Slazenger loopband: Alles over de loopbanden van dit merk

Wil je graag lekker vanuit huis kunnen trainen? Wil je daarmee wellicht calorieën verbranden of juist je conditie verbeteren?

Om aan deze wensen te kunnen voldoen, zou de aanschaf van een loopband mogelijk interessant zijn. Daarbij bestaat de kans dat je op een Slazenger loopband uitkomt.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de loopbanden van Slazenger.

Over het merk Slazenger

Slazenger merk

Cricket, hockey, tennis, golf en zwemmen. Dat zijn op dit moment dé sporten waar Slazenger haar focus op gericht heeft.

Als je op de website van Slazenger een kijkje neemt, zie je dat men voor deze sporten veel soorten producten aanbiedt. Het gaat hierbij onder meer om hockeysticks, speciale kleding, tennisballen en de juiste zwemkleding.

Leuk detail: het merk Slazenger werd al ruim 150 jaar geleden opgericht. Nadat het merk in 1902 de officiële ballenleverancier van Wimbledon werd, maakte dit merk echt naam en faam.

Op dit moment is Slazenger nog steeds de officiële ballenleverancier van dit befaamde tennistoernooi.

Wimbledon en Slazenger hebben daarmee een record in handen: het is de langste samenwerking in de wereld van sport ooit.

Het aanbod loopbanden van Slazenger

Loopband Slazenger Track Motion

Enige tijd geleden besloot dit merk om ook loopbanden en andere fitnessapparatuur op de markt te brengen. Spijtig genoeg is het merk daar al snel weer op teruggekomen.

Als je op dit moment een Slazenger loopband aan wilt schaffen, heb je maar één mogelijkheid: een tweedehands loopband van Slazenger aanschaffen.

Waarom Slazenger geen fitnessapparaten meer levert? Wij hebben het idee dat dit simpelweg een uitprobeersel van dit merk was.

Als we naar het aanbod van het verleden kijken, zien we dat dit merk nagenoeg géén loopbanden op de markt heeft gebracht. De Slazenger loopband SL 420 en Slazenger Track Motion zijn eigenlijk de enige loopbanden die in ons land populair zijn geweest.

Zoals je bij onze partner Bol.com kunt zien, wordt laatstgenoemde loopband echter al niet meer aangeboden.

Een Slazenger loopband tweedehands kopen

Wil je – om welke reden dan ook – per sé een Slazenger loopband hebben? Of kom je op een online marktplaats een interessante tweedehands loopband van dit merk tegen?

Dan is ons belangrijkste advies om heel kritisch te zijn. Dat heeft vooral met onderstaande te maken:

  • De modellen van Slazenger zijn relatief verouderd. Als we bijvoorbeeld naar de Track Motion loopband kijken, zien we dat deze al een paar jaar niet meer gefabriceerd wordt. Mocht je zo’n loopband tweedehands aanschaffen, krijg je de beschikking over een loopband met verouderde technieken en mogelijkheden.
  • De modellen van Slazenger zijn niet per sé goedkoop. Toen wij het aanbod van tweedehands Slazenger loopbanden bekeken, verbaasden wij ons over de prijskaartjes. De tweedehands modellen van dit merk zijn nog behoorlijk prijzig. Met het oog op dit prijskaartje zou je mogelijk beter voor een nieuwe loopband van een ander merk kunnen kiezen.

Met andere woorden: het aanschaffen van een Slazenger loopband kán interessant zijn, maar is dat het niet in alle gevallen.

Mocht je wel een interessante loopband tegenkomen, zou je om de nodige informatie en foto’s moeten vragen.

Des te meer foto’s je aangeleverd krijgt, des te beter je een oordeel kunt vellen over de tweedehands loopband van dit merk.

Slazenger loopband onderdelen

Loopband reparatie

Heb je op dit moment thuis al een loopband van dit merk staan? En gaat deze loopband meer en meer piepen en kraken? Of loopt de band niet meer helemaal soepel?

In dergelijke gevallen zou je de loopband zo snel mogelijk moeten repareren. Het lastige is hierbij alleen dat je géén onderdelen meer voor een Slazenger loopband online kunt vinden.

Wat je dan met de loopband kunt doen? Je kunt er wellicht het beste voor kiezen om een andere loopband aan te schaffen.

Dit kan een andere tweedehands loopband zijn, maar kan uiteraard ook een voordelige nieuwe variant zijn.

Slazenger loopband handleiding

Heb je via bijvoorbeeld Marktplaats een tweedehands Slazenger loopband gekocht?

Dan is het te hopen dat je hier een handleiding bij meegeleverd hebt. Je kunt de Slazenger loopband handleidingen namelijk niet meer online downloaden.

Gelukkig spreekt de bediening van een loopband van dit merk redelijk voor zich. Probeer het een en ander uit en krijg daarmee de werking van deze loopband alsnog onder de knie.

Loopbanden merken: