VR loopband: Alle informatie op een rijtje

Laatst bijgewerkt door Joni op maart 23, 2024

Toen enkele jaren geleden de VR bril gelanceerd werd, waren de verwachtingen hooggespannen.

Deze verwachtingen zijn nog niet helemaal uitgekomen, maar je kunt een VR bril wel steeds veelzijdiger toepassen.

Zo is het mogelijk om met de VR bril op een VR loopband hard te lopen. Of een spel te spelen. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over.

Wat is een VR loopband?

Een VR loopband is absoluut niet te vergelijken met een normale loopband. Daar waar een normale loopband rechthoekig is, is een VR loopband veelal achthoekig uitgevoerd.

Neem op de loopband plaats, zet je VR bril op en waan je in één van de vele games die je kunt spelen. Doordat de loopband achthoekig is, ben je in staat om alle mogelijke kanten op te rennen.

Om hier een duidelijke indruk van te krijgen, verwijzen wij je graag naar onderstaande video.

In deze video zie je hoe dan de Omni One VR loopband precies werkt:

Wat heb je aan een VR loopband?

Een VR loopband kun je op twee manieren gebruiken:

  • Voor het spelen van een spelletje. Als je met je VR bril een interactief spel wilt spelen, is het daarom mogelijk noodzakelijk om in het spel rond te kunnen rennen. Met een VR loopband maak je dit mogelijk. Je koppelt hierbij de loopband aan de bril, waarna je in een virtuele wereld terecht komt.
  • Voor virtueel hardlopen. Met een VR loopband en VR bril kun je ook virtueel hardlopen. Zeker als je binnen hardlopen saai vindt, is dit een ideale uitkomst. Je zet je VR bril op, je maakt gebruik van een speciale app en je selecteert in deze app welke route je hard wilt lopen. Dankzij de VR bril heb je vervolgens het idee dat je deze route echt aan het hardlopen bent.

Is de VR loopband een volwaardige vervanger van een normale loopband?

Omni VR loopband

Nee, die mening zijn wij niet toegedaan. Wij vinden namelijk dat de gebruiksdoeleinden van beide soorten loopbanden niet met elkaar te vergelijken zijn.

Bij een VR loopband lijkt de focus meer op vermaak te liggen, terwijl je op een normale loopband juist gericht kunt trainen.

Heb je de wens om gericht te trainen? Dan kun je overigens wel van een VR loopband gebruik maken.

Belangrijk is vervolgens dat je van de juiste app gebruik maakt, dat je gemotiveerd blijft en dat je je loopband trainingsschema opvolgt.

Door gericht te trainen, werk je aan je conditie. Ongeacht of je nou op een normale loopband of op een VR loopband hardloopt.

Kun je een VR loopband al kopen?

De hierboven genoemde Omni One zou in 2021 gelanceerd worden. Of dit uiteindelijk is gebeurd, durven wij niet met zekerheid te stellen.

Wij zijn in ieder geval geen webshop tegengekomen waar je deze VR loopband nu kunt bestellen.

Dit geldt overigens ook voor andere VR loopbanden. Vooralsnog lijkt het te duur te zijn om dergelijke loopbanden te ontwikkelen.

En lijkt er ook nog het een en ander aan de loopbanden geoptimaliseerd te moeten worden.


Ook interessant:


Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *