Loopband met bluetooth: Top 3 vergeleken

Laatst bijgewerkt door Franziska op maart 22, 2024

Op een interactieve manier trainen doe je op een loopband met bluetooth. Met dank aan de bluetooth verbinding verbind je je smartphone aan de loopband.

Je kunt vervolgens van apps gebruik maken en trainingsstatistieken overzetten naar je smartphone.

Top 3 loopbanden met bluetooth

Zie je de aanschaf van een loopband met bluetooth positief in? Wij adviseren je graag om voor één van onderstaande drie varianten te kiezen.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste loopbanden met bluetooth zijn.

1. VirtuFit Elite Smart Touch

virtufit_elite_smart_touch_loopband_bluetooth

De VirtuFit Elite Smart Touch is een geweldige loopband met bluetooth.

Dankzij de bluetooth maak je op deze loopband gebruik van onder meer Fitshow, Kinomap en Zwift. Daarnaast is het mogelijk om van social media apps gebruik te maken.

De loopband heeft sowieso het nodige te bieden. Zo kun je een snelheid van 18 km/u behalen, stel je de hellingshoek tot maximaal 15% in en heb je uit 75 trainingsprogramma’s de keuze.

Nadat je met veel plezier getraind hebt, klap je de loopband bovendien makkelijk in. Het opbergen gaat hierdoor een stuk makkelijker.
2. Finnlo Alpine IV

finnlo_alpine_iv_bluetooth_loopband

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan sluit de Finnlo Alpine IV mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze loopband beschikt over een stabiele bluetooth verbinding, waardoor je van veel (extra) gemak geniet. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld van Bitgym, Iconsole+ en Kinomap gebruik te maken.

Bij deze loopband valt het grote display direct op. Dit display is duidelijk en stelt je in staat om de loopband naar wens in te stellen.

De maximale snelheid is 20 km/u en de maximale hellingshoek is maar liefst 15%.
3. Focus Fitness Jet 9 iPlus

loopband_bluetooth_focus_fitness

De goedkoopste loopband met bluetooth uit deze top 3 is de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Deze loopband kost 1000 euro, beschikt over een prima bluetooth verbinding en biedt tal van trainingsmogelijkheden. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van Focus Fitness.

Al met al een prima loopband met bluetooth voor de thuissporter!
Voordelen van bluetooth op je loopband

Een loopband met bluetooth is absoluut van deze tijd. De bluetooth verbinding zorgt namelijk voor de nodige voordelen:

  • Interactiever trainen: dankzij de bluetooth train je op een interactieve manier, onder meer doordat je van allerlei apps gebruik kunt maken.
  • Meer inzicht: dankzij de bluetooth krijg je meer inzicht in de prestaties die je tijdens je trainingen levert. Je kunt hiermee onder meer de vorderingen inzien die je maakt.
  • Meer trainingsmogelijkheden: doordat je interactiever traint, biedt een loopband met bluetooth ook meer trainingsmogelijkheden. Concreet betekent dit dat je nóg gevarieerder en leuker op je loopband kunt trainen.
  • Makkelijk in gebruik: een loopband met bluetooth is bijzonder makkelijk in gebruik. Je hoeft de loopband slechts één keer aan je smartphone te koppelen, waarna je voortdurend optimaal gebruik kan maken van de bluetoothmogelijkheden.
  • Gerichter trainen: doordat je meer inzicht in je prestaties krijgt, kun je gerichter trainen. Zo kun je bijvoorbeeld gericht aan je conditie werken, binnen hartslagzones trainen en de intensiteit opbouwen. Met name als je naar een bepaald doel toe traint, is dit een belangrijk voordeel.

Bij een loopband met bluetooth moet je ook met een aandachtspunt rekening houden; het prijskaartje.

In veel gevallen zijn de loopbanden met bluetooth namelijk duurder dan loopbanden zonder bluetooth. Uiteraard bestaan hier uitzonderingen op, maar dit is toch de algemene tendens.
Meer loopbanden:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *