Hardlopen met Evy: Alles wat je moet weten over de Start 2 Run app

Laatst bijgewerkt door Joni op maart 22, 2024

Nadat de app Hardlopen met Evy enige tijd geleden gelanceerd werd, kon de app al snel op lovende woorden rekenen.

Maar, wat is de Hardlopen met Evy app precies? Voor wie is deze app interessant? Wat heb je aan deze app?

Hoe kun je deze app downloaden en gebruiken? Wat zijn onze ervaringen met deze app? Wat zijn de ervaringen van andere hardlopers? En wat zijn de kosten van de Hardlopen met Evy?

Op al die vragen ga je in deze review een uitgebreid antwoord.

Wat is de Hardlopen met Evy app precies?

Start 2 Run app

De Hardlopen met Evy app is een app waarmee je gericht naar een doel toe kunt trainen.

Wil jij bijvoorbeeld 5 kilometer hard kunnen lopen? Dan kies je in de Hardlopen met Evy app een schema waarmee je naar dit doel toe kunt trainen.

Met een dergelijk schema train je 8 á 10 weken lang. Je ziet in de app precies staan hoe lang je hard moet lopen en waar je rekening mee moet houden. Na deze 8 weken kun je – als het goed is – de 5 kilometer voltooien.

In de app kun je vervolgens met je volgende doel aan de slag gaan. Hierbij kun je denken aan het lopen van 10 kilometer of een halve marathon.

Wie heeft de Hardlopen met Evy app ontwikkeld?

Evy Start 2 Run

Deze app is een initiatief van de Belgische organisatie Start to Run. Dit is een organisatie die door de Vlaamse atletiekorganisatie opgezet is.

Van deze organisatie is Evy Gruyaert het gezicht geworden. Zij is in België bekend geworden als radio- en televisiepresentatrice. Deze app is dus ook naar haar vernoemd.

Voor wie is de Hardlopen met Evy app geschikt?

De Hardlopen met Evy app staat ook wel te boek als de ‘Start 2 Run’ app. Die naam geeft duidelijk aan voor wie de app bedoeld is:

 • Voor mensen die nog niet eerder hardgelopen hebben
 • Voor mensen die al langere tijd niet hardgelopen hebben
 • Voor mensen die niet weten hoe ze naar een bepaald doel toe moeten trainen

Herken jij jezelf in één van deze situaties? Dan is deze app mogelijk interessant voor je.

Of dat daadwerkelijk het geval is, ga je in het restant van deze Hardlopen met Evy app review lezen.

Wat heb je aan deze app?

Je kunt het nodige aan deze app hebben. Met deze app ga je namelijk gericht naar een doel toe werken.

Je krijgt hierbij fijne begeleiding, zonder dat iemand met je mee kijkt. Je hoeft je hierdoor nergens voor te schamen of iets dergelijks.

Daarnaast is het met deze app écht mogelijk om de gewenste resultaten te behalen. Dit is niet alleen onze ervaring, maar is ook de ervaring van veel andere gebruikers.

Wat zijn onze ervaringen met de app?

Start 2 Run apps

Om deze review te kunnen schrijven, hebben we de app uiteraard uitgeprobeerd. Wij zijn geen beginnende hardlopers, maar we hebben toch het nodige aan de app gehad.

Zo vinden wij de begeleiding vanuit de app prima, terwijl wij ook op hebben gemerkt dat deze app een stok achter de deur biedt. Je wordt door de app min of meer ‘verplicht’ om tóch te trainen.

Al met al zijn onze ervaringen met deze app erg positief. Dat wordt nog verder versterkt door het prijskaartje; daar vertellen we je verderop meer over.

Wat zijn de ervaringen van andere hardlopers?

In de afgelopen jaren is de Hardlopen met Evy app behoorlijk vaak gedownload. Om je hier een indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar onderstaande statistieken:

 • Aantal beoordelingen in de Google Play Store: 3.339 reviews
 • Aantal beoordelingen in Apple App Store: 2.887 reviews

Dat zoveel beoordelingen achtergelaten zijn, is veelzeggend. Wat eveneens veelzeggend is, is de gemiddelde score van deze beoordelingen.

In de Google Play Store is de gemiddelde score een 3,1 op een schaal van 1 tot 5. Dat is op zich niet al te hoog, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met technische problemen.

In de Apple App Store is de gemiddelde score namelijk een 4,7 op een schaal van 1 tot 5. Die gemiddelde score sluit in ieder geval veel beter op onze persoonlijke ervaringen aan.

Wat zijn de voordelen van de Hardlopen met Evy app?

Hardlopen met Evy
 • De app biedt een soort van stok achter de deur. Dankzij deze app blijf je gemotiveerd en sla je geen training meer over.
 • De app houdt nauwkeurig alle trainingen bij. Je krijgt hierdoor goed inzicht in de resultaten die je behaald.
 • Perfect voor beginners. In onze ogen is deze app ideaal voor beginners, zeker door de geleidelijke opbouw en prima begeleiding.
 • Je krijgt alles voorgekauwd. Als je niet zo goed weet hoe je het hardlopen aan moet pakken, is de Hardlopen met Evy app ideaal. Je krijgt namelijk in de app precies te zien wat je moet doen.

Wat zijn de nadelen van de Hardlopen met Evy app?

 • Niet gratis. Net zoals veel andere hardloopapps is deze app ook niet gratis. Je moet een abonnement afsluiten, waarna je gericht naar een doel toe kunt trainen. In onze ogen is dit geen groot nadeel, aangezien je voor loopband apps vaak ook moet betalen. Voor een loopband met Zwift betaal je bijvoorbeeld veel meer.
 • Weinig aandacht voor warming up en cooling down. Het viel ons op dat er bij de trainingen nagenoeg geen aandacht geschonken wordt aan de cooling down en warming up. In onze ogen zijn dat toch wel hele essentiële onderdelen van elke training.

Wat moet je voor de Hardlopen met Evy app betalen?

Dat je voor deze app geld moet betalen, is een feit. In onze ogen vallen de kosten echter reuze mee.

Om van deze app gebruik te kunnen maken, moet je een abonnement afsluiten. Dit abonnement kost 1,99 euro per maand of 9,99 euro per jaar bij een jaarbetaling.

Wat je voor dit bedrag krijgt? We hebben de inhoud van dit abonnement voor je op een rijtje gezet:

 • 25 trainingsschema’s; deze schema’s zijn door sportcoaches opgesteld
 • Persoonlijke begeleiding, motivatie en aanmoedigingen
 • Registratie van alle trainingen

Weet je nog niet zeker of deze app iets voor je is? Je kunt de app gratis downloaden en 7 dagen gratis uitproberen. Na deze 7 dagen kun je een abonnement afsluiten, indien de app naar je wens is.

Is de Hardlopen met Evy app aan te raden?

Hardlopen met Evy

Ja, wij kunnen deze hardloopapp absoluut aanraden. De app werkt motiverend, de app biedt veel mogelijkheden en de app is relatief voordelig.

Bovendien is het super dat je naar een bepaald doel toe kunt trainen, ongeacht of dit nou 5 kilometer of de halve marathon lopen is. Al met al zijn wij erg enthousiast over de Start 2 Run app!

Een loopband die compatibel is met deze applicatie is de Start 2 Run loopband.

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *