Flow Fitness DTM2500: Review

Laatst bijgewerkt door Joni op maart 23, 2024

Is de Flow Fitness DTM2500 een geschikte loopband voor thuisgebruik? Is de kwaliteit van deze loopband naar wens? En wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten van de Flow Fitness DTM 2500?

Op al deze vragen vind je in deze Flow Fitness DTM2500 review een uitgebreid antwoord.

Onze bevindingen met de Flow Fitness DTM2500

Flow Fitness Runner DTM2500

Voordat wij deze Flow Fitness DTM2500 review konden schrijven, hebben wij deze loopband aan een uitgebreide keuring onderworpen.

Daarbij kregen wij al snel een glimlach op ons gezicht. Deze loopband doet namelijk perfect wat ‘ie moet doen.

Bovendien merkten wij op dat de kwaliteit waanzinnig is. Als je op de juiste manier van deze loopband gebruik maakt, is dit een loopband waar je jarenlang mee doet. Dat is ook te danken aan de verschillende nieuwe technologieën waar ‘ie over beschikt.

Onze persoonlijke bevindingen zijn al met al erg positief. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral deze Flow Fitness DTM2500 review op je gemakje door.


De belangrijkste specificaties van de Flow Fitness DTM2500

Wil je meerdere hardloopbanden met elkaar vergelijken? Let dan goed op de specificaties van elke loopband.

De belangrijkste specificaties van deze Flow Fitness loopband hebben wij alvast voor je uitgezocht:

 • Afmetingen: 198 x 90 x 134 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 122 x 90 x 164 cm
 • Afmetingen loopvlak: 145 x 52 cm
 • Gewicht van de loopband: 114 kilogram
 • Max. belastbaar gewicht: 160 kilogram
 • Max. hellingshoek: 15%
 • Aantal programma’s: 29 programma’s
 • Maximale snelheid: 20 km/h

De belangrijkste voordelen van de Flow Fitness DTM2500

Uit bovenstaande lijst met specificaties komt één ding duidelijk naar voren: de Flow Fitness DTM2500 is een geweldige loopband. Dat is onder meer aan onderstaande belangrijke voordelen te danken.

Voor veel sporters geschikt

Flow Fitness Runner DTM2500 snelheid

Dit is een loopband die voor veel sporters geschikt is. Wil je thuis op een recreatieve manier trainen? Dat is mogelijk. Wil je op een (zeer) intensieve manier trainen? Ook dat is mogelijk.

Daarnaast heeft deze loopband een hoog maximaal belastbaar gewicht. Ook als je net iets zwaarder bent, kun je prima gebruik maken van deze loopband.

Veel trainingsmogelijkheden

loopband flow fitness dtm2500

De Flow Fitness DTM2500 biedt ook nog eens veel trainingsmogelijkheden. Dit is in de basis te danken aan de 29 trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen.

Ook is de maximale hellingshoek van 15% ideaal. Je maakt de training hiermee lekker pittig voor jezelf, indien dat gewenst is.

Welk trainingsdoel heb je? Eigenlijk maakt dit niks uit. Met de Flow Fitness DTM2500 werk je gericht aan je vetverbranding, maar ook aan het verbeteren van je conditie. Of voor het gericht toe trainen naar een belangrijke wedstrijd.

Veilig en comfortabel trainen

Flow Fitness Runner DTM2500 band

Op de Flow Fitness DTM2500 kun je veilig en comfortabel trainen dankzij de volgende eigenschappen:

 • Opvallend breed loopvlak. Dat het loopvlak van de Flow Fitness DTM2500 maar liefst 52 centimeter breed is, is tamelijk uniek te noemen. Je kunt hierdoor in ieder geval een misstap zetten, zonder dat dit direct grote gevolgen heeft.
 • Prima dempingsysteem. De Flow Fitness DTM2500 beschikt ook over een prima dempingsysteem. De klappen die je gewrichten te verduren krijgen, worden hierdoor grotendeels al verwerkt.
 • Ingebouwde luidsprekers. De Flow Fitness DTM2500 beschikt ook nog over ingebouwde luidsprekers. Je kunt hier zelfs je smartphone op aansluiten, waardoor je tijdens het trainen van je favoriete muziek geniet.

Fijn te bedienen

Tijdens het trainen geniet je ook nog van een fijne bediening. Dit is onder meer te danken aan de Smart Wheel bediening.

Met deze handige draaiknop stel je de Flow Fitness DTM2500 moeiteloos naar wens in. Dat is ook nog te danken aan de sneltoetsen in de handgrepen van deze loopband.

De belangrijkste nadelen van de Flow Fitness DTM2500

Is dit dan de perfecte loopband? Nee, dat is niet zozeer het geval.

Je moet rekening houden met de volgende minpunten:

 • De Flow Fitness DTM2500 is niet goedkoop. Voor deze loopband van Flow Fitness betaal je ongeveer €1600. Het is hiermee zeker geen goedkope loopband.
 • Geen bluetooth ontvanger. De Flow Fitness DTM2500 beschikt niet over een bluetooth ontvanger. Dit vinden wij een opvallend nadeel, mede met het oog op het prijskaartje. Door dit nadeel kun je in ieder geval niet draadloos de trainingsprestaties naar je smartphone overzetten.

Wat kost de Flow Fitness DTM2500?

De Flow Fitness DTM2500 kost ongeveer €1600. Check vooral de actuele prijzen bij onze partners goed. Mogelijk kun je bij één van deze partijen van een interessante korting profiteren.

Onze conclusie over de Flow Fitness DTM2500

loopband flow fitness dtm2500 review

In onze ogen is de Flow Fitness DTM2500 een geweldige loopband. Deze loopband is uiterst geschikt voor thuisgebruik, ongeacht op welke manier je wilt trainen.

Je geniet hierbij van veel trainingsmogelijkheden, een duurzame training en een ideale bediening. 

Bovendien is het mogelijk om op hoge snelheid hard te lopen. Ook geniet je van het brede loopvlak, de instelbare hellingshoek, de prima demping en de algehele uitmuntende kwaliteit.

Al met al raden wij je de Flow Fitness DTM2500 van harte aan.

Tip: check goed of je van een Flow Fitness DTM2500 aanbieding kunt profiteren. Mocht dit het geval zijn, geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitsverhouding.


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *