Xiaomi Walkingpad review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 14, 2024

Loopbanden zijn een van de meest gewilde fitnessapparaten van het moment. Dat is ook niet zo gek. De handige banden zijn de ideale manier om je conditie op peil te houden tussen al je drukke afspraken door.

Maar wie een loopband in huis wil halen heeft er niet altijd behoefte aan om een hoop ruimte in te leveren. Gelukkig is de Xiaomi Walkingpad daar het perfecte antwoord op.

De loopband van de Chinese fabrikant is dan ook erg populair en voor veel mensen onmisbaar. Maar wat maakt deze loopband zo uniek? En waarom is deze zo geliefd?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de Xiaomi Walkingpad. Ook zullen we de voor- en nadelen van het apparaat bespreken, zodat je gegarandeerd een goed geïnformeerde keuze kunt maken!

Een betere blik op de Xiaomi Walkingpad

xiaomi_kingsmith_walkingpad

Maar laten we beginnen met het apparaat onder de loep te nemen. De Xiaomi Walkingpad is niet voor niets een van de meest geliefde loopbanden van het moment. Hieronder zullen we de loopband goed ontleden zodat je precies weet wat deze zo uniek maakt.

Het ontwerp

Als we kijken naar het ontwerp van de Xiaomi Walkingpad dan zien we al gauw iets heel aparts. Want waar de meeste loopbanden een rails of handgreep hebben om je aan vast te houden ontbreekt deze bij de Walkingpad.

Geen zorgen, het is geen defect. De loopband is namelijk op deze manier ontworpen om in combinatie met verschillende oppervlaktes gebruikt te kunnen worden. Zo kun je de loopband perfect gebruiken in combinatie met je bureau of andere werkplek.

Ondanks dat je de loopband in combinatie met een bureau of ander object dient te gebruiken, betekent dat niet dat hij niet gezien mag worden.

Het bijna futuristische grijze ontwerp is namelijk erg stijlvol en past bij zo goed als ieder interieur. Het toestel is gemaakt van een stevig aluminium, waardoor het een gewicht tot 90 kg aankan. Ondanks zijn stevigheid weegt het apparaat slechts 28 kg.

xiaomi_walingpad_review

Het loopvlak van de Walkingpad is 120 x 41,5 cm (LxB) waardoor hij een aan de smalle kant is. De materialen van de loopband zijn zorgvuldig uitgekozen om tegen de schokken van het lopen te kunnen.

Aan de voorzijde van het toestel zit het bijna onzichtbare display, waarop je een aantal handige gegevens terug kan zien. Het display is compleet geïntegreerd met het ontwerp, waardoor de informatie geprojecteerd lijkt te worden.

Het display licht op zodra je begint met je lopen. Hierop kun je de tijd en snelheid zien waarop je loopt.

Na je oefeningen kun je de loopband eenvoudig opbergen. Dit doe je door hem op te vouwen. Op deze manier kun je het toestel eenvoudig onder de bank, je bed of in de kast kwijt en staat deze nooit in de weg.


Besturing

Hoewel de meeste fitnessapparaten gebruikmaken van uitgebreide trainingscomputers met voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s is dat bij de Xiaomi Walkingpad niet aan de orde.

Het minimalistische ontwerp wordt dan ook hierin duidelijk. Zo kun je de loopband niet besturen via het display.

Maar ondanks dat het toestel op deze manier niet te besturen is betekend het niet dat je helemaal reddeloos bent. Bij de levering van de loopband wordt namelijk de handige afstandsbediening geleverd.

Met deze afstandsbediening kun je de loopband eenvoudig aanzetten en bedienen. Zo kun je hiermee gemakkelijk de snelheid instellen tussen de 0,5 en 6 km/u.

Mocht het nu zo zijn dat je de afstandsbediening kwijt bent, en hij ligt écht niet tussen de bankkussens, dan is er nog een oplossing. Je kunt namelijk met behulp van de Walkingpad app de loopband bedienen via je smartphone of tablet. Deze app zorgt er ook voor dat je meer data kunt aflezen met betrekking tot je oefeningen.

De verschillende soorten

Xiaomi heeft meerdere soortgelijke wandelbanden op de markt gebracht. De meest voorkomende soorten zijn de:

  • Xiaomi Walkingpad C1
  • Xiaomi Walkingpad R1 Pro
  • Xiaomi Walkingpad A1 Pro
  • Xiaomi Walkingpad S1 P
  • Kingsmith Walkingpad

Bekijk hier het complete aanbod >>

Voor- en nadelen van de Xiaomi Walkingpad

Zoals het misschien al wel een beetje duidelijk is geworden spreken de kwaliteiten van de Xiaomi Walkingpad in grote maten voor zichzelf.

Maar wat zijn naast de voordelen de nadelen eigenlijk? Hieronder hebben we zowel de voor- als nadelen voor je op een rijtje gezet!

Voordelen

Uiteraard beginnen we met het goede nieuws; de voordelen. Hieronder hebben we voor jou de meest prominente voordelen van de Walkingpad.

Het formaat

compacte_xiaomi_walkingpad

Hoewel het ontwerp van de Xiaomi Walkingpad erg mooi is, valt het compacte formaat misschien nog wel meer op.

Het toestel is namelijk compact genoeg om onder je bureau of tafel te passen, waardoor je eenvoudig kunt lopen tijdens je werk.

Eenvoudig opbergen

xiaomi_walkdesk_opruimen

Dat formaat helpt ook mee met het opbergen van het toestel. Zo beschikt de loopband over de unieke functie om opgevouwen te kunnen worden. Hierdoor past hij gemakkelijk onder de bank, bed of in de kast.

Besturen

Het besturen van de loopband is ook absoluut een van de grote voordelen. Het toestel is namelijk erg simpel te bedienen door de bijgeleverde afstandsbediening of via de Walkingpad app.

Nadelen

Nu dat we de voordelen hebben gehad wordt het tijd voor de nadelen. Hieronder hebben we alle minpunten van de Walkingpad voor je op een rijtje gezet.

Smal loopvlak

wandelen_op_xiaomi_wandelband

Ondanks zijn gestroomlijnde uiterlijk is het loopvlak van de Xiaomi Walkingpad aan de smalle kant. Deze is slechts 41,5 cm breed, waardoor het voor mensen met bredere voeten lastiger te gebruiken is.

Traag

Hoewel de Walkingpad er niet op ontworpen is om mee hard te lopen, is de maximumsnelheid van 6 km/u toch aan de trage kant.

Conclusie

Met zijn eerste loopband op de markt is het Chinese merk Xiaomi met de Walkingpad goed begonnen. Het toestel doet precies wat je verwacht dat deze doet, is stijlvol en gemakkelijk te besturen.

Na gebruik kun je hem eenvoudig opvouwen en opbergen waardoor deze nooit in de weg ligt.

Hoewel het loopvlak wat aan de smalle kant is, en de maximumsnelheid wat traag is de Xiaomi Walkingpad een absolute aanbeveling voor degene die graag wat meer willen lopen tijdens andere taken.

De Xiaomi Walkingpad zorgt ervoor dat je absoluut geen excuus meer hebt om niet te sporten! Klik hieronder voor de laagste prijs:
Ook interessant:

Bekijk de beste walkingpads >>

Senz Sports M500 wandelband

Tunturi Cardio Fit T10

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *