Tunturi Competence T20 – Is deze loopband de moeite waard?

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 19, 2024

tunturi_t20_loopband_thuis

Wie aan het zoeken is naar een geschikte loopband voor thuis zal ongetwijfeld de Tunturi Competence T20 vaker zijn tegengekomen. Dat is ook geen toeval, want deze loopband is al jaren erg geliefd.

Maar wat maakt deze loopband zo bijzonder? En wat onderscheidt deze van andere loopbanden?

In deze review nemen we je mee in de wereld van de Tunturi T20. Zo geven we je een volledig overzicht van de loopband, lichten we alle functies toe en vertellen we je de voor- en nadelen van dit bijzondere apparaat.

Alles wat je moet weten over de Tunturi T20 loopband

Maar voordat we uiteraard kunnen begrijpen wat de voor- en nadelen inhouden moeten we eerst een goed beeld hebben van de loopband.

Speciaal daarom hebben we de loopband hieronder voor je uitgeplozen en ontleed.

Het ontwerp

tunturi_competence_t20

Te beginnen bij het duidelijke begin, namelijk het ontwerp. Want als we naar de Tunturi T20 kijken dan zien we al gauw dat we te maken hebben met een loopband van topkwaliteit.

Het apparaat is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal, waardoor hij niet alleen sportief oogt, maar ook nog eens erg stevig is.

Het apparaat kan namelijk hierdoor gebruikt worden tot een gewicht van 135 kg, wat het apparaat erg toegankelijk maakt voor een groot scala aan verschillende sporters.

De afmetingen van de loopband zijn 168 x 79 x 137 cm (LxBxH) waardoor de T20 wel wat ruimte in beslag kan nemen tijdens het sporten.

Daarentegen is de loopband na het sporten gemakkelijk aan de achterkant op te klappen en via de transportwieltjes eenvoudig weg te rollen.

Aan loopband zijn een set stevige handgrepen gemaakt. Deze zorgen ervoor dat je tijdens het lopen niet snel je balans zult verliezen en je op een comfortabele manier kunt lopen. Dit is dus ideaal voor mensen die aan het revalideren zijn en ouderen.

In deze handgrepen zitten eveneens de hartslagsensoren van de Tunturi T20 geplaatst. Deze vangen jouw hartslag op via je handpalmen waardoor je een accurate hartslagmeting krijgt.

Het loopvlak van de T20 is 130 x 46 cm (LxB). Hierdoor is hij net iets breder dan die van een gemiddelde loopband, wat het loopcomfort verbeterd. Deze is bovendien voorzien van een T-Flex systeem die alle schokken opvangt van het lopen.

De loopband kan een hellingshoek van 11% aannemen, waardoor je training nog wat uitdagender wordt. De meeste loopbanden kunnen echter tot een hoek van 15% gaan, dus hier schiet de T20 een klein beetje tekort.


Krachtige motor

Uiteraard is een goede motor een van de meest belangrijke dingen van een loopband. Je mag het dan ook gerust het hart van de loopband noemen.

De Tunturi Competence T20 beschikt gelukkig over een prima hart. De motor heeft een piek- en constant vermogen van 2,5 pk. Hierdoor heeft de loopband een topsnelheid van 16 km/u en een minimumsnelheid van 1 km/u.

Trainingscomputer

tunturi_t20_connectiviteit

Als we de motor van de loopband kunnen vergelijken met het hart, dan mogen we gerust de trainingscomputer het brein noemen. En we kunnen eigenlijk bij het eerste aanzicht al meteen zien dat de Tunturi T20 een prima stel hersenen heeft.

Op de trainingscomputer kun je onder andere gemakkelijk de snelheid en hellingshoek van de loopband aanpassen. Hier kun je verder ook een keuze maken uit een van de 14 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Deze trainingsprogramma’s lopen uiteen van verschillende intervaltrainingen tot hartslag gestuurde oefeningen.

Dit alles is gemakkelijk te selecteren op het relatief grote lcd-scherm van 5,5 inch. Hier zie je ook nog de nodige informatie terug. Deze parameters zijn:

  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Energieverbruik
  • Hartslag
  • Hellingshoek
  • Snelheid
  • Tijd
  • Wattage

Extra’s

Als je een grote aankoop doet zoals de Tunturi Competence T20, dan is het altijd leuk als er wat extraatjes bij komen kijken. Dit kan jouw sportbeleving net even wat comfortabeler of leuker maken.

Zo beschikt de T20 over de mogelijkheid om via bluetooth te verbinden met je smartphone of tablet. Op deze manier kun je gemakkelijk gebruikmaken van verschillende sportapps zoals Kinomap en iConsole+.

Je kunt gemakkelijk je smartapparaat plaatsen in de daarvoor bestemde tablethouder. Zo kun je gemakkelijk deze apps bedienen tijdens het sporten, of gewoon lekker een serie of film aanzetten.

De loopband is verder nog uitgerust met een bidonhouder, zodat dorst tijdens het sporten verleden tijd is.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien al wel is opgevallen is de Tunturi Competence T20 op papier een zeer degelijke loopband. Het apparaat lijkt dan ook op veel punten erg positief te scoren.

Maar geen enkele loopband is perfect. Dat gaat ook op voor de Tunturi T20. Speciaal om het kiezen voor jou wat gemakkelijker te maken hebben we daarom hieronder de voor- en nadelen van het apparaat op een rijtje gezet.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke gedeelte, namelijk de voordelen. Want zoals duidelijk is beschikt de loopband over een aantal prettige pluspunten.

Connectiviteit

Het is altijd fijn als je fitnessapparaat comptabel is met je smartapparaat. Dat geldt ook voor de T20. Zo is de loopband gemakkelijk te koppelen met je smartphone of tablet voor een complete integratie met verschillende apps.

Verschillende trainingsprogramma’s

hardlopen_tunturi_competence_t20

Bij loopbanden is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat ze beschikken over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

De Tunturi T20 beschikt over maar liefst 14 verschillende. Deze lopen ook nog eens behoorlijk uiteen, waardoor je op veel verschillende manieren kunt trainen.

Hartslagsensoren

De Tunturi Competence T20 beschikt over hartslagsensoren in de handgrepen. Deze zorgen ervoor dat je gemakkelijk je hartslag kunt aflezen en hier doelgericht op kunt trainen.

Dit is vooral makkelijk voor mensen die hun conditie willen verbeteren of willen afvallen.

Nadelen

Zoals we eerder al benadrukt hadden is geen enkel apparaat perfect. Hieronder hebben we daarom de minpunten van de Tunturi Competence T20 voor je gebundeld.

Relatief lage hellingshoek

t80_tunturi_hellingshoek

Het trainen onder een hellingshoek kan voor veel sporters erg prettig zijn. Hoewel de meeste loopbanden tot een hoek van 15% kunnen, kan de T20 slechts tot 11%. Mogelijk een minpunt(je) dus.

Uitsluitend voor thuis

De Tunturi T20 is een prima loopband voor thuis. Daarentegen is deze door zijn topsnelheid van 16 km/u en zijn hellingshoek van 11% niet geschikt voor (semi)professioneel gebruik.

Conclusie

Het merk Tunturi weet met de Competence T20 een prima loopband voor thuis gebruik neer te zetten.

Het toestel is dan met zijn 16 km/u en 11% hellingshoek niet geschikt voor (semi)professioneel gebruik.

Daarentegen is het grote scala aan verschillende trainingsprogramma’s en de connectiviteit met smartapparaten perfect voor iedereen die graag thuis de conditie verbeterd.

Waar zet jij die van jou neer? Bekijk de beste prijs via de onderstaande knop.


Tunturi loopbanden:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *