VirtuFit Pro Elite HiiT Running – Review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

virtufit-pro-elite-hiit-running

Je zou denken dat elektrische toestellen, die gebruik maken van een motor, de toekomst zijn.

In veel gevallen is dat correct, maar wanneer het over fitnesstoestellen gaat, dan herken je de betere toestellen net aan het ontbreken van een motor.

Deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running loopband is een mooi voorbeeld van een prachtig staaltje techniek.

Het type loopband dat zonder motor werkt, zoals deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running, wordt ook wel eens de air runner genoemd.

Ben je benieuwd of dit toestel voor jou geschikt is? Ik zal in dit artikel alle voor- en nadelen van deze air runner voor je op een rijtje zetten.


Jij bepaalt de snelheid

Uiteraard bepaal je als sporter altijd de snelheid voor het fitnesstoestel. Alleen ge je bij andere toestellen wat met de knoppen spelen om die snelheid te realiseren.

Bij deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running is het anders. Het enige wat je kunt doen om de snelheid te verhogen, is harder lopen. Doordat jij sneller gaat lopen, zal de band sneller gaan draaien.

Daardoor moet jij opnieuw sneller lopen en zal de band op zijn beurt weer sneller gaan draaien.

Dit trainingsprincipe, dat soms ook wel de Hiit training wordt genoemd, is ideaal om jouw hele lichaam aan het werk te zetten.

Door middel van een high intensity inverval training verbrand je veel meer calorieën dan je gedurende dezelfde tijd op een gewone loopband zou verbranden.

Hoewel je bij gewone loopbanden veel meer instellingen kunt wijzigen, kan je bij deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running air runner enkel en alleen de weerstand verhogen of verlagen.

weerstandssysteem-airrunner-virtufit

Het weerstandssysteem zelf beschikt namelijk over vier verschillende standen, zodat je de moeilijkheidsgraad naar je hand kunt zetten.

Genoeg afwisseling tijdens het sporten

Geef toe dat het indoor sporten op sommige apparaten na verloop van tijd begint tegen te steken. De reden daarvoor is vrij eenvoudig: sporters hebben graag wat afwisseling.

Gelukkig beschikt deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running loopband over enkele zeer diverse programma’s, zodat het sporten niet al te snel gaat vervelen.

Het toestel beschikt over acht verschillende standen. Drie programma’s heeft men gewijd aan interval programma’s. Daarnaast zijn er ook nog enkele programma’s waarbij je naar een streefdoel kunt toewerken.

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een half uur wilt lopen, maar evengoed kan je kiezen voor een afstandsdoel. Daarnaast is het zelfs ook mogelijk om een doel in te stellen voor jouw hartslag of het aantal calorieën.

Uiteraard hoef je deze programma’s niet elke keer te gebruiken, maar het zijn er wel voldoende om voor de nodige afwisseling te zorgen.

Een kwalitatief toestel dat intensieve trainingen mogelijk maakt

Een fitnesstoestel dat je wilt gebruiken om aan high intensity intervaltraining te doen, moet uiteraard ook van goede kwaliteit zijn.

Indien de loopband bestemd is voor veelvuldig gebruik, dan moet de stevigheid gegarandeerd zijn.

Ook VirtuFit is daar goed van op de hoogte, want bij het ontwerpen van de VirtuFit Pro Elite Hiit Running, hebben ze uitsluitend gebruik gemaakt van stevige, duurzame en kwalitatieve materialen.

virtufit-pro-elite-airrunner

Het is natuurlijk onmogelijk om te voorspellen wat de levensduur van het fitnesstoestel zal zijn, maar van dit semi professionele toestel kan je wel wat verwachten.

Zolang je op de juiste wijze met het toestel omgaat, moet het stevig genoeg zijn om er jaren van plezier mee te beleven.

Het toestel zelf, weegt maar liefst 135 kilogram, wat toch echt heel veel is voor een fitnessapparaat. Ook dat toont aan dat deze loopband gemaakt is van enorm robuuste materialen, die niet zomaar kapot te krijgen zijn.

Bovendien heeft het toestel een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilogram, waardoor bijna iedereen er zeker op kan sporten.

Comfort voor de loper

Een laatste belangrijk punt dat ik ook nog zou willen aanhalen, is het comfort dat deze loopband te bieden heeft. Er zijn namelijk heel wat loopbanden op de markt, die ergonomisch eigenlijk niet aanvaardbaar zijn.

Gelukkig moet je daar bij deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running geen schrik voor hebben. De band zelf is gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat de schokken op jouw gewrichten zoveel mogelijk kunnen worden gedempt.

virtufit-pro-elite-hiit-achterkant

Om het helemaal af te maken, beschikt deze loopband ook nog eens over stevige handgrepen, die bovendien perfect gepositioneerd zijn, zodat je jezelf niet hoeft te verplaatsen om je even vast te houden.

Ook de console van het toestel biedt de gebruiker erg veel gebruiksgemak. Het display is maar liefst vijf inch groot en het is daarenboven ook nog eens kantelbaar. Op die manier kan je alles goed zien, ook als je aan het lopen bent.

Voor wie is deze loopband geschikt?

Voor wie een bepaald toestel geschikt is, dat is natuurlijk de grote vraag.

Op zich zou iedereen erg tevreden zijn mochten ze dit toestel in huis halen, maar voor sommigen zal het nuttiger zijn dan voor anderen.

Om te beginnen is dit een semi professioneel toestel, dat vandaag de dag voor verschillende doeleinden wordt gebruikt.

Initieel verkocht VirtuFit deze loopband voor thuisgebruik, maar tegenwoordig zie je dat ook enkele sportscholen of fysioparktijken deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running gebruiken.

Het toestel is vooral geschikt voor mensen die echt van plan zijn om alles te geven. Ben je gewoon op zoek naar een loopband om elke week vijf kilometer te lopen, op je dooie gemak? Dan zal dit niet het meest geschikte toestel zijn.

Wil je daarentegen zoveel mogelijk calorieën verbranden, en al je spieren aan het werkt zetten? Dan is deze air runner wel ideaal voor jou.

Dankzij de speciale techniek, is het toestel ideaal voor de korte maar krachtige intervaltrainingen.

Een laatste belangrijk detail waar we het toch ook nog over moeten hebben, is de prijs. Voor wie een fitnesstoestel geschikt is, dat is één punt.

Aan de andere kant moet je ook rekening houden met wie het toestel kan betalen. Houdt goed in je achterhoofd dat een air runner veel specialer is dan een loopband.

Verwacht niet dat je voor de prijs van een gewone loopband, deze semiprofessionele VirtuFit Pro Elite Hiit Running loopband kunt kopen.

Financieel gezien, is het toestel dan ook niet echt geschikt voor mensen die pas beginnen te sporten. Je moet wel vrij zeker zijn dat je het gaat kunnen volhouden.

Wil je op een professionele wijze kunnen trainen, zoals ook ervaren sporters dat doen? Dan is deze VirtuFit Pro Elite Hiit Running zeker iets voor jou!
Meer reviews:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *