BluMill loopband (Review)

Ben je op zoek naar een goedkope loopband? En is je oog daarbij op de BluMill loopband gevallen?

Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Deze loopband is voordelig, staat goed aangeschreven en komt regelmatig op TV voorbij.

Zo wordt deze loopband door Tommy Teleshopping aangeboden, terwijl de loopband ook voorbij gekomen is in het programma ‘Business Class’ van Harry Mens.

Maar, is de aanschaf van de BluMill loopband aan te raden? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? En wat moet je precies voor deze loopband betalen?

Op al die vragen geven wij je een uitgebreid antwoord in deze BluMill loopband review.

Voor wie is de BluMill loopband geschikt?

Loopband BluMill

Deze loopband is uitermate geschikt voor de recreatieve thuissporter.

Ook is de loopband geschikt voor mensen die graag voordelig uit zijn, maar wel op een bepaalde kwaliteit willen vertrouwen.

Deze loopband staat ook bekend als een wandelband. Mocht je graag lange wandelingen maken, is dat ook mogelijk op deze loopband. Ideaal als het buiten bijvoorbeeld slecht weer is of als je liever niet in het donker wandelt.

Stel je hoge eisen aan een loopband? Wil je heel intensief kunnen trainen? Wil je hard op de loopband kunnen rennen? Of wil je op een loopband van allerlei functies gebruik kunnen maken?

Dan is de BluMill loopband niet geschikt voor je. Deze loopband is simpelweg vrij basic, maar daarmee erg voordelig.

De belangrijkste specificaties van de BluMill loopband

BluMill loopband

De belangrijkste specificaties van deze loopband hebben wij even voor je op een rijtje gezet:

Afmetingen loopvlak100 x 34 centimeter
Afmetingen uitgeklapt126 x 60 x 120 centimeter
Afmetingen ingeklapt120 x 60 x 68 centimeter
Maximale snelheid10 km/u
Aantal programma’s12 stuks
Gewicht loopband25,4 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht110 kilogram

Deze specificaties zien er op het eerste oog interessant uit. Of de specificaties ook voor de nodige voordelen zorgen, bespreken we graag hieronder.


De belangrijkste voordelen van de BluMill loopband

Toen wij deze loopband uit mochten proberen, werden wij blij. Heel blij zelfs. Met het oog op het prijskaartje heeft deze loopband ons namelijk weten te verrassen.

Veel trainingsprogramma’s

Training Loopband BluMill

Bij de BluMill loopband vielen de trainingsprogramma’s ons direct op. BluMill heeft namelijk gekozen voor maar liefst 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Bij één van deze trainingsprogramma’s kun je bovendien alles zelf bepalen. Je kunt dat programma helemaal naar wens instellen, waarbij je uiteraard ook zelf snel de snelheid instelt.

Zowel als wandel- en als loopband te gebruiken

De veelzijdigheid van deze loopband spreekt ons erg aan. Dit is zoals gezegd namelijk een loopband die je óók als wandelband kunt gebruiken.

Mocht je bijvoorbeeld al wat ouder of minder fit zijn, komt de wandelfunctie maar al te goed van pas.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Voor de BluMill loopband betaal je absoluut niet de hoofdprijs. Wel is het een feit dat de kwaliteit van deze loopband prima is.

Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang van deze loopband kunt genieten!

Enkele handige extra’s

Helling BluMill Loopband

Opvallend is dat deze voordelige loopband over enkele handige extra’s beschikt:

  • Instelbare helling: tijdens het trainen kun je uit meerdere hellingshoeken kiezen. Daarmee maak je de training nóg intensiever voor jezelf.
  • Bluetooth: dankzij bluetooth kun je ook nog je smartphone aan de loopband koppelen. Daarmee kun je onder meer de Fitshow app gebruiken.
  • Tablethouder: BluMill heeft een handige tablethouder bij de handvatten van de loopband aangebracht.
  • Bidonhouder: ook is er een speciale bidonhouder op deze loopband aangebracht.
  • Inklapbaar: je kunt deze loopband makkelijk in- en uitklappen.

De belangrijkste nadelen van de BluMill loopband

Over deze loopband van BluMill zijn we enthousiast, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Tegelijkertijd moeten we ook bekennen dat de loopband enkele nadelen met zich mee brengt.

Lage maximale snelheid

Voor intensief gebruik is dit géén geschikte loopband.

Dit komt vooral door de maximale snelheid van 10 kilometer per uur. Mocht je echt serieus hard willen lopen, valt deze loopband direct af.

Klein loopvlak

Loopvlak BluMill Loopband

BluMill heeft voor een loopvlak van slechts 34 centimeter breed gekozen. Dit is relatief smal, waardoor je goed op moet passen met het neerzetten van je voeten. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wat kost de BluMill loopband?

Voor deze prima loop- en wandelband betaal je slechts 299 euro.

Gezien de kwaliteit, bluetoothverbinding, programma’s, hartslagfunctie, inklapbaarheid en de vele handige extra’s vinden wij dit een zéér interessant prijskaartje.

Tommy Teleshopping loopband

Zoals gezegd verschijnt deze loopband dus regelmatig op televisie. Met name Tommy Teleshopping promoot deze loopband. Maar ook werd het apparaat besproken door Manon’s Keuze.

Is de aanschaf van de BluMill loopband aan te raden?

Onderaan de streep zijn wij erg enthousiast over deze BluMill loopband. De loopband is van een prima kwaliteit, biedt veel handige extra’s en kost slechts 300 euro.

Houd wel goed rekening met de gewenste trainingen. Mocht je intensief willen trainen, is deze loopband niet geschikt voor je.

Als je recreatief vanuit huis wilt wandelen en hard wilt lopen, is dit echter wel een prima loopband!Meer reviews:

Gymform Slim Fold review