VirtuFit TR-100 – Is deze loopband het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

Is de VirtuFit TR-100 loopband het kopen waard ja of nee? Mocht jij interesse hebben in deze hardloopband, lees dan zeker even deze review op je gemakje door.

Op die manier ontdek je namelijk of deze loopband wel echt aan jouw wensen voldoet. Zo bespaar je een eventuele miskoop. Laten we snel beginnen!

De VirtuFit TR-100 in het kort

hardlopen-virtufit-tr-100

De TR-100 is ondertussen al een aantal jaren op de markt, maar is nog altijd uitermate populair. Deze loopband van het Nederlandse merk VirtuFit heeft ondertussen al heel wat tevreden gebruikers.

Het valt in het lagere prijssegment en je zou het dan ook een budget loopband kunnen noemen. Maar betekent dit dan ook dat de loopband zo aanvoelt en presteert?

Als je het ons vraagt niet. Deze loopband doet qua prestaties en eigenschappen namelijk niet veel onder voor loopbanden in een hoger prijssegment.

Het voldoet eigenlijk aan alle standaard verwachtingen en laat op vrijwel geen enkel gebied te wensen over. Natuurlijk zijn er ook wat mogelijke nadelen, die we later in deze review gaan bespreken.

Maar al met al is dit een hele nette loopband voor bovendien een hele mooie prijs. Deze loopband heeft doorgaans een adviesprijs van zo’n 700 euro. Zo nu en dan zijn er aanbiedingen beschikbaar, waarbij de loopband scherp afgeprijsd is.

Direct de laagste prijs en aanbiedingen checken? Klik dan even op de knop hieronder.


Best Reviewed Award

virtufit-tr-100-loopband-best-reviewed

De VirtuFit TR-100 loopband is meerdere malen in de prijzen gevallen. Nu vraag jij je wellicht af om wat voor prijzen het dan gaat.

Nou, deze populaire loopband heeft tot 7 keer toe de Best Reviewed Award gewonnen. Dit is een prijs die uitgereikt wordt aan de best beoordeelde loopband van de Nederlandse markt.

De prijs wordt uitgereikt door kieskeurig.nl, de grootste review website die ons land rijk is. Het feit dat de TR-100 deze prijs maar liefst 7 keer gewonnen heeft schept al direct een hoop vertrouwen en hoge verwachtingen.

Sterke motor

Als we naar de motor kijken, zien we dat de loopband een motor van 2 pk vermogen heeft. Het piekvermogen ligt zelfs op 4 pk.

Dankzij de sterke motor kun je een maximale snelheid van 16 km/u halen. Dit is voor de meeste ruim voldoende om voluit te trainen.

Mocht je sprintjes willen trekken, dan is dit wellicht wel ietwat aan de mindere kant.

Wat ook erg fijn is, is dat je een minimale snelheid van 1 km/u hebt. Hierdoor is deze loopband ook erg geschikt voor wandeltrainingen.

Inklapbaar

virtufit-tr-100-opgeklapt

Een van de meest genoemde redenen om géén loopband in huis te halen is het gebrek aan ruimte. Vanaf nu is dit echter geen excuus meer.

De meeste loopbanden zijn tegenwoordig namelijk opklapbaar. Zo ook de VirtuFit TR-100. Na gebruik klap je het loopoppervlak eenvoudig omhoog, waardoor je een heleboel ruimte bespaard.

Lopen met helling

Helling is een erg geliefde functie om te trainen. Wanneer je de hellingshoek inschakelt komt het loopvlak schuin omhoog te staan en ben je in staat om effectiever te trainen.

Je verbrandt meer calorieën en er wordt meer van je beenspieren gevraagd. Kortom, de intensiteit van je training gaat omhoog.

Op de VirtuFit TR-100 loopband kun je een hellingshoek tot maximaal 12% inschakelen. Dit is alleen maar mooi meegenomen.

Interne hartslagmeter

hartslagsensor-loopband

Steeds meer mensen trainen tegenwoordig op basis van hun hartslag. Ook onder hardlopers is dit erg populair. Wanneer je in de juiste hartslagzone traint kun je jouw training namelijk veel effectiever maken.

Wat je doel ook is; afvallen, een betere conditie of gezondheid.

Het komt dan ook goed uit dat de TR-100 is voorzien van interne hartslagsensoren. Ook heb je een speciaal hartslagprogramma tot je beschikking, welke je vanaf het bedieningsconsole selecteert.

Zeer eenvoudige en snelle montage

tr-100-eindmontage

De montage blijft voor sommigen een vervelend iets. Niemand zit natuurlijk te wachten op een lastige montage.

Nadat de loopband geleverd is wil je gewoon zo snel mogelijk beginnen.

Aangezien de TR-100 binnen 10 minuten volledig gemonteerd is, hoef je hier niet tegenop te zien. Als gebruiker ben je enkel verantwoordelijk voor de eindmontage, welke erg simpel is.

Comfortabel hardlopen

Lang niet elke loopband is even comfortabel. Zeker als we kijken naar de loopbanden in dezelfde prijsklasse als de VirtuFit TR-100 zien we de apparaten hier vaak tekort komen.

De TR-100 is gelukkig wel voorzien van het nodige comfort. Deze loopband heeft bijvoorbeeld een vrij breed loopoppervlak, van 40 cm.

loopvlak-tr-100

Hierdoor kun je met een gerust hart voluit hardlopen, zonder bang te zijn om de randen te raken.

Ook de demping op deze loopband is erg goed. Het geeft goed mee en voelt daardoor comfortabel aan. Bovendien maakt het je training ook nog eens veiliger.

Wat vinden we minder goed?

Zoals je hebt gelezen zijn wij erg tevreden over de VirtuFit TR-100. Maar laten we ook vooropstellen; geen enkele loopband is perfect.

Natuurlijk moet je dan ook rekening houden met mogelijke nadelen.

Zo is de loopband bijvoorbeeld niet voorzien van een Bluetooth functie, waardoor je het niet kunt koppelen met trainingsapps. Dit zal voor sommigen wellicht een domper zijn.

Ook is het niet waterpas verstelbaar, hoewel je hier in de praktijk weinig van zal merken.

En ten slotte is er netstroom nodig om de loopband te gebruiken, net zoals bij de meeste loopbanden voor thuisgebruik het geval is.

VirtuFit TR-100 Loopband – Reviews

Over de TR-100 zijn er voldoende reviews online te lezen. Ook wij hebben deze ervaringen van anderen allemaal doorgenomen.

Opvallend is de uitzonderlijk hoge score bij de diverse webshops. Vrijwel alle gebruikers zijn meer dan tevreden, wat natuurlijk een hoop vertrouwen schept.

reviews-fitwinkel
bol-reviews

Conclusie & vind de laagste prijs

Zoals je hebt gelezen is de VirtuFit TR-100 een hele nette loopband voor thuisgebruik, voor bovendien een erg mooie prijs.

Een absolute aanrader voor iedere thuissporter, zowel de beginner als de gevorderde.

Mocht je overtuigd zijn van deze loopband en ‘m willen aanschaffen, dan is het zaak om de beste prijs te vinden.

Zoals je misschien wel weet is de loopband bij meerdere webshops te verkrijgen. Als je geluk hebt, is er zelfs een aanbieding beschikbaar.

Verzeker jezelf dus even van de laagste prijs door op de knop hieronder te klikken:

Meer reviews:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *