Loopband met helling kopen

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 8, 2024

loopband-helling

Wil je een loopband met helling kopen? In deze koopgids lees je wat een loopband met helling precies is, wat de voordelen zijn van een helling functie én wat de beste opties zijn.

Heb je geen zin of geen tijd om het hele artikel te lezen? Ga dan direct naar de beste loopbanden met helling.

Wat is de beste loopband met helling functie?

Wil je een loopband met helling kopen? Dat is een goede keuze. Het enige wat je nu nog te doen staat is om de beste koop uit te zoeken.

Hieronder vind je de beste mogelijkheden in de volgende categorieën:

1. Focus Fitness Senator iplus – Beste voor thuis

loopband-senator-iplus

De Focus Fitness Senator iplus verkozen we eerder al tot de beste allround loopband.

Het is een van de meest complete toestellen en heeft werkelijk alles wat je mag verwachten van een goede en betrouwbare loopband.

De Focus Fitness Sentor iplus beschikt over 16 hellingshoek niveaus. Klik hieronder om de loopband te bekijken:2. NordicTrack S25 – Beste allround

hellingshoek-hardloopband

De loopbanden van NordicTrack staan bekend om hun hellingshoek. De loopbanden zijn stuk voor stuk van sterke en duurzame kwaliteit.

Naar onze mening is de S25 een van de betere qua prijs/kwaliteitverhouding, maar er zijn nog tal van andere goede mogelijkheden.

De NordicTrack S25 heeft 10 hellingshoek niveaus en het is elektrisch verstelbaar. Klik hieronder om het aanbod te bekijken:3. Gymost High M3 – Beste voor professioneel gebruik

gymost-high-helling

Gymost is ook zo’n merk dat bekend staat om hun hoogwaardige apparatuur. Dat geldt ook voor de loopbanden uit het assortiment.

Wanneer we het huidige aanbod onder de loep nemen, kunnen we concluderen van de Gymost High M3 de beste keuze is qua prijs en kwaliteit.

Deze hardloopband met helling is geschikt voor professioneel gebruik. Klik hieronder voor de beste prijs:4. Tunturi Endurance T80 – Uitstekende keus

t80_tunturi_hellingshoek

Ook de Endurance T80 is een goede keus als je een hoogwaardige loopband met helling zoekt. De grote hellingshoek tot 20% is één van de voordelen van dit model. Maar daarnaast biedt het nog veel meer.

Het heeft een ruim loopvlak, van maar liefst 53 cm breed. Tijdens het hardlopen heb je dus alle ruimte tot je beschikking.

Deze loopband is redelijk zwaar, maar is daardoor ook enorm stevig en stabiel. Het heeft 44 programma’s, wat ver boven het gemiddelde is.5. VirtuFit Elite Smart Touch – Meeste trainingsmogelijkheden

virtufit_elite_smart_touch

De Elite Smart Touch van VirtuFit heeft een hellingshoek van maximaal 15% en een snelheid van maximaal 18 km/u. Dat zijn goede eigenschappen. Maar waar het pas écht indrukwekkend wordt, is bij het aantal trainingsprogramma’s.

Met maar liefst 75 trainingsprogramma’s is dit namelijk één van de meest uitgebreide loopbanden van het moment. Tussen de programma’s zitten onder andere virtuele routes, body fat programma’s en programma’s op basis van afstand en tijd. Er is voor ieder wat wils.

Een ander voordeel is dat deze loopband met de populairste apps compatibel is. Ook tijdens het trainen met apps komt de hellingshoek overigens goed van pas.Waarom een loopband met helling kopen?

Waarom zou je eigenlijk een loopband met helling aanschaffen? Wat zijn hier nou de grootste voordelen van?

Een helling functie brengt eigenlijk meerdere voordelen met zich mee. Hieronder lichten we de grootste voordelen toe:

Meer variatie en nieuwe trainingsprikkel

We leven in Nederland in een vlak land. Wanneer we buiten hardlopen is dit dan ook meestal op een vlakke ondergrond. Voor een lange tijd was dit hetzelfde geval bij hardlopen op een loopband.

Totdat de helling functie in het leven geroepen werd. Deze functie is wat ons betreft dé ideale uitkomst om jouw trainingen een nieuwe impuls te geven en naar het volgende niveau te tillen.

Ben je het hardlopen op enkel vlakke ondergrond zat? Of wil je gewoon eens wat meer variatie brengen in je trainingen? Dan doe je er goed aan om een loopband met helling te kopen!

Meer calorieën verbranden en sneller afvallen

Een van de voornaamste redenen waarom men over het algemeen een loopband voor thuis aanschaft, is om het te gebruiken ter ondersteuning bij het afvallen.

De loopband is een perfect apparaat om mee af te vallen, aangezien het één van de beste cardio apparaten voor vetverbranding is.

Diverse onderzoeken hebben ondertussen al aangetoond dat hardlopen met helling zorgt voor een hogere vetverbranding.

Hoeveel calorieën je exact meer zal verbranden ten opzichte van een vlak oppervlak, is afhankelijk van onder meer de hellingshoek en het tempo waar je op loopt.

Feit is wel dat het jou in elk geval zal gaan helpen om effectiever vet te verliezen.

Helling functie zorgt voor sterkere benen en billen

Een hardloopband met helling zal zorgen voor sterkere beenspieren en ook is het goed voor je billen.

Doordat je omhoog loopt komt er meer spanning op de beenspieren te staan en zullen deze harder moeten gaan werken.

Wil je dus naast een ijzersterke conditie, vetverlies en uithoudingsvermogen ook nog werken aan sterkere benen?

Dan doe je er goed aan om te gaan trainen met op een loopband met helling.

Effectief hardlopen én wandelen

Als je in het bezit bent van een loopband met helling functie breidt je jouw trainingsmogelijkheden enorm uit.

Je kunt dan namelijk niet alleen maar hardlopen, maar je profiteert ook nog eens van de mogelijkheid om intensief te wandelen.

Nu bestaan er natuurlijk wel wandelbanden, die een maximale snelheid hebben van zo’n 8 km/uur.

Maar dit soort wandelbanden zijn alles behalve geschikt voor een intensieve wandeltraining. Wil je écht intensief wandelen? Dan kun je het beste een loopband met helling kopen.

Deze loopbanden worden overigens ook vaak gebruikt om het hardlopen en het wandelen met elkaar af te wisselen.

Waar moet je op letten?

omhoog-hardlopen-fitness

Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het uitzoeken van een loopband met helling?

Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je toegelicht:

Elektrische loopbanden met helling functie

Wij raden sterk aan om een elekrische loopband met helling functie te kopen. Oftewel: een loopband waarbij je de hellingshoek elektrisch kunt verstellen.

Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen een elektrisch verstelbare helling functie en een manueel verstelbare hellingfunctie.

Als je kiest voor een loopband met helling, waarbij je de hoek elektrisch kunt verstellen, kun je dit vrijwel altijd instellen vanaf het bedieningspaneel, of vanaf de armsteun.

Als de loopband een automatische hellingshoek heeft, kan de loopband de helling tijdens een trainingsprogramma voor je aanpassen aan de hand van je prestaties.

Hoeveel hellingshoek niveau’s heeft de loopband?

Elke hardloopband zal een bepaald aantal hellingshoek niveau’s hebben. Aan de hand van die niveau’s kun je weten hoe stijl de loopband omhoog gaat.

In de productomschrijving kun je dit altijd terugvinden. Bij sommige aanbieders zal het omschreven worden als het hellingspercentage.

Mogelijkheid voor helling naar beneden

Wist je dat er ook loopbanden bestaan met helling naar beneden? Hoewel het bij dit soort loopbanden meestal niet mogelijk is om in een hele stijle hoek naar beneden te lopen, kan het wel degelijk een mooie aanvulling zijn op je training.

Of je jezelf nu wilt voorbereiden op een bergklim, of dat je gewoon net wat meer variatie aan je looptraining wilt toevoegen, in beide gevallen is een helling naar beneden een goede toevoeging.

Overigens zijn er niet veel loopbanden waarbij dit mogelijk is, je zult hier dus wel heel specifiek naar moeten zoeken.

Verkooppunten

Loopbanden met helling zijn bij vrijwel alle winkels die loopbanden verkopen wel verkrijgbaar.

Je kunt ze online bestellen of in de winkel kopen. Wanneer je er een besteld, is het belangrijk om goede garantie en service te hebben. Ook snelle levering is van belang.

Wil je het beste aanbod bekijken en vergelijken? Klik dan op de onderstaande knop om direct naar de beste opties te gaan:Tot slot

We hopen dat je wat aan deze koopgids hebt gehad en dat je de beste koop hebt kunnen vinden.

Heb je nog vragen, of heb je advies nodig? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Meer lezen over loopbanden? Op onze website vind je alle benodigde informatie over het kopen van de beste loopband!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *