TechnoGym loopband

technogym-loopband

De Technogym loopband is een beruchte loopband die je in enorm veel sportscholen en fitnessruimtes terugziet.

Waar heeft het deze enorme populariteit aan te danken en is deze loopband wel echt de moeite en de prijs waard? Wij zochten het voor je uit!

Vergelijk de Technogym loopbanden

Hieronder bespreken we 5 hardloopbanden van het merk Technogym. Dit zijn de bekendste en meest gerenommeerde modellen dat het merk te bieden heeft.

TechnoGym Excite Run 700 LED

Technogym Excite Run 700 LED loopband

De TechnoGym Excite Run 700 LED is een unieke loopband voor professioneel gebruik. Deze loopband is niet voordelig, maar je geniet wel van veel gemak.

Dat wordt verder versterkt door de fijne demping van de loopband. Met dank aan de loopband loop je op een natuurlijke wijze op deze TechnoGym loopband.

Opvallend is ook dat de loopband nagenoeg geen lawaai produceert. Tijdens het lopen geniet je ook van fijne handvatten; via deze handvatten kun je onder meer de snelheid en helling aanpassen.

👍 Voordelen:

 • Perfecte demping
 • Aanpasbare snelheid en helling via handvatten
 • Bieden bijzonder veel comfort
 • Betrouwbare en duurzame AC motor
 • Prima kwaliteit
 • Stille loopband

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
TechnoGym Excite LED 500

Technogym Excite Run LED 500

Als je een TechnoGym loopband aan wilt schaffen, is de Excite LED 500 mogelijk een interessante optie voor je.

Deze loopband beschikt over een prima loopvlak, is van een prima kwaliteit en beschikt over een duidelijk display. Via dit display kun je deze loopband geheel naar wens instellen.

Let wel op: deze loopband van TechnoGym wordt weinig tot niet meer nieuw verkocht. Mocht je deze loopband willen hebben, kom je al snel bij een tweedehands variant uit.

👍 Voordelen:

 • Duidelijk display
 • Fijne demping in het loopvlak
 • Veelzijdig in te zetten
 • Duurzame en betrouwbare AC motor
 • Opbergplek voor bidon, tablet en dergelijke

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
TechnoGym MyRun

TechnoGym MyRun Loopband

Ben je op zoek naar een hoogwaardige hometrainer voor thuisgebruik? Dan is de TechnoGym MyRun mogelijk één van de beste opties voor je.

Deze loopband is compact vormgegeven, biedt veel trainingsmogelijkheden en beschikt over een adaptief loopoppervlak. Met dank aan dit loopoppervlak worden je gewrichten zoveel mogelijk ontlast.

Tevens kun je deze MyRun loopband op een moderne manier gebruiken. Je kunt namelijk allerlei online trainingen volgen; via je tablet kun je onder meer gebruik maken van de TechnoGym Live app. Erg leuk!

👍 Voordelen:

 • Compacte loopband
 • Adaptief loopoppervlakte
 • Prima voor thuisgebruik
 • Perfecte demping voor je spieren
 • Te koppelen aan online apps en systemen
 • Realtime feedback over cadans, hartslag en staplengte

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
TechnoGym SkillRun

Loopband TechnoGym SkillRun

Ben je op zoek naar de allerbeste loopband? En wil je een loopband zelfs voor krachttraining inzetten?

Dat is mogelijk als je kiest voor TechnoGym SkillRun. Deze loopband combineert op een unieke manier cardio- en krachttraining met elkaar. Zoals je op de foto’s al kunt zien, is alles aan deze loopband uniek.

👍 Voordelen:

 • Combinatie van cardio en kracht
 • Uniek design en unieke werking
 • Biedt veel specifieke workouts aan
 • Duidelijk display

👎 Nadelen:

 • Erg duur
TechnoGym Run Personal

TechnoGym Run Personal Loopband

Tot slot willen wij je ook kort kennis laten maken met de TechnoGym Run Personal. Dit is een vrij unieke loopband, zowel qua design als qua werking.

Deze loopband beschikt bijvoorbeeld over allerlei spiegelende onderdelen, waarmee je je eigen bewegingen nauwlettend in de gaten houdt. Dit komt je trainingen alleen maar ten goede.

👍 Voordelen:

 • Spiegelende onderdelen
 • Sublieme kwaliteit
 • Biedt veel unieke extra’s
 • Brengt de hardloopbeleving naar een ongekend niveau

👎 Nadelen:

 • Erg duur
Waarom een loopband van Technogym?

Thuis je conditie op peil houden? Dat is mogelijk! Als je bijvoorbeeld een stukje hard wilt lopen, hoef je niet naar buiten te gaan of naar de sportschool. Nee, als je een loopband aanschaft, kun je gewoon vanuit huis aan je conditie werken.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zoekt naar een goede professionele hardloopband.

In het aanbod van loopbanden vind je meerdere merken terug. Eén van de grotere spelers binnen deze wereld is zonder twijfel TechnoGym.

Zij zijn enige tijd geleden met een interessante loopband op de markt gekomen; de TechnoGym loopband Run Now Excite+ 700i Led.

In de rest van dezeTechnoGym loopband review vind je meer informatie over deze loopband.

Zo delen we graag onze eerste indrukken met je, bespreken we de belangrijkste voordelen en geven we ook aan of deze loopband nog nadelen kent.

Uiteraard vind je in deze TechnoGym loopband review ook meer informatie over het prijskaartje en uiteindelijk ons eindoordeel.

Onze eerste indruk van de TechnoGym loopband

Als we naar de TechnoGym loopband kijken, zien we dat deze loopband fraai vormgegeven is.

De loopband heeft chromen zijkanten gecombineerd met grote zwarte vlakken. Deze kleurencombinatie spreekt direct tot de verbeelding en geeft de TechnoGym loopband een luxe uitstraling.

Daarnaast zien we ook direct dat deze loopband een fraai scherm heeft. Een scherm waarop je in principe eigenlijk alle waarden kunt zien én in kunt stellen.

technogym-fitness

Zo op het eerste oog vragen wij ons echter af of dit een geschikte loopband is voor thuis. Het lijkt ons eerder een loopband voor in een professionele sportschool.

Ook valt het prijskaartje direct op. De TechnoGym loopband is vrij prijzig, maar daar komen we later in deze TechnoGym loopband review graag nog even op.

Al met al is onze eerste indruk vrij positief, maar roept de eerste indruk ook direct enige vraagtekens op. Daarover vertellen we je graag hieronder meer!

De belangrijkste eigenschappen van de TechnoGym loopband

Als je verschillende loopbanden met elkaar gaat vergelijken, kun je op verschillende eigenschappen letten.

In onze ogen scoort de TechnoGym loopband op bepaalde eigenschappen bijzonder goed. De belangrijkste eigenschappen van een TechnoGym vind je hieronder:

Breed loopvlak

Des te harder je gaat lopen, des te minder controle je over je voeten hebt. Mede daarom zijn wij zéér te spreken over het feit dat deze loopband een breed loopvlak heeft.

loopband-loopvlak-technogym

Het loopvlak is 51 centimeter, waardoor je meer dan voldoende ruimte hebt om jouw voeten neer te zetten.

Eventjes jouw balans tijdens het hardlopen kwijtraken maakt in principe op deze loopband niks uit.

Snelheid: 0,8 tot 25 kilometer per uur

Wat is jouw ideale snelheid op een loopband? De kans is groot dat je verschillende snelheden wilt gebruiken; op dat vlak zit je goed met de TechnoGym loopband.

Je kunt deze loopband namelijk op vrij veel snelheden instellen: variërend van 0,8 kilometer per uur tot aan maar liefst 25 kilometer per uur.

23 programma’s

Wil je graag vet verbranden? Of wil je aan jouw uithoudingsvermogen gaan werken? Deze loopband biedt je maar liefst 23 verschillende programma’s aan, waardoor je altijd wel een geschikt programma kunt vinden.

Hellingshoek: 15%

Ga jij het liefst tot het gaatje tijdens het hardlopen? Dan wil je wellicht ook gebruik maken van een hellingshoek.

De TechnoGym loopband heeft een maximale hellingshoek van 15%; dat is echt prima te noemen. Overigens betreft dit ook nog een automatische hellingshoek.

LED display

Zoals we eerder in deze TechnoGym loopband review al aanstipten, heeft deze loopband een fraai display.

Op dit display worden verschillende indicatoren en waarden aangegeven:

 • De snelheid
 • De afgelegde afstand
 • Het calorieverbruik
 • De hartslag (dankzij sensoren op handvatten)

Wat zijn de voordelen van de TechnoGym loopband?

loopband-technogym

Met de TechnoGym loopband kun je echt alle kanten op. In onze ogen is dat eigenlijk het belangrijkste voordeel, aangezien je deze loopband op een veelzijdige manier kunt gebruiken.

Je kunt een uur lang op deze loopband wandelen, waarbij je een forse hellingshoek in kunt stellen.

Je kunt echter ook enkele minuten lang op volle snelheid hardlopen. Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je ook altijd nog één van de 23 programma’s selecteren.

Ongeacht waar je voor aan het trainen bent, biedt deze TechnoGym een geschikte trainingsvorm aan.

Ook vinden wij het prettig dat je altijd meerdere waarden kunt monitoren. Zo zie je precies de afstand die je afgelegd hebt, zie je hoeveel minuten je al bezig bent, zie je wat jouw snelheid is en zie je wat jouw hartslag is.

Uit eigen ervaring weten wij ook dat de meting van de hartslag vrij nauwkeurig is. Je hoeft hier alleen maar jouw handpalmen voor op de hartslagsensoren op de handvatten neer te leggen.

Schokdempend loopvlak

Waar wij ook over te spreken zijn, is het zogeheten shock absorbing platform. Deze technologie bevindt zich in het loopvlak en zorgt ervoor dat de kracht niet naar jouw knieën en enkels toevloeit.

Dankzij deze technologie worden jouw gewrichten een stuk minder zwaar belast.

Tot slot zijn wij ook onder de indruk van de power van deze loopband. Het is niet voor niets dat je op deze loopband maximaal 25 kilometer per uur kunt lopen.

Nee, dat is puur te danken aan de motor met een vermogen van 8 pk. Op dit vlak weet de TechnoGym loopband zich echt te onderscheiden.

Wat zijn de nadelen van de TechnoGym loopband?

Mocht je voor de TechnoGym loopband kiezen, kies je voor een professionele loopband.

Dit is aan alles terug te zien; onder meer ook aan het gewicht van de loopband. Deze loopband weegt maar liefst 193 kilogram; je tilt deze loopband dus niet even in jouw huis naar een andere plek toe.

Daardoor is het ook geen loopband die speciaal voor in een huis geschikt is. Nee, in onze ogen is deze loopband met name geschikt voor professionele doeleinden.

Als je de loopband neer wilt zetten, moet je sowieso voor een stevige ondergrond zorgen; een gewicht van 193 kilogram is immers niet mals. Ook til je deze loopband dus niet zomaar naar de bovenverdieping in jouw huis.

Verder is het in onze ogen ook spijtig dat je vrij veel geld voor deze loopband neer moet tellen.

Je moet al snel rekening houden met een bedrag van ruim 3500 euro inclusief BTW. En dan hebben we het nog over een van de goedkopere toestellen.

Voor dat bedrag krijg je een prima loopband, maar je moet wel echt een forse investering doen. Aan jou om te bepalen of je dat wilt/kunt.

Ons eindoordeel

Deze TechnoGym loopband review sluiten we graag af met ons eindoordeel. Uiteindelijk blijven wij een beetje met gemengde gevoelens zitten.

Enerzijds zien wij echt in dat de TechnoGym loopband veel voordelen biedt, maar anderzijds heeft de loopband ook enkele zwaarwegende nadelen.

Daarbij weegt met name het hoge prijskaartje in onze ogen zwaar mee; je moet ongeveer minimaal 3500 euro inclusief BTW voor deze loopband neertellen.

Mede vanwege de nadelen is dit geen loopband die wij blind aan kunnen raden.

Nee, in plaats daarvan willen we jou graag verwijzen naar de pagina: ‘Beste professionele loopbanden’.

Daar vind je loopbanden die voordeliger geprijsd zijn, maar wel dezelfde functies bieden als de TechnoGym loopband.

Check dus zeker eens het beste aanbod en vind mogelijk direct de beste loopband. Wij durven in ieder geval te stellen dat de TechnoGym loopband niet dé beste loopband is!


Goede alternatieven:


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *