Senz Sports M800: Review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 23, 2024

Met een Senz Sports loopband doe je een prima aankoop.

Geldt dat ook voor de Senz Sports M800? Je leest het in deze uitgebreide Senz Sports M800 review.

We zoomen in op onder meer de specificaties, voor- en nadelen én je komt te weten waar je de Senz Sports M800 voor de beste prijs kunt kopen. Lees snel verder!

De Senz Sports M800 in het kort

senz sports m800 de review

De Senz Sports M800 is één van de beste hardloopbanden voor thuisgebruik. Deze loopband is opvallend voordelig, biedt veel trainingsmogelijkheden en kent een prima samenstelling.

Eigenlijk voor elke thuissporter is dit een geschikte hardloopband. Ongeacht hoe intensief je wilt trainen, sluiten de vele trainingsprogramma’s op je trainingswensen aan. Wij zijn fan!

👍 Senz Sports M800 voordelen:

 • Keuze uit 36 trainingsprogramma’s
 • Krachtige en duurzame motor
 • Relatief breed loopvlak
 • Handig LED display
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Senz Sports M800 nadelen:

 • Geen bluetooth ontvanger
 • Niet voor zwaardere mensen geschikt


De belangrijkste specificaties van de Senz Sports M800

Wil je een geschikte hardloopband voor thuisgebruik aanschaffen? Ons advies is dan om bij elke loopband goed naar de specificaties te kijken.

Dat hebben wij bij de Senz Sports M800 alvast voor je gedaan:

Afmetingen (l x b x h)140 x 71 x 130 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)84 x 71 x 124 centimeter
Afmetingen loopvlak115 x 42 centimeter
Gewicht van de loopband43 kilogram
Max. gebruikersgewicht100 kilogram
Aantal trainingsprogramma’s36 programma’s
Motor vermogen1,5 pk
Minimale snelheid1 kilometer per uur
Maximale snelheid16 kilometer per uur

Deze specificaties laten één ding zien: dit is een geweldige loopband voor thuisgebruik. Dit komt onder meer door de inklapbaarheid, snelheden en het aantal trainingsprogramma’s.

De belangrijkste voordelen van de Senz Sports M800

Is de keuze voor de Senz Sports M800 de juiste keuze? Wij vinden van wel. Om meerdere redenen zijn wij ontzettend te spreken over deze hardloopband.

Ideaal voor thuissporters

Wij vinden dit een ideale hardloopband voor thuissporters. Zoals hierboven al in het kort aangegeven, vinden we dit om meerdere redenen:

 • Inklapbaar. Nadat je op de Senz Sports M800 getraind hebt, klap je ‘m eenvoudig weer in. Nadat je dit hebt gedaan, berg je ‘m eenvoudig en snel in je woning op. Super eenvoudig, handig en ruimtebesparend.
 • Instelbare snelheid. Het feit dat je de snelheid in kunt stellen, is niet al te bijzonder. Dat je ‘m op een maximale snelheid van 16 km/h in kunt stellen, is echter wel ideaal. Dit maakt deze hardloopband veelzijdig inzetbaar.
 • Beperkt gewicht. Het gewicht van 43 kilogram vinden wij op zich ook nog mee vallen. Dit maakt het toch net iets eenvoudiger om deze hardloopband naar een andere verdieping in je huis te tillen.

Krachtige en duurzame motor

De hoge maximale snelheid van de Senz Sports M800 is dus een groot voordeel. Dit voordeel is te danken aan de motor met een vermogen van 1,5 pk.

Een ander voordeel van deze motor is de duurzaamheid. Het betreft een zogeheten ‘ECM-motor’. Een motor die vele malen duurzamer is dan de standaard DC-motoren.

Goed om te weten: deze ECM-motor produceert ook relatief weinig lawaai. Dit is dus een hardloopband waar je ook ’s avonds laat nog op kunt trainen, indien gewenst uiteraard.

Breed loopvlak

Een ander voordeel vinden wij het loopvlak van de Senz Sports M800. Dit loopvlak is 42 centimeter breed, waardoor je op een veilige manier je voeten neer kunt zetten.

Je hebt zelfs nog wat ruimte over om een misstap te maken.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Senz Sports M800 geniet je van veel trainingsmogelijkheden. Daar kunnen we niet omheen draaien.

Dit is ten eerste dus aan de instelbare snelheid te danken.

Ten tweede is dit aan de instelbare hellingshoek te danken. Je kunt de hellingshoek in drie verschillende standen instellen.

Ten derde is dit aan het aantal trainingsprogramma’s te danken. 36 programma’s om precies te gaan. Het gaat hierbij ook nog om 1 manueel programma, 3 user programma’s en talloze soorten voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Wat te denken van een intervaltraining en een conditietraining? Geweldig!

Handig display

senz sports m800 display

Het display is ook één van de pluspunten van de Senz Sports M800. Dit display is groot, is eenvoudig te bedienen en schotelt de gewenste informatie voor.

Je ziet op dit display in één oogopslag de afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik en hartslag.

Wil je tijdens het hardlopen je hartslag opmeten? Dan moet je hiervoor je handen op de handsensoren leggen. Het is jammer genoeg niet mogelijk om een hartslagband aan deze loopband te koppelen.

Geweldige prijs-kwaliteitverhouding

Als laatste voordeel willen wij de prijs-kwaliteitverhouding aanstippen. De kwaliteit van de Senz Sports M800 is prima, zoals je dit altijd wel aan het merk Senz Sports over kunt laten.

Dit hebben wij namelijk ook bij de Senz Sports M1000 en Senz Sports M500 opgemerkt.

Voor deze Senz Sports loopband betaal je bovendien een prima prijs. De adviesprijs ligt rond de 399.

De belangrijkste nadelen van de Senz Sports M800

De Senz Sports M800 is een uiterst geschikte loopband voor thuisgebruik. Wij vinden dit echter geen perfecte hardloopband. Dat heeft onder meer met deze twee minpunten te maken:

 • Geen bluetooth ontvanger. Het is niet mogelijk om de Senz Sports M800 rechtstreeks aan een fitness app te koppelen. Senz Sports heeft deze loopband namelijk niet van een bluetooth ontvanger voorzien. Dit hadden wij liever anders gezien, aangezien je in dat geval nóg veelzijdiger (en interactiever) had kunnen trainen.
 • Niet voor zwaardere mensen geschikt. Het maximale gebruikersgewicht van de Senz Sports M800 is slechts 100 kilogram. Dit vinden wij een essentieel nadeel, aangezien deze loopband hierdoor voor niet iedereen geschikt is.

Blijft het bij slechts deze 2 aandachtspunten? Ja, toch wel.

Een ander mogelijk aandachtspunt is de forsheid van de Senz Sports M800.

Als je deze loopband in je woning uitgeklapt hebt staan, neemt ‘ie de nodige ruimte in beslag. Dat is wel iets om goed rekening mee te houden.

Voor wie is de Senz Sports M800 geschikt?

De Senz Sports M800 is voor elke thuissporter geschikt. Wil je op een recreatieve manier thuis trainen? Dat is met deze Senz Sports loopband mogelijk.

Wil je op een intensieve manier thuis trainen? Ook dat is mogelijk.

Tevens zet je deze loopband voor talloze trainingsdoelen in. Wil je bijvoorbeeld conditie opbouwen? Dat is prima mogelijk, bijvoorbeeld met de conditietraining.

Wil je sterkere beenspieren krijgen? Ook dat is mogelijk, bijvoorbeeld door de hellingshoek hoger in te stellen.

Of wil je gericht naar een bepaalde hardloopwedstrijd toe trainen? Ook daar gebruik je de Senz Sports M800 met maar al te veel plezier voor.

Deze Senz Sports loopband biedt gewoonweg veel trainingsmogelijkheden. Dit maakt ‘m voor veel mensen geschikt.

Let op: weeg je meer dan 100 kilogram? Dan kun je niet (veilig) op de Senz Sports M800 trainen. Dit vinden wij dan ook één van de grootste nadelen van deze loopband.

Wat zeggen andere kopers over de Senz Sports M800?

Net zoals andere Senz Sports loopbanden is ook de M800 vrij populair. Dit blijkt onder meer uit de reviews die wij online tegengekomen zijn.

Het grootste gedeelte van deze reviews is opvallend positief. Veel gebruikers lopen weg met deze hardloopband.

Zij roemen vooral de trainingsmogelijkheden en inklapbaarheid. Ook het relatief voordelige prijskaartje wordt in veel reviews benoemd.

In één review merkten wij iets bijzonder op. De gebruikers gaf namelijk aan dat hij continu elektrische schokjes van de Senz Sports M800 kreeg.

Het is ons niet helemaal duidelijk of dit aan de persoon zelf of aan deze hardloopband ligt. Uiteraard is dit niet iets waar je op zit te wachten.

Check dus bij je eerste training of jij hier ook last van hebt bij de Senz Sports M800.

Wat kost de Senz Sports M800?

Voor de Senz Sports M800 ligt de adviesprijs momenteel op €399. Wij hebben echter opgemerkt dat je niet altijd dit bedrag hoeft te betalen.

Meerdere aanbieders stunten namelijk regelmatig met een (forse) aanbieding.

Profiteer je van zo’n aanbieding? Dan betaal je bijvoorbeeld nog maar €300 of €350 voor de Senz Sports M800. Dat is een aanzienlijke besparing dus.

Ons eindoordeel over de Senz Sports M800

Onder aan de streep zijn wij vol lof over de Senz Sports M800. Dit is nou écht een hardloopband die we aan elke thuissporter aan kunnen raden.

Met alle dank aan de eindeloze trainingsmogelijkheden, de overige instelmogelijkheden en de algehele samenstelling. Ook de kwaliteit en prijs zijn volledig naar onze wens.

De veelzijdigheid spreekt ons bijzonder aan. Dit zorgt ervoor dat de Senz Sports M800 voor elke thuissporter een geschikte optie is. Wij zijn fan.

Graag raden wij je deze Senz Sports loopband dan ook van harte aan! Hieronder kun je de Senz Sports M800 voor de laagste prijs van dit moment bekijken:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *