Paarden loopband: Alles wat je moet weten

Voor een paard is het belangrijk om veel in beweging te komen. Hiermee werkt een paard aan zijn/haar conditie, terwijl de spieren ook nog eens versterkt worden/sterk blijven. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je voor een loopband voor je paard kiezen.

Is een loopband voor een paard vergelijkbaar met een kattenloopband en hondenloopband? Ja, in de basis wel.

Uiteraard is een loopband voor een paard wel een heel stuk groter. Bovendien moet een dergelijke loopband een flink gewicht kunnen dragen.

Waarom een paarden loopband kopen?

paarden_loopband

Een paarden loopband biedt in meerdere situaties uitkomst.

Bovendien brengt zo’n loopband meerdere voordelen met zich mee:

  • Gericht trainen van het uithoudingsvermogen. Met een goede paarden loopband kun je het uithoudingsvermogen van je paard gericht trainen. Je paard bouwt hier conditie mee op, net zoals een mens dit doet op een ‘normale’ loopband.
  • Geschikt voor een revalidatie. Indien je paard moet revalideren, biedt een paarden loopband ook uitkomst. Op zo’n loopband is het immers mogelijk om op een veilige manier onbelast te lopen. Erg wenselijk, aangezien de benen van een paard vaak zwaar belast worden.
  • Vermakelijk. Een loopband is voor je paard ook nog eens vermakelijk. Je paard komt op een leuke manier in beweging, zonder hierbij al te veel weerstand te ervaren. Dat spreekt uiteraard elk paard aan.
  • Goed voor de doorbloeding. Eén van de belangrijkste voordelen van een paarden loopband is de verbeterde doorbloeding. Onderzoek wijst uit dat zo’n loopband voor een hogere doorbloeding in de rug en ledematen zorgt, waardoor je paard van meerdere gezondheidsvoordelen geniet.

Wat kost een paarden loopband?

Voor een paarden loopband moet je al snel duizenden tot tienduizenden euro’s betalen. Wat je precies moet betalen, is lastig aan te geven.

Dit heeft met name met de diversiteit binnen het aanbod te maken. Ook zijn de prijzen van veel paarden loopbanden op aanvraag. 

Waar kun je een paarden loopband kopen?

paard_loopband

Als je voor je paard een loopband wilt kopen, kun je niet zomaar bij de plaatselijke fitnesswinkel aankloppen. Nee, deze loopbanden zijn uitsluitend bij specialisten te koop.

In veel gevallen bieden deze specialisten niet alleen paarden loopbanden aan, maar ook andere fitnessapparaten.

Als je bij zo’n specialist een loopband voor je paard gaat kopen, ben je van een prima service verzekerd.

Tevens kan zo’n specialist je van het juiste advies voorzien. Want, een paarden loopband aanschaffen doe je ongetwijfeld niet elke dag.