Start 2 Run loopband review

Ben je op zoek naar een nieuwe hardloopband voor thuisgebruik? En wil je op deze loopband graag gebruik kunnen maken van de welbekende app ‘Hardlopen met Evy’? Als dat het geval is, kun je het beste naar een D.C. Athletics loopband kijken. Op dit moment brengt D.C. Athletics 1 loopband onder twee namen uit:
  • D.C. Athletics Loopband – Hardlopen met Evy
  • D.C. Athletics Start 2 Run loopband
In deze review gebruiken wij de term D.C. Athletics Start 2 Run loopband. Over deze loopband vertellen wij je hieronder graag van alles!

Voor wie is de Start 2 Run loopband van D.C. Athletics geschikt?

D.C. Athletics Start 2 Run
De Start 2 Run loopband is voor zowel beginners als voor gevorderden een interessante loopband. Voor de beginnende hardlopers komt de Hardlopen met Evy app goed van pas. Dankzij deze app kun je uit allerlei trainingsschema’s kiezen, waarmee je gericht naar een bepaald doel toewerkt. In deze Start 2 Run loopband review vertellen we je hier graag meer over. Heb je al meer ervaring met hardlopen? Dan komt het vermogen van deze loopband maar al te goed van pas. Met dank aan dit vermogen behaalt de loopband een maximale snelheid van 16 kilometer per uur. Daarmee ben je in staat om op een relatief hoge snelheid te lopen, terwijl deze loopband zich ook leent voor duurtrainingen.

De belangrijkste specificaties van de D.C. Athletics Start 2 Run loopband

Display D.C. Athletics Start 2 Run loopband
Heb je mogelijke interesse in de D.C. Athletics Start 2 Run loopband? Om tussen déze en andere loopbanden een goede vergelijking te maken, zou je goed naar de specificaties moeten kijken. De belangrijkste specificaties van de D.C. Athletics Start 2 Run loopband vind je hieronder:
Afmetingen 170 x 170 x 30 centimeter
Afmetingen loopvlak 132 x 46 centimeter
Gewicht 67 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht 150 kilogram
Maximale snelheid 16 kilometer per uur
Motorvermogen continu 3 pk
Motor piek vermogen 3 pk
Aantal programma’s 18 stuks
Maximale hellingshoek 15%

Op papier zien deze specificaties er bijzonder interessant uit. Wij hebben zelf mogen ervaren dat de specificaties voor de nodige voordelen zorgen. Daarover lees je hieronder meer.

De belangrijkste voordelen van de D.C. Athletics Start 2 Run loopband

Heb je interesse in de aanschaf van een goede loopband? Dan spreken bovenstaande specificaties je mogelijk direct aan. In onze ogen is dit in ieder geval – dankzij bovenstaande specs – een hele interessante loopband.

Bizar veel trainingsmogelijkheden

Start 2 Run app
Met de D.C. Athletics Start 2 Run loopband geniet je van bizar veel trainingsmogelijkheden. Dit is in de basis aan de Hardlopen met Evy app te danken. Deze app kun je aan de loopband koppelen, waarna je heel gericht kunt trainen. Met name voor beginners is deze app ideaal. Met deze app kun je namelijk uit allerlei trainingsschema’s kiezen. Met dank aan deze trainingsschema’s ben je in staat om binnen 8 weken een flinke conditie op te bouwen. Na deze 8 weken zou je – probleemloos – 5 kilometer moeten kunnen rennen. Nadien kun je van een ander trainingsschema gebruik maken, waarmee je toewerkt naar de 10 kilometer of zelfs een halve marathon. Ook voor gevorderde hardlopers is de D.C. Athletics Start 2 Run loopband ideaal. Dit is vooral aan onderstaande facetten te danken:
  • Maximale snelheid: je kunt de snelheid van de loopband instellen tussen 0 en 16 kilometer per uur. Doordat je zoveel keuze hebt, kies je altijd de gewenste snelheid. De maximale snelheid van 16 kilometer per uur is voor de meeste hardlopers ongetwijfeld voldoende.
  • Veel trainingsprogramma’s: via het display kies je uit één van de 18 programma’s. Het gaat hierbij onder meer om een speciaal verbrandingsprogramma.
  • Trainen op hartslagzones: met de D.C. Athletics Start 2 Run loopband ben je ook in staat om gericht te trainen op hartslagzones. Dat is te danken aan het unieke hartslaggestuurde programma.
  • Maximale hellingshoek: wil je het hardlopen voor jezelf nog zwaarder maken? Dat is mogelijk door de hellingshoek naar wens in te stellen. Dat je deze in een hoek van maximaal 15% in kunt stellen, vinden wij meer dan prima.

Keuze uit meerdere apps

Via het display van de D.C. Athletics Start 2 Run loopband kun je gebruik maken van de Hardlopen met Evy app. Via het display kun je echter uit nog meer apps kiezen. Zo is het ook mogelijk om Zwift aan de loopband te koppelen.

Inklapbaar

Loopband Start 2 Run
Heb je in je woning niet al te veel ruimte? Dan is dit een prima loopband. Je kunt deze loopband namelijk makkelijk inklappen, waardoor de loopband nooit onnodig ruimte in beslag neemt.

Prima kwaliteit

Aan alles is te merken dat D.C. Athletics kwaliteit levert. De loopband voelt robuust aan, het display is goed af te lezen en de demping van de loopband is prima. Al met al een prima loopband voor de komende jaren!

De belangrijkste nadelen van de D.C. Athletics Start 2 Run loopband

Over het algemeen zijn wij erg te spreken over deze loopband. Wel willen wij je graag op enkele (kleine) nadelen wijzen.

Nogal zwaar

In onze ogen is het jammer dat de loopband zo zwaar is. Met een totaalgewicht van 67 kilogram is dit echt een zware jongen. Het belangrijkste nadeel hiervan is dat je de loopband niet al te makkelijk kunt verplaatsen. Ook het neerzetten van de loopband kan hierdoor een uitdaging zijn.

Geen ingebouwde speakers

Bij sommige loopbanden uit deze prijsklasse zitten speakers ingebouwd. Dat is jammer genoeg bij de D.C. Athletics Start 2 Run loopband niet het geval. Als je tijdens het trainen van je favoriete muziek wilt genieten, zou je dit op een andere manier moeten regelen.

Wat kost de D.C. Athletics Start 2 Run loopband?

De D.C. Athletics Start 2 Run loopband is niet goedkoop, maar is zijn geld meer dan waard. Voor deze loopband betaal je een bedrag van 1349 euro. Dat is uiteraard veel geld, maar de kwaliteit is prima te noemen. Dat geldt ook voor de trainingsmogelijkheden, de handige functies en koppelingen met de apps.

Is de D.C. Athletics Start 2 Run loopband aan te raden?

Start 2 Run loopband
Ja, wij raden de aanschaf van de D.C. Athletics Start 2 Run loopband absoluut aan. In onze ogen is dit één van de beste loopbanden voor thuisgebruik van dit moment. Dit geldt zowel voor beginnende hardlopers als voor ervaren hardlopers. De koppeling met de apps, de vele trainingsprogramma’s en de goede demping zijn volledig naar onze wens. Dat geldt ook voor de inklapbaarheid, de algehele kwaliteit en nauwkeurige hartslagmeting. Ben je bereid om een bedrag van 1350 voor een loopband neer te leggen? Dan kunnen wij je maar één ding aanraden: schaf de D.C. Athletics Start 2 Run loopband zo snel mogelijk aan. Check de prijzen bij onze partners en geniet mogelijk van een (iets) lagere prijs!