StrengthMaster loopband kopen

strengthmaster-loopband

Zoek je een loopband van het merk StrengthMaster? Dan ben je hier aan het juiste adres. Alles wat je namelijk moet weten over de StrengthMaster loopbanden ontdek je hier.

Waar kun je deze loopbanden kopen, wat kun je ervan verwachten en zijn ze de prijs waard? Lees snel verder om erachter te komen.

StrengthMaster loopbanden in het kort

StrengthMaster was geruime tijd een vrij bekend fitnessmerk dat diverse loopbanden aanbood. Ook verkocht het merk andere fitnessapparatuur.

Echter waren het vooral de loopbanden die goed liepen. Populaire apparaten waren onder andere de: TM6030, TM6050, TM6070, TR3000.

Daarnaast zijn er nog een aantal toestellen die StrengthMaster op de markt bracht. Hoewel de loopbanden het niet onverdienstelijk hebben gedaan, zijn ze hedendaags vrijwel nergens meer te verkrijgen.

Mocht je op zoek zijn naar een loopband van dit merk, houd er dan dus ernstig rekening mee dat het lastig zal worden om er eentje voor de nieuwprijs aan te schaffen. Eventueel kun je er nog een tweedehands aanschaffen, maar dat is toch minder ideaal.

Gelukkig zijn er wel genoeg goede alternatieven voor de loopbanden van StrengthMaster, daarover later meer.

Opvallende eigenschappen van de StrengthMaster loopbanden

De loopbanden van dit merk vielen voornamelijk op vanwege de vele trainingsopties. Het display en bedieningsconsole oogt vrij druk bij de loopbanden, met allerlei knopjes, toeters en bellen.

Hoewel de loopbanden zijn uitgerust met sneltoetsen om de trainingsprogramma’s te selecteren, hadden wij het toch liever anders gezien.

Als je het ons vraagt kun je beter een rustig en overzichtelijk display hebben. Dan maar wel sneltoetsen minder.

strengthmaster-tm6050

Voor de rest merken we op dat de loopbanden vrij robuust gebouwd zijn. Als we bijvoorbeeld de StrengthMaster TM6050 als voorbeeld nemen. Deze weegt maar liefst 100 kg.

En dat terwijl de loopband belastbaar is tot 135 kg, wat niet eens extreem zwaar is. We kunnen dus stellen dat er stevigere loopbanden op de markt zijn, die toch lichter zijn.

Wat ons betreft slaat StrengthMaster hier de plank dan ook behoorlijk mis. Wat we wel goed vinden, is het loopvlak dat vrij breed is.

Bij de TM5060 is dit bijvoorbeeld 50 cm, wat voor de meesten meer dan voldoende is. Ook is het voorzien van de nodige trainingsprogramma’s, een divers aanbod.

Verder heeft het een helling functie, zoals je dat mag verwachten van een goede loopband. Al met al helemaal geen slechte loopband.

Echter zijn er tegenwoordig veel betere producten op de markt, die bovendien ook nog eens goedkoper en gemakkelijker in gebruik zijn.

Dit zijn de beste alternatieven

Aangezien de StrengthMaster loopbanden dus nauwelijks meer te verkrijgen zijn én het feit dat het op sommige vlakken te wensen overlaat, kun je beter op zoek naar een andere loopband.

We zoeken daarbij naar een loopband in dezelfde prijscategorie en soortgelijke eigenschappen, maar dan beter.

Gelukkig hoef je hier niet lang voor te zoeken. Wij zochten namelijk al voor je uit wat de beste alternatieven voor jou zijn.

We kunnen je de volgende loopbanden aanbevelen als beter alternatief:

Of bekijk hier even de beste loopbanden van dit moment.