Carl Lewis loopband: alles wat je moet weten over dit merk

Komt de naam Carl Lewis je bekend voor? Dat is goed mogelijk. Carl Lewis is een voormalige Amerikaanse atleet die maar liefst negen gouden medailles wist te behalen.

Na en tijdens zijn loopbaan is hij zich ook met andere takken van sport bezig gaan houden, waaronder het ontwikkelen van een loopband.

De loopbanden van het merk Carl Lewis zijn allemaal (deels) door deze topsporter ontwikkeld.

Over het merk Carl Lewis

Carl Lewis Logo

Van origine is het merk Carl Lewis afkomstig uit Amerika.

Zoals hierboven al kort geschetst, is de oprichter van dit merk de welbekende Amerikaanse atleet Carl Lewis. Hij was niet alleen op de atletiekbaan ontzettend snel, maar ook als ondernemer.

Hij wist de beste technologieën al vroegtijdig in ‘zijn’ loopbanden te verwerken, waardoor de Carl Lewis loopbanden (erg) populair zijn geworden.

Het aanbod van Carl Lewis

Door de jaren heen heeft Carl Lewis meerdere loopbanden op de markt gebracht.

Als we naar het huidige aanbod kijken, zien we echter nog slechts één loopband naar voren komen. Het gaat hierbij om de Carl Lewis Athletic loopband.

Waarom Carl Lewis niet meer loopbanden aanbiedt? In onze ogen is dit omdat het merk haar pijlen op Amerika richt. Wij verwachten dat men in Amerika véél meer soorten loopbanden aanbiedt.

In Amerika is Carl Lewis een nóg bekender persoon, waardoor de loopbanden daar makkelijk aan de man gebracht kunnen worden.

Carl Lewis Athletic

Loopband Carl Lewis Athletic

Ben je op zoek naar een geschikte loopband voor thuisgebruik? Hoef je op dit apparaat niet overdreven hard te kunnen lopen?

En ben je bereid om meer dan 1000 euro aan je nieuwe loopband uit te geven? Dan lijkt de Carl Lewis Athletic loopband een prima optie voor je te zijn.

In Amerika is deze loopband uitgeroepen tot de beste loopband op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding. Kijk, dat is nog eens een mooie eretitel.

Deze eretitel is onder meer te danken aan het handige display, grote loopvlak, aan het feit dat je loopband in kunt klappen en het piekvermogen van 4 pk.

Door dit piekvermogen van 4 pk behaalt deze loopband een snelheid van 14 kilometer per uur. Voor thuisgebruik is deze snelheid ongetwijfeld meer dan voldoende.

Nadat je met veel plezier op deze loopband hebt getraind, klap je ‘m weer makkelijk in.

👍 Voordelen:

  • Prima kwaliteit
  • Breed loopvlak met een prima demping
  • Groot en duidelijk display
  • Maximaal gebruikersgewicht van 125 kilogram
  • Makkelijk in- en uit te klappen
  • Hellingshoek in 3 standen verstelbaar

👎 Nadelen:

  • Niet voor intensief gebruik geschikt
  • Niet de goedkoopste loopbandHoe verhoudt Carl Lewis zich tot andere merken?

Loopband Carl Lewis Athletic inklapbaar

Dat Carl Lewis in ons land niet heel veel loopbanden aanbiedt, kunnen wij op zich goed voorstellen.

In ons land heeft dit merk gewoonweg met teveel concurrenten te maken die een aantrekkelijker aanbod hanteren.

Het gaat hierbij onder meer om Focus Fitness, Tunturi en VirtuFit. Deze merken leveren dezelfde kwaliteit, maar doen dit wel tegen een voordeligere prijs.

Wat dan wel weer handig bij Carl Lewis is, is dat de loopband(en) inklapbaar is. Mocht je niet al te veel ruimte in je woning hebben, kan juist dit een fijne uitkomst bieden.

Al met al is Carl Lewis een interessant merk, maar niet het beste merk. Neemt niet weg dat je prima voor de Carl Lewis Athletic loopband kunt kiezen.

Het is niet voor niets dat deze loopband in Amerika zó populair is.

Carl Lewis loopband tweedehands kopen

Heb je het liefste een zo’n voordelig mogelijke loopband? Dan kun je op bijvoorbeeld Marktplaats kijken naar een tweedehands Carl Lewis loopband.

Op deze handelsplaats worden meerdere loopbanden van dit merk aangeboden, waarmee je het nodige geld kunt besparen.

Houd er wel rekening mee dat je in dat geval mogelijk met gebreken krijgt te maken; het blijft immers een tweedehands loopband.

Is een Carl Lewis loopband aan te raden?

In de basis kunnen wij de Carl Lewis Athletic loopband absoluut aanraden. De loopband is van een uitmuntende kwaliteit, biedt veel mogelijkheden en is inklapbaar.

Mocht je nou hele strenge eisen aan een loopband stellen, kun je beter voor een andere variant kiezen.

Dat is ook het geval als je zo weinig mogelijk geld uitgeven; in dat geval zijn de loopbanden van andere merken beter.

Meer loopbanden: