Flow Fitness loopband kopen: Aandachtspunten & aanbod

De laatste jaren zijn heel wat extra mensen begonnen met hardlopen. De ene doet het om zijn conditie op peil te houden, de andere doet het voor een mooi figuur.

Helaas is het niet vaak het perfecte weer om te gaan hardlopen. Vaak is het veel te koud, veel te warm of het regent. Wij hebben praktisch nooit iets tussen die drie in.

Net om die reden zijn heel wat mensen thuis beginnen sporten door middel van een loopband.

flow-fitness-loopband

Bekende merken die tegenwoordig loopbanden aanbieden zijn: Tunturi, Kettler en Focus fitness.

Over deze merken wil ik het vandaag niet hebben, maar wel over een merk dat je misschien nog iets minder bekend in de oren klinkt, namelijk Flow Fitness.

Over Flow fitness

Flow fitness is een merk met een duidelijke missie: hun doel is om het leven van zoveel mogelijk mensen te verbeteren.

Dat willen ze doen aan de hand van de stelling “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Door jouw fitness ervaring te verbeteren hopen ze dat jij gezond en fit blijft. Dat zou er dan weer voor moeten zorgen dat je kan genieten van een hogere levenskwaliteit.

Flow fitness werkt erg persoonlijk. Hoewel de meeste bedrijven die fitnesstoestellen maken geen aandacht besteden aan customer intimacy, probeert Flow fitness zo dicht mogelijk bij de klant te komen.

Dat doen ze door middel van een uitgebreide klantenservice.

Naast de aandacht voor de gezondheid van hun klanten probeert Flow fitness ook steeds kwalitatieve toestellen op de markt te brengen.

Een team van Nederlandse ontwerpers houdt zich bezig met het ontwerpen van de designs voor de toestellen.

Ze gebruiken de customer feedback om zo tot een steeds beter product te kunnen komen.

Bij het ontwerpen en bouwen van de Flow fitness loopbanden en andere toestellen proberen ze ook hun steentje bij te dragen voor het milieu.

Ze ontwikkelen enkel en alleen duurzame, veilige en kwalitatieve toestellen die lang meegaan.

Waarom een flow fitness loopband kopen?

Je kan jezelf gaan afvragen waarom je specifiek een Flow fitness loopband zou moeten kopen.

Wat zijn de voordelen van die toestellen?

Wel, in de eerste plaats is een Flow fitness loopband veel beter voor jouw gewrichten.

Dankzij een speciale actieve dempingtechnologie worden jouw gewrichten en voornamelijk jouw knieën minder zwaar belast.

loopvlak-flow-fitness

Dat kan ervoor zorgen dat je langer van het sporten gaat genieten, waardoor je veel minder snel geneigd zal zijn om op te geven.

Een Flow fitness loopband is ideaal om je prestaties te kunnen monitoren en te verbeteren.

Je kunt diverse waarden live volgen tijdens je training. Zo kan je voor jezelf doelen opstellen en zie je in één oogopslag of je die doelen ook hebt bereikt.

Bepaalde waarden die je kan zien zijn bijvoorbeeld een teller voor het aantal verbrande calorieën, of jouw hartslag op dat moment.

scherm-flow-fitness

Een derde voordeel van een Flow fitness loopband is dat je ook heel wat verschillende trainingsprogramma’s kan gebruiken.

Het is goed voor jouw lichaam om niet telkens dezelfde training te doen. Bovendien zorgt de afwisseling er ook voor dat het lopen leuk blijft.

Een Flow fitness loopband is de ideale partner voor wie graag verschillende trainingen uitprobeert.

Heb je een favoriet programma gevonden? Dan kan je dat wat vaker gebruiken.


Zijn er ook nadelen aan een Flow fitness loopband?

Grote nadelen aan de Flow fitness loopband heb ik eigenlijk niet gevonden.

Het enige minpuntje is dat niet al hun bestaande loopbanden beschikken over connectieve functies.

Daarmee wil ik zeggen dat niet elke Flow fitness loopband kan worden verbonden met een app om op die manier interactief te trainen.

Flow fitness weet wel dat dit de toekomst is, want in de laatste modellen hebben ze dat al wel verwerkt. Het hangt er dus vanaf welke loopband jij koopt.

De eigenschappen van een Flow Fitness loopband

Een Flow fitness loopband is een loopband die gebruik maakt van de allernieuwste technologie op het gebied van schokdemping.

Het zijn uiterst comfortabele dempingsystemen, die ervoor zorgen dat jij minder last zal hebben van jouw spieren en gewrichten.

Zeker voor mensen die wat zwaarlijviger zijn is het erg belangrijk om te kunnen lopen met een goede demping.

Voor die mensen is het namelijk zo dat de knieën altijd al wat overbelast worden. Tijdens het lopen wordt de druk op deze gewrichten nog groter en dat kan zorgen voor verschillende kwalen.

Naast het feit dat deze loopbanden ergonomisch beter zijn gemaakt, is het ook zo dat men bij Flow fitness loopbanden meer aandacht heeft besteed aan de veiligheid.

Sporten op een fitnesstoestel brengt altijd risico’s met zich mee maar Flow fitness heeft er alles aan gedaan om zijn loopbanden zo veilig mogelijk te maken.

flow-fitness-armsteunen

Ze zorgen ervoor dat de grip bijvoorbeeld beter is, maar ook dat jij armleuningen hebt om je even aan vast te houden.

De beste Flow fitness loopband kopen

Nu jij weet waar Flow fitness voor staat en nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van een Flow fitness loopband kunnen we overgaan tot het opstellen van een keuzegids.

Hier zal ik voor jullie een paar van de beste Flow fitness loopbanden bespreken die op dit moment te koop zijn.

Flow Fitness DTM400i

dtm-400i
Bekijk meer foto’s, informatie en prijs

Ben je op zoek naar een loopband met een klein formaat, maar wel met uitgebreide mogelijkheden?

Dan is deze Flow Fitness DTM400i de loopband die je zoekt. Dit fitness apparaat is praktisch helemaal voor gemonteerd waardoor je na het uitpakken meteen kunt beginnen met sporten.

Plaats je smartphone of tablet in de handige houder en train met de FitSHOW app. Deze gratis app zorgt ervoor dat jij een hele andere sportbeleving krijgt.

Daarnaast beschikt deze Flow fitness loopband ook over een kwalitatieve motor, zodat je de gewenste snelheid in verschillende stappen kunt aanpassen.

Het apparaat beschikt over een hoogwaardig LED-display en kan bediend worden via aanrakingen op het scherm.

De ingebouwde bluetooth technologie, in combinatie met de interne speakers, zorgen ervoor dat jij tijdens het lopen makkelijk muziek kan streamen via jouw smartphone.

Deze loopband werd speciaal ontwikkeld voor mensen die thuis niet zo heel veel plaats hebben. Daarom kan je de loopband na gebruik heel compact opvouwen en netjes aan de kant zetten.

Nog een leuke toevoeging is de ingebouwde USB-poort. Daarmee kan jij jouw smartphone zelfs opladen tijdens de training.

In de handgrepen zitten speciale sensoren verwerkt die nauwkeurig jouw hartslag kunnen meten.

De maximale snelheid die je met deze loopband kunt halen is 14 kilometer per uur, wat al aardig snel is. Bovendien heeft de loopband een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram.Flow Fitness Kingston i

flow-fitness-kingston-i
Bekijk meer foto’s, informatie en prijs

Een andere fantastische loopband van het merk Flow Fitness is de Kingston i. Deze loopband werd niet zo zeer ontwikkeld voor zijn compacter vorm, maar werd wel speciaal ontworpen voor mensen die net iets zwaarder zijn en die graag willen afvallen.

Deze loopband heeft een extra sterke motor, waardoor het maximale belastbare gewicht maar liefst 130 kilogram is.

De loopband beschikt over speciale dempingstechnologie om zo de meeste schokken te kunnen opvangen. Dat zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten worden ontlast tijden je training.

Deze Flow fitness loopband kan een snelheid halen tot 16 kilometer per uur en dit in combinatie met een maximale hellingsgraad van 12%.

Dankzij de 24 verschillende trainingsprogramma’s kan je al heel wat oefenen, maar ook deze loopband beschikt over Bluetooth technologie.

Daardoor kan je ook deze loopband verbinden met jouw smartphone en kan jij dus gebruik maken van extra apps om jouw trainingen nog boeiender te maken.

Ook deze loopband is zo goed als volledig gemonteerd bij aankomst. Binnen vijf minuten staat het toestel volledig klaar voor gebruik.

Het toestel beschikt daarnaast ook over andere sensoren om bijvoorbeeld jouw hartslag te meten tijdens de training. Ook op deze Flow fitness loopband kan je een feestje bouwen dankzij de ingebouwde speakers.


Conclusie: Flow Fitness loopband kopen

Nu je weet wat de voordelen zijn van een Flow fitness loopband kan je er met een gerust hart 1 uitkiezen.

De loopbanden zijn gemaakt van stevige en kwalitatieve onderdelen waardoor Flow fitness een lange garantietermijn hanteert.

De loopbanden zijn praktisch altijd voor gemonteerd. Een Flow fitness loopband is de ideale partner om jouw rondjes op de openbare weg te vervangen.

Zo hoef je nooit meer het huis uit op regenachtige dagen en kan je toch jouw conditie blijven trainen.

Van beide toestellen die ik hierboven besproken heb, ben ik vrij zeker dat iedereen er tevreden mee zal zijn.

De gebruikte innovatieve technologie zorgen voor een fantastische gebruikerservaring.

De leuke extra’s als de ingebouwde speakers en de USB-poort zijn dan weer ideaal om geen enkel excuus meer te verzinnen om niet te gaan lopen.

Met een Flow fitness loopband wordt sporten nog veel leuker. Door de vele afwisseling blijf je gemotiveerd en zal jouw algemene gezondheid en levenskwaliteit er zeker op vooruit gaan.

Andere loopband merken:

Meer van Flow Fitness:

Flow Fitness DTM300i0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *