Impec Elite 2000 kopen? Lees dan eerst deze review (tip)

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 14, 2024

We weten allemaal dat sporten erg belangrijk is. Het is een van die dingen die we moeten blijven doen om onze gezondheid op peil te houden.

Het gebruiken van fitnessapparaten is tegenwoordig dan ook steeds populairder. Loopbanden zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit sportscholen en veel huishoudens.

Speciaal daarom hebben wij de Impec Elite 2000 onder de loep genomen. In deze review kijken we precies wat de loopband inhoudt en wat hem zo speciaal maakt.

Een betere blik op de Impec Elite 2000

loopband_impec_elite_2000

Laten we beginnen met een kijk op het apparaat zelf. Het toestel is gemaakt van een combinatie van aluminium en kunststof. Hierdoor is het apparaat bestand tegen een gebruikersgewicht tot 120 kg. Het gewicht is slechts 24 kg en is daardoor niet heel zwaar.  

De dimensies van de loopband zijn 125 x 61,5 x 115 cm (LxBxH) en is daardoor een beetje krap. Het loopvlak van het apparaat is 98 x 36 cm (LxB) waardoor ook deze aan de krappe kant is.

De handgrepen van de loopband zijn gebogen waardoor je deze op verschillende manieren kunt vastpakken. Op de bovenkant van deze handgrepen zit de trainingscomputer gemonteerd.

De trainingscomputer beschikt over 2 trainingsprogramma’s. Verder kun je eenvoudig met de duidelijke knoppen ook handmatig de snelheid instellen.

De computer is niet te gebruiken met een borstband of andere hartslagmeter, maar geeft je wel andere parameters. Deze parameters zijn:

  • Afstand
  • Snelheid
  • Tijd
  • Verbrandde calorieën

Hierdoor heb je wel een vrij globaal beeld van hoe je ervoor staat tijdens de training.

loopband_impec_elite_2000_computer


TIP: hier bekijk je de beste prijs >>

Wat vinden wij ervan?

De Impec Elite 2000 komt op de eerste oogopslag niet over als een loopband die ontworpen is voor topsporters. Het feit dat het apparaat voor een behoorlijk lage prijs komt bevestigt dat feit ook wel een beetje.

Ondanks dat het toestel niet ontworpen is op topsporters of Olympische atleten is het een prima loopband om mee te beginnen. Het toestel heeft een topsnelheid van 10 km/u wat je een prima work-out geeft als beginnende sporter.

Ook kun je hem prima gebruiken om rustig te revalideren na bijvoorbeeld een operatie of ongeluk.

Het loopvlak is een beetje aan de krappe kant, wat het risico op misstappen wel wat vergroot. Ook is het ontwerp een beetje wiebelig, waardoor je snel het idee krijgt dat je mis gaat stappen. Het loopvlak biedt overigens geen demping waardoor hij aan de luidruchtige kant kan zijn.

De trainingscomputer is eenvoudig en simpel in gebruik. De grote, duidelijke knoppen geven precies weer wat zij doen en zorgen ervoor dat je het apparaat makkelijk kunt bedienen, ook als beginner.

Naast de makkelijke bediening geeft de trainingscomputer ook de nodige parameters die je op de hoogte houden van hoe je ervoor staat.

Conclusie

De Impec Elite 2000 is een prima loopband voor beginners. Het apparaat heeft geen toeters en bellen en is makkelijk in gebruik. Hij is daarentegen wel een beetje krap en wiebelig.

Is deze loopband wat voor jou? Klik dan op de knop hieronder voor de beste prijs en koopvoorwaarden:


Meer reviews:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *