VirtuFit Trendline: Het kopen waard? (Review)

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 23, 2024

Wil je graag hardlopen, maar wil je dit niet buiten doen? Dan heb je een goede hardloopband nodig die voor thuisgebruik geschikt is.

Voldoet de VirtuFit Trendline aan die eis/wens? Je leest het in deze VirtuFit Trendline review.

Graag bespreken wij deze loopband tot in detail, zodat je een duidelijk beeld van deze hardloopband krijgt.

De VirtuFit Trendline in het kort

virtufit trendline review

Wij zijn vol lof over de VirtuFit Trendline.

Deze hardloopband is voor zo’n beetje elke thuissporter geschikt, kent een handige samenstelling en is eenvoudig op te klappen. Dat maakt ‘m des te meer geschikt voor thuisgebruik.

Tevens heb je de keuze uit maar liefst 40 trainingsprogramma’s. Je traint hierdoor altijd met de VirtuFit Trendline altijd op de gewenste manier!

👍 VirtuFit Trendline voordelen:

 • Keuze uit 40 trainingsprogramma’s
 • Makkelijk op te klappen
 • Houder voor tablet en smartphone
 • Voor veel mensen & trainingen geschikt
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding

👎 VirtuFit Trendline nadelen:

 • Geen instelbare hellingshoek
 • Niet de hoogste maximale snelheid


De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Trendline

Is de VirtuFit Trendline een goede loopband voor jou? Dat bepaal je door onder meer naar de specificaties van deze VirtuFit loopband te kijken:

Afmetingen (l x b x h)165 x 68 x 118 centimeter
Afmetingen ingeklapt (l x b x h)165 x 70 x 22 centimeter
Loopband gewicht28 kilogram
Max. belastbaar gewicht120 kilogram
Motor continu vermogen0,5 – 3 pk
Motor piek vermogen0,2 – 6 pk
Minimale snelheid1 kilometer per uur
Maximale snelheid14 kilometer per uur
Aantal trainingsprogramma’s40 programma’s
Garantie2 jaar

Wat deze tabel met specificaties aangeeft? Onder meer dat de VirtuFit Trendline voor veel thuissporters geschikt is. Ook blijkt dat je ‘m bijzonder compact op kunt bergen.

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Trendline

Voor deze VirtuFit Trendline review hebben wij deze loopband nadrukkelijk bestudeerd. We moeten toegeven dat we al snel erg positief waren. Dat is onder meer aan onderstaande voordelen te danken.

Veel trainingsmogelijkheden

Kies je voor deze VirtuFit loopband? Dan kies je voor een loopband met veel trainingsmogelijkheden:

 • Keuze uit 40 trainingsprogramma’s. Bij de VirtuFit Trendline heb je de keuze uit maar liefst 40 trainingsprogramma’s. Je traint hierdoor altijd op de gewenste manier. Bijkomend voordeel is dat je met de trainingen kunt variëren.
 • Instelbare snelheid. Bij de VirtuFit Trendline is de snelheid uiteraard instelbaar. Je stelt ‘m in tussen een snelheid van 1 en 14 km/h. Ook dit brengt voldoende trainingsmogelijkheden met zich mee.
 • Hartslagsensoren. De VirtuFit Trendline is ook nog van handige hartslagsensoren voorzien. Leg hier je handen op en train vervolgens binnen een bepaalde hartslagzone.

Handige samenstelling

Wij zijn ook uiterst te spreken over de algehele samenstelling.

Dat is onder meer te danken aan de handige houder voor een tablet en smartphone. Dankzij deze houder kun je bijvoorbeeld op een interactieve manier met een fitness app trainen.

Een ander voordeel is dat je tijdens het hardlopen naar bijvoorbeeld Netflix kunt kijken. Dit maakt het trainen op deze hardloopband nog een stuk leuker voor je.

Eenvoudig op te klappen

virtufit trendline opgeklapt

De VirtuFit Trendline is een opklapbare loopband. Nadat je ‘m opgeklapt hebt, neemt ‘ie significant minder ruimte in beslag. Dat betekent dat je ‘m bijzonder eenvoudig in je woning op kunt bergen.

Handig als je geen al te groot huis hebt. Of als je weinig opbergruimte meer over hebt.

Overigens kun je de VirtuFit Trendline ook nog makkelijk verrijden. VirtuFit heeft deze loopband namelijk van transportwieltjes voorzien. Ook hieruit blijkt dat deze loopband een prima samenstelling heeft.

Voor veel mensen geschikt

Wij zijn van mening dat de VirtuFit Trendline voor veel mensen geschikt is. Dit komt onder meer door de hoeveelheid trainingen en het maximale gebruikersgewicht van 120 kilogram.

Tevens is het loopvlak 40 centimeter breed en 130 centimeter lang. Je kunt hierdoor tijdens het lopen een kleine misstap begaan.

Uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding

Kies je voor een loopband van het merk VirtuFit? Dan kies je voor een loopband van een geweldige kwaliteit.

Daarbovenop komt dat je voor de VirtuFit Trendline niet de hoofdprijs hoeft te betalen. De adviesprijs ligt op ‘slechts’ €429. Dit vinden wij reuze mee vallen, mede met het oog op alle voordelen.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Trendline

Wij zijn niet voor de volle 100% overtuigd van de VirtuFit Trendline. Dit heeft vooral met deze 2 aandachtspunten te maken:

 • Geen instelbare hellingshoek. Het is bij de VirtuFit Trendline niet mogelijk om zelf de hellingshoek in te stellen. Dit hadden wij liever wel gezien, aangezien je daarmee de trainingen nog zwaarder kunt maken.
 • Beperkte maximale snelheid. Wil je thuis op de meest intensieve manier kunnen trainen? Dan is de VirtuFit Trendline niet geschikt voor je. De maximale snelheid van 14 km/h is op zich prima, maar sluit niet aan op de wensen van een intensieve sporter.

Blijft het bij deze 2 aandachtspunten? Ja, eigenlijk wel.

Een ander klein aandachtspunt is nog de lengte van de loopband. De VirtuFit Trendline is vrij lang, waardoor je veel ruimte in je woning nodig hebt voor deze loopband.

Voor wie is de VirtuFit Trendline geschikt?

De VirtuFit Trendline is voor zo’n beetje elke thuissporter geschikt. Ben je van plan om thuis op een recreatieve manier te trainen? Dan sluit deze VirtuFit loopband op je wensen aan.

Wil je op een nét iets zwaardere manier trainen? Ook dan kun je prima voor deze loopband kiezen.

Deze loopband is ook voor de net iets zwaardere mensen geschikt. Zolang je maximaal 120 kilogram weegt, kun je veilig op de VirtuFit Trendline trainen.

Wat zeggen andere mensen over de VirtuFit Trendline?

De VirtuFit Trendline is een bijzonder populaire loopband. Dat blijkt alleen al uit de hoeveelheid beoordelingen bij bijvoorbeeld Bol.com: meer dan 125 reviews.

Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,5. Gezien de maximale score van een 5,0 is dit een bijzonder hoge gemiddelde score.

De meeste gebruikers zijn simpelweg erg te spreken over de VirtuFit Trendline. Zij roemen de vele trainingsmogelijkheden, algehele samenstelling en kwaliteit. Dit zijn stuk voor stuk punten waar wij ons bij aansluiten.

Her en der hebben we ook wat negatieve beoordelingen gevonden. Zo geven een paar gebruikers aan dat de VirtuFit Trendline nogal piept en kraakt tijdens het hardlopen.

Mogelijk komt dit door onvoldoende smering van de band.

Wat kost de VirtuFit Trendline?

De adviesprijs van de VirtuFit Trendline is momenteel €429. Dit is echter niet het bedrag dat je hoeft te betalen. Meerdere aanbieders bieden de VirtuFit Trendline namelijk regelmatig in de aanbieding aan.

Zo kun je deze loopband bij Bol.com regelmatig voor slechts €399 kopen. Daarmee is de prijs-kwaliteitverhouding nóg beter.

Ons eindoordeel over de VirtuFit Trendline

Wij zijn groot fan van de VirtuFit Trendline. Deze hardloopband is ideaal voor thuisgebruik, voor veel sporters geschikt en van de gewenste kwaliteit. De handige samenstelling is bovendien volledig naar onze wens.

De prijs is uiteraard ook een groot voordeel. Voor veel vergelijkbare hardloopbanden betaal je namelijk significant meer geld. Je bent al met al van een prima prijs-kwaliteitverhouding verzekerd.

Ben je van plan om zéér intensief te trainen? Dan kun je beter naar een andere loopband kijken. Een loopband met bijvoorbeeld een net iets hogere maximale snelheid en breder loopvlak.

Voor de meeste thuissporters is de VirtuFit Trendline echter één van de beste hardloopbanden van dit moment!

Ben jij overtuigd en wil je de VirtuFit Trendline voor de beste prijs aanschaffen? Dat vinden wij een verstandige keuze!

Bekijk hieronder de beste prijzen bij verschillende aanbieders:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *