Ergo-Fit loopband: De verschillende modellen bekeken
Ben je op zoek naar een nieuwe loopband ten behoeve van revalidatiedoeleinden? Dan is het een feit dat je uit relatief weinig loopbanden kunt kiezen.
De loopbanden die wel voor een revalidatie geschikt zijn, zijn de loopbanden van het merk Ergo-Fit.
In dit artikel vertellen we je graag meer over de Ergo-Fit loopbanden.
Over het merk Ergo-Fit
Het merk Ergo-Fit is niet zomaar een fitnessmerk. Dit merk levert namelijk (uitsluitend) fitnessapparaten voor revalidatiedoeleinden.
Dit blijkt ook duidelijk uit de loopbanden die dit merk levert. De loopbanden van dit merk hebben een uniek design, waardoor ze uiterst geschikt voor revalidatiedoeleinden zijn.
Voor wie zijn de Ergo-Fit loopbanden geschikt?
Een Ergo-Fit loopband is hoofdzakelijk voor revalidanten geschikt.
Ben je recent geopereerd? Of word je binnenkort geopereerd? En is het noodzakelijk om een heel revalidatietraject te doorlopen?
Dan kun je prima gebruik gaan maken van een Ergo-Fit loopband.
Wat zijn de kenmerken van een Ergo-Fit loopband?
Een Ergo-Fit loopband is niet zomaar een loopband. De loopbanden die door dit merk geleverd worden, zijn niet vergelijkbaar met loopbanden van bijvoorbeeld Kettler of VirtuFit.
Nee, de Ergo-Fit loopbanden kenmerken zich door onderstaande eigenschappen:
- Instelbare snelheid: de snelheid van een Ergo-Fit loopband is tot op 0,1 km/h instelbaar. Je kunt hierbij bovendien kiezen uit een snelheid van 0,2 tot en met 25 km/u. Zeer wenselijk tijdens een revalidatie, aangezien je tijdens een revalidatie continu nieuwe uitdagingen aan moet gaan. Met dank aan de instelbare snelheid kun je dit heel nauwkeurig voor jezelf doen.
- Lage startsnelheid: vrij weinig andere loopbanden hebben een startsnelheid van 0,2 kilometer per uur. Met het oog op een revalidatie komt deze lage startsnelheid uiteraard (ook) prima van pas.
- Doorlopende armleuningen: bij het design van een Ergo-Fit loopband vallen direct de doorlopende armleuningen op. Deze armleuningen lopen tot aan het einde van het loopvlak door, waardoor je van twee voordelen geniet:
- Je stapt makkelijk op de loopband. Hiervoor zet je beide handen op de armleuningen, waardoor je van de gewenste ondersteuning geniet.
- Je kunt je tijdens het sporten vasthouden. Zodra je de loopband aanzet, kun je de armleuningen vast blijven houden. Ook hierdoor geniet je voortdurend van de gewenste stabiliteit.
Tussen welke Ergo-Fit loopbanden kun je kiezen?
Spreken de eigenschappen van een Ergo-Fit loopband je wel aan? En is dit precies waar je naar op zoek bent?
Dan kun je ervoor kiezen om zo’n loopband te kopen of te huren.
Aangezien deze loopbanden nogal duur zijn, is het wellicht verstandiger om de loopband gedurende je revalidatie te huren.
Je kunt in ieder geval uit meerdere Ergo-Fit loopbanden kiezen:
- Ergo-Fit Alpine 400: prijskaartje van 12.705 euro
- Ergo-Fit Alpine 4000 MED: prijskaartje van 14.885 euro
- Ergo-Fit Alpine 4000 S: prijskaartje van 13.555 euro
- Ergo-Fit Tour 4000: prijskaartje van 13.190 euro
- Ergo-Fit Tour 4000 MED: prijskaartje van 15.370 euro
- Ergo-Fit Tour 4000 S: prijskaartje van 14.040 euro
Dat je voor zo’n professionele loopband veel geld moet betalen, blijkt duidelijk uit bovenstaand lijstje. Mocht je een langdurige revalidatie voor de boeg hebben staan, is de aanschaf hiervan aan te raden.
Ga voor de zekerheid bij je zorgverzekering na of je het bedrag van zo’n professionele loopband terug kunt krijgen.
Al met al is elke Ergo-Fit loopband een specialistische loopband. Een loopband die alleen voor revalidanten (erg) geschikt is.
Meer merken: