Nautilus T628: Review en laagste prijs

Laatst bijgewerkt door Franziska op maart 22, 2024

Train je als fanatieke sporter graag serieus en prestatiegericht? Dan sluit de Nautilus T628 mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze loopband is namelijk speciaal voor prestatiegerichte trainers ontwikkeld.

In deze Nautilus T628 review vertellen we je hier graag meer over. We bespreken de specificaties, voor- en nadelen en de ervaringen van andere gebruikers.

Aan de hand van onze eindconclusie kun je vervolgens voor jezelf de juiste keuze maken.

Belangrijkste specificaties van de Nautilus T628

nautilus_loopband_t628

Dat je in deze Nautilus T628 review uitgekomen bent, geeft aan dat je mogelijk interesse in deze loopband hebt. De kans is echter groot dat je ook in andere loopbanden interesse hebt.

Mocht dit het geval zijn, moet je onder meer de specificaties goed met elkaar vergelijken.

Van de Nautilus T628 zetten we graag de belangrijkste specs voor je op een rijtje:

Afmetingen uitgeklapt152 x 50 centimeter
Afmetingen ingeklapt132 x 89,5 x 165 centimeter
Afmetingen loopvlak50,8 x 152,4 centimeter
Gewicht loopband115 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht160 kilogram
Maximale hellingshoek15%
Maximale snelheid20 kilometer per uur
Motor vermogen3,5 pk
Aantal trainingsprogramma’s28

Uit deze specificaties blijkt één ding overduidelijk: dit is echt een loopband voor de fanatieke thuissporter.

Belangrijkste voordelen van de Nautilus T628

In onze ogen is de Nautilus T628 een hele fijne loopband. Een loopband waar je op talloze manieren op kunt trainen en waar je echt op kunt bouwen.

Dat is onder meer aan onderstaande voordelen te danken.

Heel fijn loopvlak

nautilus_t628_loopvlak

Nautilus heeft bij de T628 voor een groot loopvlak gekozen; 152 bij 50 centimeter. Met name de breedte van 50 centimeter spreekt ons aan.

De kans dat je hierdoor bijvoorbeeld je enkel verzwikt, is erg klein.

Daarnaast heeft Nautilus bij deze loopband ook gekozen voor het Rebound Deck Cushioning systeem. Dankzij dit systeem geniet je van een zachte landing en een harde afzet qua demping.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je gewrichten zoveel mogelijk ontlast worden.

Bijkomend voordeel: de voorkant van het loopvlak is 25% zachter. Je geniet hierdoor van een nog fijnere training op deze loopband.

Stil en soepel trainen

Geniet je van prestatiegerichte trainingen die nogal lang duren? Dan sluit de Nautilus T628 ook perfect op je wensen aan.

De motor, met een vermogen van 3,5 pk, is namelijk geluidsstil. Zeker tijdens lange trainingen is het heel prettig dat de loopband nagenoeg geen lawaai maakt.

Verder geniet je op deze loopband van ongekende soepelheid. Deze soepelheid komt zowel tijdens korte- als lange trainingen goed van pas.

Veel trainingsmogelijkheden

hardloopband_nautilus_t628

Met de Nautilus T628 ben je van de nodige trainingsmogelijkheden verzekerd. Zo heb je de keuze uit maar liefst 28 trainingsprogramma’s.

Belangrijk voordeel hierbij is ook dat je voor hartslaggestuurde programma’s kunt kiezen. Tevens is het mogelijk om zelf gebruikersprogramma’s samen te stellen.

Graag zetten we alle programma’s even voor je op een rijtje:

  • 3 quick goal trainingsprogramma’s
  • 4 hartslaggestuurde programma’s
  • 5 vetverbrandingsprogramma’s
  • 3 intervalprogramma’s  
  • 6 prestatieprogramma’s
  • 4 manuele programma’s

Bijkomend voordeel: de Compare Facer functie.

Dankzij deze functie kun je je meest recente training vergelijken met oudere trainingen. Tijdens het trainen zie je al direct op het display of je voor of achter loopt.

Prima connectiviteit

Bij de Nautilus T628 geniet je van de nodige connectiviteitsmogelijkheden. Zo kun je deze loopband koppelen aan je smartphone of tablet.

Op je mobiele apparaat kun je vervolgens gebruik maken van verschillende routes. Onder meer de Explore the World app en de Nautilus Trainer app zijn aanraders.

Voor veel hardlopers geschikt

De Nautilus T628 is volgens ons voor veel hardlopers geschikt.

Dit is te danken aan bovenstaande voordelen, maar ook aan de volgende voordelen:

  • Flinke hellingshoek: dat je de hellingshoek tot 20% in kunt stellen, spreekt ons erg aan. Je bent hierdoor in staat om de trainingen nóg zwaarder voor jezelf te maken.
  • Hoge maximale snelheid: dat de maximale snelheid 20 km/u is, is uiteraard ook geweldig. Bijkomend voordeel is dat je zelf nauwkeurig de snelheid instelt.

Duidelijk display

loopband_nautilus_t628_display

Zoals je van een professionele loopband zou mogen verwachten, is het display erg duidelijk. Het display is vrij groot, is gemakkelijk te bedienen en biedt veel mogelijkheden.

Via dit duidelijke display stel je je training geheel naar wens in. Zo maak je een keuze tussen de vele trainingsprogramma’s, stel je de snelheid in en stel je de hellingshoek in.

Veel handige extra’s

De Nautilus T628 is van allerlei handige extra’s voorzien. Een typerend voorbeeld hiervan is de ingebouwde ventilator.

Deze ventilator beschikt over 3 standen, waardoor je tijdens de training altijd van de gewenste verkoeling geniet.

Ook de ingebouwde speakers en de transportwielen zijn fijne toevoegingen.

Inklapbaar

Een fijne feature is dat je het loopvlak van de Nautilus T628 in kunt klappen. Hierdoor neemt deze loopband plots een stuk minder ruimte in beslag. Erg fijn en handig.

Belangrijkste nadelen van de Nautilus T628

Is de Nautilus T628 volgens ons een perfecte loopband? Nee, dat is niet het geval.

Je moet bij deze loopband met enkele nadelen rekening houden. De belangrijkste nadelen bespreken we graag hieronder.

Alleen voor serieuze sporters

nautilus_hardloopband_t628

Deze loopband is voor veel hardlopers geschikt, maar is lang niet voor iedereen geschikt. Alleen als je een serieuze sporter bent, is dit een geschikte loopband voor je.

Waarom? Omdat de mogelijkheden van het apparaat aansluiten op de wensen van serieuze sporters.

Daarnaast is het een vrij prijzige loopband. Als je een recreatieve hardloper bent, spendeer je waarschijnlijk geen dergelijk bedrag.

Erg zwaar

De Nautilus T628 is een geweldige loopband, maar het is geen lichtgewicht. De loopband weegt in zijn totaliteit maar liefst 115 kilogram.

Een belangrijk aandachtspunt, aangezien je hierdoor de loopband lastig(er) kunt verplaatsen. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, komen de transportwielen goed van pas.

Overigens zorgt de stevige constructie wel voor een hoog maximaal belastbaar gewicht. Zolang je minder dan 160 kilogram weegt, kun je van de Nautilus T628 gebruik maken.

Wat zeggen andere gebruikers over de Nautilus T628?

nautilus_t628_loopband

De Nautilus T628 is een geliefde loopband onder serieuze sporters. Dit blijkt onder meer uit de beoordelingen die bij Fitshop.nl achtergelaten zijn.

Van de ruim 30 beoordelingen is de gemiddelde score een 4,1. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een prima gemiddelde score.

Ook bij andere webshops zijn de meeste beoordelingen positief tot heel positief. Men roemt het loopvlak, de kwaliteit en de vele trainingsmogelijkheden.

Onder aan de streep hebben veel kopers zodoende geen spijt van hun aankoop.

Wat kost de Nautilus T628?

Voor de Nautilus T628 moet je vrij diep in de buidel tasten. De adviesprijs ligt namelijk op 2099 euro.

Maar, je hoeft dit bedrag niet bij onze partners te betalen. Veel van onze partners stunten namelijk met een korting op deze loopband.

Dit betekent dat je slechts 1799 euro voor deze loopband hoeft te betalen. Alsnog een hoop geld, maar zeker niet overdreven duur voor een dergelijke loopband.

Onze eindconclusie over de Nautilus T628

De Nautilus T628 is een geweldige loopband voor de serieuze sporter. De loopband biedt veel trainingsmogelijkheden, is van een uitmuntende kwaliteit en biedt veel handige extra’s aan.

Hoogtepunt van de loopband vinden wij het loopvlak.

Dit loopvlak is behoorlijk groot en beschikt over een geweldig dempingssysteem. Dankzij dit systeem geniet je probleemloos van lange duurtrainingen.

Al met al een geweldige loopband voor de serieuze sporter; een ware aanrader wat ons betreft!Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *