Finnlo Technum IV – Een blik op deze loopband

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 19, 2024

hardlopen_finnlo_technum_loopband

Op zoek naar een maatje voor een goede cardiotraining? Die kan je vinden in de Finnlo Technum IV. Voor een goede training, kan een goede loopband natuurlijk niet ontbreken.

Maar waarom zou je voor deze specifieke loopband moeten kiezen, terwijl er zo veel verschillende loopbanden op de markt zijn?

In deze Finnlo Technum IV review ga je kennismaken met het product. We gaan een goede blik werpen op de loopband en enkele belangrijke specificaties uitlichten.

Daarnaast gaan we kijken naar de voor- en nadelen. Uiteindelijk weet je dus of het een apparaat is dat bij jou past.

Een betere blik op de Finnlo Technum IV

Laten we beginnen met een betere blik. We zullen dus eerst kennis gaan maken met het product, alvorens we gaan kijken naar de voor- en nadelen.

Het ontwerp van deze loopband

finnlo_technum_iv_review

Het eerste wat vrijwel altijd opvalt, is het design. Zo ook bij deze cardio loopband. Dit ziet er namelijk erg strak uit en je kan al gelijk zien dat je te maken hebt met een product uit de topklasse.

Om te beginnen is het apparaat gemaakt van sterk materiaal: een mix tussen metaal en kunststof. Het maximaal belastbare gewicht van de Finnlo Technum IV is 135 kg, wat het apparaat voor bijna iedereen wel toegankelijk maakt.

De afmetingen van de loopband zijn 177 cm in de lengte, 81 cm in de breedte en 136 cm in de hoogte. Deze afmetingen zorgen ervoor dat hij best wat ruimte in beslag kan nemen tijdens het sporten, maar gelukkig is deze Finnlo loopband inklapbaar.

Wanneer je hem inklapt zijn de afmetingen 108 cm in de lengte, 80 cm in de breedte en 150 cm in de hoogte.

Het loopvlak kent afmetingen van 51 cm bij 140 cm. Hiermee is de loopband van Finnlo iets breder dan de gemiddelde loopband, wat ten goede komt aan het comfort tijdens het lopen.

Daarnaast beschikt de band over een goede demping. Hierdoor worden de schokken opgevangen die jouw gewrichten tijdens het lopen te verduren krijgen.

Natuurlijk kan je ook jouw hartslag meten. Dit kan worden gedaan via de handgrepen of via een borstband, die je met het apparaat verbindt.

Wil jij jezelf uitdagen, dan kan je de hellingshoek naar boven instellen. Het apparaat heeft een maximale hellingshoek van 15%, waarmee de loopband laat zien dat het echt tot de toppers behoort.

Veel loopbanden halen dit percentage namelijk niet.


Trainingsdisplay

display_finnlo_technum

Verder valt op dat de Finnlo Technum IV loopband beschikt over een mooi display. Het gaat bij dit product om een LCD scherm van 5 inch. Hierop zie je alle belangrijke trainingsfactoren.

Denk dan bijvoorbeeld aan je hartslag die nauwkeurig weergegeven kan worden, maar ook aan de afstand die je al hebt gelopen. Ook zijn de calorieverbranding en de snelheid waarmee je loopt te zien.

Verder heb je de mogelijkheid om via het display eenvoudig jouw training in te stellen naar wens. Pak één van de 11 trainingsprogramma’s die bij jou past, stel je gewenste hellingshoek in en ga voor een aangename cardiotraining.

Goede motor

Een goede motor is voor een loopband echt onmisbaar, omdat dit het kloppende hart is van het apparaat.

Bij de Finnlo Technum IV zit dit wel goed. Hij beschikt namelijk over een motor met 3pk. Hierdoor heb je de mogelijkheid om tot wel 18 km/h te lopen.

Dit laat opnieuw zien dat het echt een goede loopband is. Vergelijk je het met motoren van andere loopbanden, is de maximumsnelheid vaak 15 km/h. Met de Finnlo loopband kan je dus net even een tandje harder lopen.

Voordelen van de Finnlo Technum IV

finnlo_technum_iv

Als het goed is weet je nu dus al dat de Finnlo Technum IV een goede loopband is waar jij van op aan kunt als het gaat om cardiotraining.

Hieronder kijken we naar enkele voordelen die de Finnlo loopband jou kan bieden.

Gewicht

Veel loopbanden zijn erg zwaar. Hierdoor is de loopband lastig te verplaatsen en moet je een loopband dus veelal op dezelfde plek laten staan.

Bij de Finnlo Technum IV is dit niet zo. Met zijn 70 kg is hij licht voor een loopband en kan je hem dus relatief makkelijk verplaatsen als dat nodig is.

Comfortabel en veilig

Deze termen zijn eigenlijk onlosmakelijk verbonden met de Finnlo loopband. Hier is namelijk uitgebreid aandacht aan besteed tijdens het ontwerpen en dat is terug te zien.

Je ziet het terug in bijvoorbeeld het grotere loopvlak, wat echt een groot verschil maakt in het comfort van je training. Daarnaast is de loopband voorzien van een schokdemper. Hiermee verminder je de impact op je gewrichten.

Personalisatie

Met deze loopband kan je echt trainen op jouw manier. Je hebt namelijk de keuze uit 11 verschillende trainingsprogramma’s.

Hierbij zitten 3 hartslag gestuurde programma’s. Ook heb je de mogelijkheid om de snelheid en hellingshoek in te stellen. Hierin heb je veel keuze, dus je kan jouw training echt personaliseren.

Nadelen van de Finnlo Technum IV

Waar voordelen zijn, zijn er helaas bijna altijd ook wel nadelen te vinden. Niets is namelijk perfect en zo ook de Finnlo Technum IV niet.

Om deze review zo neutraal mogelijk te houden, kan je hieronder ook een overzicht vinden van de grootste nadelen van deze cardio loopband.

Niet de allerbeste

Hoewel de specificaties van deze loopband erg goed zijn, is het niet uit de allerhoogste categorie. Zo zijn er bijvoorbeeld loopbanden die een hogere maximumsnelheid kunnen halen en beschikken over een grotere maximale hellingshoek.

Wil jij echt het beste van het beste en ben je bereid om hiervoor te betalen, moet je toch even verder kijken.

Kleiner display

Vergeleken met andere loopbanden uit dezelfde categorie, heeft deze Finnlo loopband een relatief klein display.

Mocht je moeite hebben met lezen op kleine schermpjes, kan dit scherm wel eens iets te klein zijn. In dat geval is het aan te raden om te kijken naar een loopband met een groter scherm.

Conclusie

Inmiddels ben je alweer aan het einde beland en heb je kennis gemaakt met de Finnlo Technum IV. Je hebt kennisgemaakt met dit product en bent op de hoogte van de voor- en nadelen.

Zo weet je dat de loopband jou een enorm goede cardiotraining kan geven. Je hebt meer dan voldoende mogelijkheden om de training in te stellen naar wens en daarnaast kan je rekenen op het nodige comfort.

Het is in ieder geval duidelijk dat het een enorm goed product is. Wel is het zo dat hij niet tot de absolute top hoort, maar dat mag de pret niet drukken.

De Finnlo Technum IV loopband biedt je alles wat je maar kunt wensen voor een goede cardiotraining.


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *