet-9-iplus

Wil je graag een loopband met een breed loopvlak maar met ook wat technische snufjes? Dan is de Jet 9 iPlus van Focus Fitness misschien iets voor jou!

Deze loopband heeft een breed en lang loopvlak. Deze is namelijk 135 centimeter lang en 54 centimeter breed. Het apparaat beschikt over verschillende trainingsprogramma’s en is te koppelen met je smartphone of tablet.

Je smartphone en tablet kun je gemakkelijk kwijt in de tablethouder. Hierdoor kun je gebruikmaken van je favoriete fitnessapps of gewoon lekker een film of serie aanzetten tijdens het sporten.

De krachtige motor van de loopband zorgt ervoor dat je kunt trainen tot wel 20 km/h. Hierdoor kun je dus zelfs sprintjes trekken! En met het brede loopvlak hoef je minder bang te zijn op nare valpartijen.Conclusie

Het gebruiken van een loopband met een breed loopvlak is erg fijn voor de beginnende en fanatieke sporter. Doordat je minder risico loopt op vallen kun je je een stuk beter focussen op je trainingen.

Idealiter kies je voor een loopvlak van minimaal 40 cm breed. Wil je al helemaal de ruimte hebben, kies dan voor een breedte van 50 cm of meer.

Ondanks dat de verschillen relatief klein lijken, scheelt het al een hele hoop als een loopband 10 centimeter breder is. Dus, welke loopband koop jij?
💡 Misschien ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *