Elektrische loopband kopen

Laatst bijgewerkt door Peter op april 17, 2024

elektrische-loopband

Wil jij een elektrische loopband kopen? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze koopgids vind je alle informatie over elektrische loopbanden én de beste opties.

Kortom: Alles wat je moet weten om tot de beste koop te komen vind je op deze pagina.

Wat is een elektrische loopband?

Voordat we beginnen, allereerst een korte uitleg over wat een elektrische loopband nou eigenlijk is. Met een elektrische loopband bedoeld men over het algemeen eigenlijk niets meer dan een loopband die wordt aangedreven met een motor.

Wanneer je het aanbod tegenwoordig bekijkt heeft vrijwel iedere hardloopband wel een motor en kun je deze dus beschouwen als een elektrische loopband.

Later in dit arikel bespreken we wat nou precies de voordelen zijn van een elekrische aandrijving. Maar allereerst vind je hieronder de beste mogelijkheden:

Beste elektrische loopbanden

Hieronder bekijk je de TOP 3 elektrische hardloopbanden:

1. Focus Fitness Jet 9 iPlus – Beste voor thuis

loopband-jet-9-iplus2. Gymost Endurance – Beste professioneel gebruik

gymost-endurance
3. Senz Sports M1000 – Beste low budget

senz-sports-m1000
Voordelen van een elektrische loopband

Wat zijn de voornaamste voordelen van een elektrische loopband ten opzichte van buiten hardlopen of van een mechanische loopband? Hieronder lichten wij ze toe:

Trainen op jouw eigen niveau

Op een elektrische loopband kun je geheel op jouw eigen niveau trainen. Nu is dit op een loopband zonder motor natuurlijk ook wel het geval, alleen is het grootste verschil dat je het tempo heel nauwkeurig kunt bepalen.

Bovendien kun je ook consistent op hetzelfde tempo blijven lopen wanneer je op een hardloopband met elektrische motoraandrijving traint.

Wanneer je zelf het tempo moet bepalen, kun je namelijk al snel de neiging hebben om te wisselen van looptempo en moet je dit constant in de gaten blijven houden.

Trainen met voorgeprogrammeerde programma’s

Op de meeste elektrische loopbanden is het mogelijk om te trainen met een voorgeprogrammeerde looptraining.

Nadat de training geselecteerd is, kun je aan de hand van de trainingscomputer een bepaald programma volgen dat jou tot een specifiek doel kan leiden.

Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niet meer na te denken over jouw snelheid en tijd. Dit kun je namelijk volledig aan de trainingscomputer overlaten die dit automatisch en elektrisch voor jou zal verstellen.

Je training regelen vanaf het bedieningspaneel

Mocht je niet met een trainingsprogramma willen werken, dan kun je nog altijd je eigen trainingen regelen op een elektrische loopband, vanaf het bedieningspaneel.

Vanaf dit paneel bepaal je zelf hoe hard je loopt en eventueel kun je ook een hellingshoek elektrisch instellen, waarover we het later nog zullen hebben.

Veiliger hardlopen

Hardlopen op een elektrische loopband is stukken veiliger dan op een mechanische. Op een loopband die elektrisch is ben je bijvoorbeeld onder meer in het bezit van een noodstop.

Wanneer je deze gebruikt in het geval van een noodgeval, zal de motor direct afslaan.

Meer comfort tijdens het hardlopen

Houd je er van om comfortabel hard te lopen? Dan is het een absolute aanrader om een elektrische loopband te gebruiken!

Op dit soort apparaten kun je namelijk niet alleen op een verantwoorde manier hardlopen, maar dit voelt ook nog eens hartstikke comfortabel aan.

Dit is met name te danken aan het loopvlak dat over uitstekende demping beschikt.

Hierbij moet overigens wel vermeldt worden dat dit sterk zal verschillen per elektrische loopband, aangezien de kwaliteitsverschillen groot zijn.

Indien je kiest voor een van onze beste keuzes, dan zit je doorgaans wel goed en hoef jij je geen zorgen te maken om comfort.

Kost minder kracht dan bij een loopband zonder motor

Wanneer een loopband niet elektrisch aangedreven is, zul jij het loopvlak geheel met je eigen spierkracht in beweging moeten zien te krijgen.

Je zult waarschijnlijk wel begrijpen dat dit behoorlijk zwaar kan zijn. Nu hoeft dit natuurlijk niet per sé een nadeel te zijn, maar dit is toch een van de redenen waarom er veelal voor een elektrische loopband gekozen wordt.

Elektrisch instelbare helling

hardlopen-fitness

Wellicht heb je wel eens gehoord van een loopband met een hellingfunctie. Hiermee wordt een loopband bedoeld waarvan je het loopvlak omhoog kunt kantelen, waardoor je eigenlijk omhoog loopt en een klim nabootst.

Als jij een loopband met helling wilt hebben, is het aangeraden om te kiezen voor een apparaat waarvan de hellingshoek elektrisch verstelbaar is.

Wanneer dit namelijk niet het geval is, zul je dit zelf met de hand moeten doen, wat redelijk wat tijd en moeite in beslag neemt.

Waar kun je elektrische loopbanden kopen?

Elektrische loopbanden kun je op meerdere plekken kopen. Er zijn voldoende winkels en webshops waar je terecht kunt om een dergelijk apparaat aan te schaffen.

Je kunt hierbij kiezen om je aankoop online te doen, of je kunt een bezoekje brengen aan een fysieke winkel die elektrische loopbanden verkoopt. Beide hebben uiteraard hun voor- en nadelen.

Bekijk hier bijvoorbeeld het beste verkooppunt met de laagste prijzen.

Het alternatief voor een elektrische loopband: Een airrunner

Wat is het alternatief voor een loopband die elektrisch is? Dat is, (zoals we nu al een aantal keer hebben benoemd) een loopband zonder motor.

Een dergelijk fitnessapparaat noemen we ook wel een airrunner en wordt voornamelijk gebruikt voor interval trainingen op hoge intensiteit.

Mede door de mogelijkheid voor hoge intensiteit trainingen zijn airrunners erg populair onder crossfitters.

Maar daarnaast zijn er ook genoeg hardlopers die de voorkeur geven aan een airrunner boven een elektrische loopband.

Zij menen dat de airrunner een realistischere loopervaring biedt, waar zeker een kern van waarheid in zit.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Je vraagt je wellicht af: waar moet ik eigenlijk op letten bij het kopen van een elektrische loopband?

Dit is een logische vraag, aangezien we daar op deze pagina niet heel inhoudelijk op in zijn gegaan.

Wil jij je graag nog even inlezen voordat je een aankoop doet? Lees dan hier de complete uitleg over hardloopbanden. Daar kun je werkelijk álles vinden wat je moet weten voordat je een aankoop doet.

Waar is een elektrische loopband te koop?

Wil jij een elektrische loopband kopen? Vergelijk dan direct het complete aanbod bij de winkels hieronder:

💡 Misschien ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *