Loopband voor op kantoor? Zo kun je wandelen achter je bureau!

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

We hebben het tegenwoordig als maar drukker met zijn allen. We zijn zo goed als dag en nacht bezig met ons werk en andere activiteiten.

Hierdoor schieten andere dingen er soms bij in, zoals sporten. Veel mensen kiezen er daarom voor om de twee werelden te combineren.

Maar hoe doe je dat, vraag je je af?

De populariteit van sta bureaus met loopbanden en andere loopbanden op het kantoor stijgt enorm!

Dit komt omdat we toch graag willen bewegen, maar ook druk aan het werk willen blijven.

In dit artikel gaan we je inlichten over alles wat je moet weten over het gebruiken van een loopband op kantoor!

Blijf in beweging achter je bureau!

Het is geen geheim dat we er alles aan doen om zo gezond mogelijk te blijven. Dat is ook niet gek, we willen natuurlijk een lang en comfortabel leven. En bij dat leven hoort dan ook een goede gezondheid.

Een van de meest belangrijke dingen om je gezondheid op peil te houden is dan ook door voldoende te bewegen. Maar als je een fulltimebaan hebt en veel op kantoor bent dan is het soms lastig om af en toe een moment in te kunnen plannen om te gaan sporten.

Maar ook op kantoor is sporten mogelijk met een loopband!

Schrik niet, we hebben het niet over zo’n groot apparaat die je in de sportschool zou tegenkomen. Er zijn namelijk speciale modellen ontwikkeld die perfect onder je sta bureau passen.

Deze combinatie van een stabureau met loopband maakt de werkplek niet alleen een werkplek, maar ook de ideale gelegenheid om wat beweging te krijgen!

Verschillende types

loopband met bureau

Je kunt je misschien wel voorstellen dat er verschillende modellen loopbanden op de markt zijn die zich richten op kantoorgebruik.

Gelukkig is het bij deze specifieke loopbanden zo dat ze op te delen zijn in twee kampen: Loopbanden met sta bureau en loopbanden zonder sta bureau.

Als je kiest voor een loopband met sta bureau, dan krijg je een complete set. Dit zorgt ervoor dat je in een aankoop meteen klaar bent en nergens meer naar om hoeft te kijken.

Ga je toch liever voor een loopband zonder sta bureau? Dan zul je deze nog los moeten aanschaffen of al moeten hebben.

Het voordeel hiervan is dat je het helemaal naar je eigen hand kan inrichten. Dus als je een groter bureau wilt na verloop van tijd dan kun je je oude bureau makkelijk inwisselen.


Voor- en nadelen van een loopband op kantoor

kantoor loopband

Het is natuurlijk goed om, voordat je een loopband aanschaft, te kijken wat de voor- en nadelen zijn.

Je gaat er namelijk waarschijnlijk veel gebruik van maken, dus je wilt wel weten wat je kunt verwachten, toch?

Voordelen

Laten we met het leukste beginnen; de voordelen. Het gebruiken van een stabureau met loopband brengt namelijk aardig wat positieve dingen met zich mee!

Een van de eerste en meest voor de hand liggende voordelen is uiteraard dat je je fitter gaat voelen. Dat is namelijk ook een vrij normaal voordeel van sporten in het algemeen.

Doordat je de hele dag door aan het wandelen bent tijdens je werk zorg je namelijk voor een betere doorbloeding van je lichaam.

Zo verspreid zuurstof zich een stuk makkelijker door je lijf en voel je je al snel een stuk fitter, opgewekter en fijner!

Ook heeft de verbeterde verspreiding van zuurstof voordelen voor je fysieke gestalte. Je zult na verloop van tijd gaan merken dat je minder last van veel voorkomende kwaaltjes krijgt. Denk hierbij aan hoofdpijn en rugklachten.

Menig mens die gebruikmaakt van een loopband in combinatie met een stabureau op kantoor zegt ook dat zij zich beter creatief kunnen uiten en makkelijk problemen kunnen oplossen.

Dit is natuurlijk perfect als je een stressvolle baan hebt met veel verantwoordelijkheden.

Als laatste voordeel hebben we een simpele. Het gebruik van een loopband helpt namelijk met afvallen. Doordat je de hele dag door aan het lopen bent verbrand je aardig wat calorieën.

Dit doe je relatief ongemerkt, dus je verliest gewicht zonder dat je het echt door hebt!

En de nadelen dan?

Geen enkele uitvinding is perfect jammer genoeg. Dat geldt dus ook voor deze loopbanden.

Een van de grootste nadelen van de loopbanden is de prijs. Zo kost een loopband zonder bureau je al gauw rond de € 1000,- en met een bureau al snel € 1400.

Hierdoor is het aanschaffen en gebruiken van een loopband op kantoor misschien niet voor iedereen weggelegd.

Een ander nadeel is dat de loopband aardig wat ruimte in beslag neemt. De kans is dus ook behoorlijk reëel dat je werkgever niet meteen akkoord gaat met je nieuwe aanwinst.

Is het eigenlijk wel fijn werken?

Dit is misschien wel een van de meest voorkomende vragen. Je wilt natuurlijk ook gewoon je werk kunnen blijven doen op een fatsoenlijke manier. Maar je hoeft ook niet te joggen terwijl je aan het werk bent gelukkig.

Het doel van een werkplek met loopband is namelijk dat je wandelend te werk gaat. Ondanks dat je continu in beweging bent blijft je evenwichtspunt op je bureau. Hierdoor kun je nog steeds in alle comfort typen.

Je hoeft daarnaast ook niet altijd te lopen. Als je je echt even goed moet concentreren kun je de band ook stilzetten zodat je er even helemaal voor kunt gaan!

Conclusie

Doordat onze werkschema’s tegenwoordig al snel de overhand krijgen vergeten we nog wel eens dat we voldoende moeten bewegen. Het gebruik van een loopband op kantoor kan dan ook wonderen verrichten.

Er zijn speciaal ontwikkelde loopbanden voor op je werkplek. Hierdoor beschik je over een stabureau met loopband waar je jouw werkdag op kunt voltooien.

De voordelen van het gebruiken van een sta bureau met een loopband zijn dan ook erg gunstig en aan te raden!

Klik hieronder en bekijk direct het aanbod:


💡 Misschien ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *