Technogym MyRun – Wat kan je verwachten?

Onder de loopbanden is de Technogym MyRun een bekende en grote naam. Zowel beginners al professionals maken thuis graag gebruik van deze veelzijdige loopband.

Niet alleen de specificaties vallen op, ook het design mag er zeker wezen.

Behalve dat, is het nog niet helemaal duidelijk wat de populariteit van de Technogym MyRun zo groot maakt.

Dat is dan ook wat we in deze review gaan onderzoeken. We kijken niet alleen naar de voor- en nadelen, maar proberen ook de specificaties kritisch te bekijken.

De MyRun loopband in het algemeen

Een review zonder zowel de voor- als de nadelen te benoemen, is geen waardige of eerlijke review. Die worden hoe dan ook onder de loep genomen.

Voordat we dat gaan doen, kijken we eerst naar de loopband in het algemeen. Er is tenslotte genoeg te zien aan de Technogym MyRun.

Het design

technogym_myrun

Het design, met andere woorden het uiterlijk van de loopband is hetgeen wat je direct opvalt.

Kijkend naar het design, zien we direct dat het een professionele uitstraling heeft en je niet direct zult zeggen dat het een loopband voor thuis is.

De Technogym MyRun heeft een sportief formaat van 176 × 78,5 × 126 centimeter en weegt in zijn totaliteit 95 kilogram.

Deze afmetingen zorgen ervoor dat het apparaat ongeveer 140 kilogram kan dragen en voor de meeste mensen dus toegankelijk zou moeten zijn. Een dik pluspunt wat dat betreft.

Nu zorgt het formaat er wel voor dat er wat plek ingenomen word in de ruimte, maar door de handige specificaties zal dat het dubbel en dwars waard zijn.

Het design van de loopband is afgekleed met zwart, sterk plastic en geeft op die manier de professionele uitstraling die je zoekt.

Daarnaast is het materiaal mede daardoor hygiënisch schoon te houden, wat na een work-out wel zo prettig is.

De loopband bied de mogelijkheid om een bidon met water bij de hand te kunnen houden en om de smartphone veilig op te kunnen bergen. Deze zul je tijdens het trainen altijd tot je beschikking kunnen hebben.

Modern display

In het midden van de loopband bevindt zich een modern display waarop vrijwel alles ingesteld en afgelezen kan worden.

Deze is moderner dan normaal. Stel op het display ook het gestelde doel in om gericht de training te kunnen starten. Ook dit is weer een stok achter de deur om aan de slag te gaan.

Het volgende is op het display bij te houden:

  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag via het CPR-systeem
  • Snelheid
  • Tijd
  • Hellingshoek

Online personal training

Het nadeel van het thuissporten is het ontbreken van live feedback en een stukje motivatie. In de sportschool lopen verschillende professionals rond die jou als het ware in de gaten kunnen houden.

Tussen de vertrouwde vier muren, is dat lastiger en je hebt geen stok achter de deur om te trainen. Dat kan lastig zijn.

Met de Technogym MyRun is dat echter een heel ander verhaal. Gebruikmaken van een live personal trainer is namelijk gewoon mogelijk.

Download de bijhorende app op jouw smartphone en kies uit één van de vele aangeboden trainingen, waarbij een personal trainer jou door de gehele training loodst en voorziet van motiverende feedback.

Wekelijks staan er meer dan 450 trainingen op maat voor jou klaar. Kies een training die past bij jouw conditie en uithoudingsvermogen en je kunt aan de slag.

Voor- en nadelen

Uit deze review is nu al gebleken over hoeveel voordelen de Technogym MyRun beschikt. Fitnessapparaten zijn niet altijd zo rooskleurig als ze lijken.

Ook hieraan kunnen op- of aanmerkingen gevonden worden. 

Daarom dat we in deze review niet alleen de voordelen gaan belichten, maar ook de eventuele nadelen. Dit geeft jou namelijk een duidelijker beeld van de loopband.

Voordelen

Om positief van start te gaan, kijken we eerst naar alle voordelen van de Technogym MyRun loopband. Het is je vast en zeker al opgevallen dat die er genoeg zijn.

Overal ter wereld hardlopen

Hardlopen op een loopband lijkt vrij doelloos. Tenslotte ren je nergens naartoe. Het display van de Technogym MyRun bied verschillende mogelijkheden wat betreft de omgeving.

Stel jouw favoriete land, stad of gebied in en ren eens een andere route.  

Motiverende muziek

Ervaar nog meer motivatie en luister tijdens de work-out naar de speciaal samengestelde muzieklijst met motiverende muziek. Deze vindt je in de app.

Schok dempend loopoppervlak

Bang voor blessures? Bij de Technogym MyRun hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Het loopoppervlak van de loopband is namelijk schok dempend, waardoor de voeten minder hard neerkomen en blessures voorkomen kunnen worden.

Nadelen

Wellicht denk je op dit moment nog dat er geen nadelen zitten aan het gebruik van de Technogym MyRun, maar toch wel er iets aan te ontdekken. Daarom dat ook de nadelen onder de loep worden genomen.

Tot 20 kilometer maximaal

Wat betreft de kilometers, zijn er weinig mogelijkheden. Deze gaan namelijk maar tot 20 kilometer. Voor de meeste sporters een prima snelheid, maar wellicht niet voor iedereen.

Inklappen niet mogelijk

Heel erg compact is het design van de loopband niet. Een mogelijkheid tot inklappen en opbergen is er dus niet. Je zult hiervoor voldoende ruimte moeten hebben in de ruimte.

Prijskaartje

Deze loopband is niet bepaald de goedkoopste. Zeker niet als we hem vergelijken met soortgelijke toestellen.

Je moet er echt een flink bedrag voor neertellen!

Conclusie

Aan het einde van deze review over de Technogym MyRun kunnen we een conclusie trekken over deze sportieve loopband.

De loopband bied specificaties aan die je niet zo snel terug zult vinden. Het grote voordeel is de speciale app die te koppelen is aan de loopband, om vervolgens gebruik te maken van één van de 450 trainingsprogramma’s en feedback te krijgen van een personal trainer.

Die mogelijkheden vindt je niet zo snel. Al met al is de Technogym MyRun een aanrader. Voor zowel de beginnende als voor de professionele sporter.

Echter is het wel een prijzige hardloopband. Ons advies zou dus zijn om voor een goedkoper model dat minstens net zo goed is te kiezen. Via de onderstaande knop bekijk je de beste loopbanden van dit moment.
Bekijk ook:

Technogym Excite Run 700