Loopband zonder steun kopen

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 8, 2024

loopband-zonder-steun

Wil je een loopband zonder steun kopen? Op deze pagina lees je wat er eigenlijk wordt bedoeld met een loopband zonder steun en vind je de beste mogelijkheden.

Heb je geen tijd of zin om dit hele artikel te lezen? Ga dan direct naar het beste aanbod.

Wat is een loopband zonder steun?

Met een loopband zonder steun bedoelt men meestal een loopband welke geen steunen aan de zijkant heeft zitten.

Loop maar eens een sportschool binnen en neem een kijkje in de hoek waar de loopbanden staan. Je zult opmerken dat de meeste loopbanden steunen aan de zijkant hebben.

Echter zijn er veel mensen die een loopband voor thuis willen hebben zónder steun, in dit artikel vertellen we jou de voordelen hiervan en vervolgens kun je het beste aanbod bekijken.

Waarom een loopband zonder steun kopen?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een loopband zonder steun? Hier kunnen meerdere redenen voor zijn.

De voornaamste reden waarom men hiervoor kiest is omdat je in dat geval niet in de verleiding kunt komen om de steun vast te pakken tijdens het hardlopen.

Wanneer je de steun wél vastpakt brengt dat namelijk meerdere nadelen met zich mee.

Allereerst loop je hierdoor automatisch in een verkeerde houding, aangezien het lastig om om rechtop te blijven lopen terwijl je jezelf vasthoudt.

loopband-zonder-handvat

Daarnaast wordt het hardlopen ook gewoon simpelweg minder efficiënt, aangezien je een deel van het gewicht hierdoor als het ware opvangt met je armen in plaats van met je benen.

Ten slotte kun je ook veel minder goed snelheid maken als je de steunen beethoudt. Als je van jezelf weet dat je snel in de verleiding komt om de steunen beet te houden, is een loopband zonder steun dus de beste keuze.

Gemakkelijker verplaatsen

Een platte loopband zonder steun kun je ook veel gemakkelijker verplaatsen.

Er zijn loopbanden zonder steun die zo plat en compact zijn, dat je ze eenvoudig op kunt pakken en bijvoorbeeld onder de bank of onder het bed kunt opbergen.

Dit zal bij een normale loopband mét steun al een stuk lastiger worden, tenzij je een hele compacte opvouwbare loopband hebt.

Goedkoper in aanschaf

Nog een goede reden om voor een loopband zonder steun te kiezen zou kunnen zijn dat het stukken goedkoper is in de aanschaf.

Goede loopbanden zonder steun kun je al voor hele mooie prijzen verkrijgen.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat dit soort loopbanden vaak wel iets minder mogelijkheden hebben dan de varianten met steun.

Aandachtspunten

Het belangrijkste aandachtspunt bij een loopband zonder steun is naar onze mening de maximale snelheid die je kunt maken op de loopband.

Veel loopbanden zonder steun zijn namelijk bedoeld als wandelband, welke vaak een snelheid hebben van slechts zo’n 6 km/uur.

Als het jouw bedoeling is om hard te gaan lopen op de loopband, zul je hier dus goed rekening mee moeten houden.

Wat zijn de beste loopbanden zonder steun?

Nu is de vraag natuurlijk wat de beste loopbanden zonder steun zijn. Het aanbod is eigenlijk niet enorm groot, waardoor de keuze al vrij beperkt wordt.

Dit zou je zowel als voordeel als nadeel kunnen beschouwen, echter zijn er een aantal hele goede mogelijkheden om uit te kiezen.

De beste keuze is naar onze mening de Senz Sports M500.

Dit is een mooie, compacte en platte loopband zonder steun, die je meer dan genoeg mogelijkheden biedt.


Slotwoord

We hopen dat je wat aan dit artikel gehad hebt en de beste loopbanden zonder armleuningen hebt kunnen vinden.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel, of wil je graag advies over een bepaalde loopband zonder steun? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Meer lezen over loopbanden? Bekijk dan hier de beste hardloopbanden, of bekijk een van de onderstaande koopgidsen:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *