Hondenloopband: De 2 beste loopbanden voor honden

Laatst bijgewerkt door Joni op maart 22, 2024

Wil je je hond dagelijks in beweging laten komen? Moet je hond revalideren na een blessure? Of wil je het uitlaten van je hond perfectioneren?

In al deze situaties komt een hondenloopband maar al te goed van pas. In dit artikel vertellen we je graag alles over hondenloopbanden.

We bespreken wat voor loopbanden dit precies zijn, wat jij en je hond hier aan hebben en wat de beste loopbanden voor honden zijn.

Wat is de beste hondenloopband?

Herken je één van bovenstaande situaties? Dan is de aanschaf van een hondenloopband mogelijk interessant voor je.

Om je een handje met deze aanschaf te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de beste hondenloopband. Uiteindelijk hebben we een top 2 samengesteld.

Let op: het aanbod van hondenloopbanden is op dit moment relatief beperkt. Enkele loopbanden die wij uitgeprobeerd hebben, voldoen bovendien absoluut niet aan de verwachtingen. Kies daarom echt voor één van onderstaande hondenloopbanden.

1. Dog Runner International

Dog Runner International Hondenloopband

In de wereld van hondenloopbanden is Dog Runner het beste merk. Het is dan ook geen verrassing dat de International loopband van dit merk volgens ons de beste hondenloopband is.

Deze loopband is bijzonder veilig, is makkelijk in te stellen en biedt veel mogelijkheden. Dat deze loopband voor honden veel mogelijkheden biedt, blijkt al uit de maximale snelheid.

Deze loopband kan een snelheid van 13 kilometer per uur leveren; heerlijk voor je hond als hij even zijn energie kwijt wil/moet.

Om deze snelheid te bereiken, heeft Dog Runner voor een 2,5 pk sterke motor gekozen. Deze motor is krachtig en is duurzaam; je geniet hierdoor van een lange levensduur.

Als je de snelheid ingesteld hebt, kun je overigens ook nog de hellingshoek van de loopband instellen. Je kunt hierbij kiezen uit 3 standen.

Wat ons heel erg aanspreekt, zijn de programma’s. Met deze programma’s kun je gericht naar een bepaald doel toewerken.

Zo kun je werken aan de conditie van je hond, maar kun je ‘m ook trainen voor bijvoorbeeld een wedstrijd of show. Mocht je een puppy hebben, kun je ‘m op deze loopband ook leren om aan de riem te laten lopen.

Over de kwaliteit van deze loopband hoef je je sowieso geen zorgen te maken. Dog Runner is niet zomaar het beste merk; dit merk levert gewoonweg heel veel kwaliteit.

Ook deze loopband is van een hoge kwaliteit, getuige de maximale belastbaarheid. Elke hond van maximaal 90 kilogram kan gebruik maken van deze loopband!

👍 Voordelen:

 • Maximale snelheid van 13 km/u
 • Keuze uit meerdere programma’s
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Veelzijdig in te zetten
 • Veilig en comfortabel voor je hond
 • Keuze uit 3 helling standen

👎 Nadelen:

 • Vrij duur
 • Neemt veel ruimte in beslag
2. Topmast C200 loopband honden

Topmast Loopband Honden C200

Vind je de hierboven besproken loopband echt te duur? Dan spreekt mogelijk de Topmast C200 je meer aan.

Toen wij deze loopband uit mochten proberen, werden wij erg enthousiast. Dit was niet alleen aan het prijskaartje te danken, maar aan het totaalplaatje.

Voor deze loopband betaal je zo’n 480 euro. Dat is alsnog veel geld, maar wel een paar honderd euro minder dan voor de hierboven besproken Dog Runner. Voor dit bedrag krijg je een bijzonder fijne en veilige hondenloopband tot je beschikking.

Bij ons viel het display direct op. Via dit display stel je de loopband naar wens in, waarbij je altijd zicht hebt op je hond. De montage van het display is bijzonder slim gekozen.

Verder is deze loopband ook comfortabel en kun je je hond veilig vastmaken aan de stang bovenop de loopband.

Deze loopband heeft een vermogen van 1,75 pk. Dat resulteert in een maximale snelheid van 12 kilometer per uur.

Deze loopband doet dus niet heel veel onder voor bovenstaande loopband op dit gebied. Qua mogelijkheden en kwaliteit is deze loopband wel echt iets minder.

👍 Voordelen:

 • Maximale snelheid van 12 km/u
 • Erg veilig
 • Biedt het gewenste comfort voor je hond
 • Maximale belasting van 100 kilogram
 • Goedkoper

👎 Nadelen:

 • Mindere kwaliteit
 • Minder (trainings)mogelijkheden
Wat is een hondenloopband precies?

Hondenloopband training

Een hondenloopband is een loopband die speciaal voor honden ontwikkeld is.

Zo’n loopband is vaak omheind/afgesloten, beschikt over een handige stang voor het vastmaken van je hond en kan op verschillende snelheden ingesteld worden.

De maximale snelheid valt hierbij mee, aangezien je zo’n loopband niet gebruikt om je hond zo hard mogelijk te laten lopen.

Zijn een hondenloopband en normale loopband met elkaar te vergelijken?

Nee, een hondenloopband is significant anders dan een loopband voor mensen. Qua techniek hebben de beide soorten loopbanden overeenkomsten, maar daar houdt het dan ook wel bij op.

Waarom voor een hondenloopband kiezen?

Heb je enige twijfel over de aanschaf van een hondenloopband? Of weet je nog niet zo goed wat je nou precies aan een hondenloopband kunt hebben?

Hieronder bespreken wij enkele situaties waarin een hondenloopband maar al te goed van pas komt.

Je bent zelf slecht ter been

Ben je recent geopereerd of heb je een blessure opgelopen? In zo’n situatie ben je niet meer in staat om je hond uit te laten.

Voor je hond is het echter wel héél belangrijk om voldoende te bewegen. Om dat alsnog mogelijk te maken, kun je een hondenloopband aanschaffen.

Zet je hond op de band, zet de band aan en je hond komt vanzelf in beweging. Grote kans dat je trouwe viervoeter hier ook nog van gaat genieten.

Je hond luistert niet goed aan de riem

Merk je buiten op dat je hond niet super goed aan de riem luistert? Ook dat is een prima reden om een loopband voor je hond aan te schaffen.

Op zo’n loopband simuleer je het lopen in de buitenlucht, waarbij je je hond continu kunt corrigeren. Door hem goed te corrigeren, leer je hem uiteindelijk om beter aan de riem mee te lopen. Daar hebben zowel jij als je hond veel profijt van.

Trainen voor shows

Training loopband hond

Doe jij met je hond aan shows of wedstrijden mee? Dan komt een loopband ook perfect van pas. Op zo’n loopband kun je van alles trainen, zonder dat je hiervoor je huis uit moet. Gemak dient de mens én hond.

Het is buiten erg slecht weer

In ons land hebben we wel eens met storm- en regenachtige dagen te maken. Op dergelijke dagen komt een hondenloopband ook goed van pas.

Je zet op die dagen je hond op de loopband, waardoor hij/zij alsnog voldoende beweegt. Ondertussen zit jij lekker onder je warme kleedje op de bank.

Je hond moet revalideren/herstellen

Heeft je hond recentelijk een blessure opgelopen? Dan is het niet verstandig om direct weer flinke stukken met hem te wandelen.

Om dit zo goed mogelijk op te bouwen, komt een hondenloopband goed van pas. Laat hem in eerste instantie 30 seconden lopen, de volgende dag 45 seconden en de dag daaropvolgend 60 seconden.

Op zo’n manier bouwt je hond zijn conditie en kracht weer op.

Je hond wil meer bewegen

Kom je er gewoon niet aan toe om je hond vaak uit te laten? Of kom je er niet aan toe om lange stukken met je hond te lopen?

Dat is bijzonder spijtig, aangezien beweging voor je hond onwijs belangrijk is. Mocht je hier geen tijd voor hebben, komt een loopband voor honden uiteraard ook goed van pas.

Je hond moet afvallen

Hondenloopband

Heb je van de dierenarts te horen gekregen dat je hond te zwaar is?

Dan komt een hondenloopband ook maar al te goed van pas. Op de loopband komt je hond in beweging, waarmee je hond uiteraard de nodige calorieën verbrandt.

Door hem met enige regelmaat op de loopband te laten staan, komt dit het gewicht alleen maar ten goede.

Wat is voor jou en je hond de beste loopband?

Wil je voor je trouwe viervoeter een hondenloopband aanschaffen? Dan zou je goed op meerdere facetten moeten letten.

Dat is overigens ook het geval als je een loopband voor jezelf, een loopband voor katten of een ander soort loopband gaat kopen. Je moet te allen tijde scherp zijn op meerdere factoren.

Bij een hondenloopband gaat het daarbij om onderstaande factoren.

Hoe zwaar en groot is je hond?

Hond loopband

Ten eerste zou je goed naar je hond moeten kijken. Hoe groot is je hond? En hoe zwaar is je hond?

Je hond moet immers wel op de loopband passen. Tevens moet de maximale belastbaarheid van de loopband hoog genoeg zijn voor je viervoeter. Ga dit dus goed na.

Vermogen en maximale snelheid

Ten tweede zou je goed naar het vermogen moeten kijken. Des te hoger het vermogen is, des te hoger de maximale snelheid is.

Des te hoger de maximale snelheid is, des te meer mogelijkheden de loopband biedt. Probeer ook dit goed op je eigen voorkeuren af stemmen.

Veiligheid en comfort

Ten derde zou je nooit de veiligheid uit het oog moeten verliezen. Kijk daarom goed naar de kwaliteit van de loopband, naar veiligheidsfeatures en naar de algehele vormgeving van de loopband.

In het verlengde daarvan zou je ook goed naar het comfort moeten kijken. Als je hond van de hondenloopband gebruik gaat maken, zou dit bij voorkeur zo comfortabel mogelijk voor hem/haar moeten zijn.

Programma’s

Wat is voor jou de reden dat je een hondenloopband gaat kopen? Bepaal deze reden en ga vervolgens na of de betreffende loopband daar een speciaal programma voor aanbiedt.

Sommige loopbanden, zoals de Dog Runner International, beschikken over meerdere programma’s. Dat komt de mogelijkheden van de loopband alleen maar ten goede.

Kwaliteit

Zoals hierboven al even kort aangegeven, moet een loopband van een prima kwaliteit zijn.

Een matige loopband is absoluut niet bevorderlijk voor de gewrichten van je hond. Ga daarom altijd voor een goede loopband voor je hond, zoals de twee bovenstaande varianten.

Prijskaartje

Tot slot willen wij je op het prijskaartje van een hondenloopband wijzen. Over het algemeen is een hondenloopband niet goedkoop, maar er bestaan wel grote verschillen.

Hierbij raden wij je graag aan om te investeren in de beste hondenloopband. Ga je liever voor een zo’n voordelig mogelijke variant? Dan merk je dit absoluut aan de kwaliteit.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is absoluut van toepassing op een loopband voor honden. Kijk daarom heel kritisch naar het totaalplaatje en laat je niet alleen door het prijskaartje leiden.Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *