VirtuFit Elite Comfort loopband

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 11, 2024

VirtuFit heeft ondertussen een aantal zeer luxe loopbanden op de markt gebracht, die goed in de smaak gevallen zijn bij het grote publiek.

Echter is het merk constant bezig met innoveren en verbeteren. Het duurde dan ook niet lang voordat het nieuwste model alweer klaar stond; de VirtuFit Elite Comfort loopband.

virtufit-elite-comfort

Ben je op zoek naar een luxe loopband voor thuisgebruik, die ook nog eens robuust en duurzaam is? Dan kom je mogelijk al snel uit bij deze loopband.

Maar hoe presteert deze VirtuFit loopband eigenlijk? Is het de prijs waard, of toch maar niet?

In deze review werpen wij een kritische blik op de VirtuFit Elite Comfort.

Eerste impressie van de loopband

Onze eerste impressie van de hardloopband was eigenlijk vrij goed. Het ziet er stevig en solide uit, met een breed loopvlak en bovendien een indrukwekkend groot en helder scherm.

virtufit-loopband-scherm

Daarnaast viel het direct op dat de loopband is voorzien van allerlei handige features en functies. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is wel aan gedacht.

Ook het design laat het niet afweten. Het is strak afgewerkt en heeft veel weg van de andere topmodellen van VirtuFit.

elite-comfort-zijkant

Natuurlijk is het design slechts een bijzaak, maar toch is het niet geheel onbelangrijk. Dat het een fraaie loopband is mag dus duidelijk zijn.

Maar hoe zit het met de rest? Kun je er goed op trainen en voor wie is het geschikt?

In de rest van deze review zal ik eerst de belangrijkste eigenschappen met je doornemen. Vervolgens vertel ik je voor wie ik denk dat deze loopband het meest geschikt is en tot slot lees je mijn eindoordeel over de loopband.


Specificaties van de VirtuFit Elite Comfort

Laten we dus beginnen met de specificaties. Ik heb genoeg over deze loopband te vertellen.

Echter heb ik besloten om deze review zo kort mogelijk te houden, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Talrijke virtuele mogelijkheden met apps

Tegenwoordig wordt het trainen met apps steeds belangrijker voor veel mensen. Het wordt steeds populairder en er verschijnen steeds meer van zulke apps op de markt.

Ook veel merken ontwikkelen tegenwoordig een eigen applicatie. Op deze loopband is er in elk geval meer dan genoeg rekening gehouden met iedereen die virtueel wilt hardlopen met een app.

De populairste en beste apps zijn beschikbaar; Zwift en Kinomap. Ook kun je gebruik maken van de Fitshow app.

Al deze apps maken het mogelijk om virtuele routes te lopen in combinatie met je telefoon, tablet of televisie. Enorm waardevolle toevoeging dus.

Ik denk dat er geen enkele andere loopband op de markt is met zulke ruime mogelijkheden als het aankomt op virtueel hardlopen.

USB aansluiting en ingebouwde speakers

Dan nog meer luxe mogelijkheden. De VirtuFit Elite Comfort is voorzien van een USB aansluiting en een AUX aansluiting. Hierdoor kun jij je telefoon of tablet opladen tijdens het hardlopen.

Maar dat is niet alles. Nee, deze aansluitingen zitten er namelijk ook op zodat jij muziek kunt luisteren tijdens het trainen, via de interne speakers.

Ja je leest het goed, deze loopband is zelfs uitgerust met interne speakers. Een leuk extraatje als je het mij vraagt..

En de kwaliteit is ook nog eens goed. Je hoeft niet meer aan te modderen met oortjes of een koptelefoon. Je kunt gewoon je favoriete muziek luisteren vanaf de speakers!

Prachtig helder display

Zoals ik al aangaf viel het display me direct op. Het is niet zomaar een loopband met scherm. Het display is namelijk onderverdeeld in 4 LED schermen en 1 groot LCD scherm.

virtufit-scherm

Laat ik vooropstellen dat het scherm kraakhelder is. Het is echt een lust voor het oog. Maar dat niet alleen, het is namelijk ook nog eens erg functioneel.

Je kunt de loopband gewoon eenvoudig bedienen en alle prestaties nauwkeurig bijhouden. Mocht je specifiek een loopband met scherm zoeken, dan is de VirtuFit Elite Comfort een hele goede keus.

Stevigheid

achterkant-elite-comfort

Verder kun je er vanuit gaan dat je een extreem stevige loopband in huis haalt, mocht je de VirtuFit Elite Comfort aanschaffen.

De robuustheid blijkt onder andere uit het belastbare gewicht tot 150 kg.

Hierdoor is het een hele geschikte loopband voor zwaardere mensen en ook komt het de duurzaamheid ten goede. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat er enkel materialen van top kwaliteit gebruikt zijn.

Overigens is het niet zo dat dit een extreem lompe en zware loopband is, wat je vaak ziet bij zwaar belastbare loopbanden. De loopband weegt zelf namelijk ”slechts” 90 kg, wat reuze meevalt.

Hellingshoek en maximale snelheid

Ook is het nog even goed om te vermelden dat de Elite comfort beschikt over een hellingshoek van 20%. Dit wilt zeggen dat je een bergklim van maximaal 20% na kan bootsen.

Het zal je trainingsmogelijkheden enorm vergroten. Hierdoor kun je nog effectiever en doelgerichter aan de slag gaan.

De maximale snelheid van dit apparaat ligt op 20 km/u. Ook dat is vrij netjes en voor vrijwel iedereen ruim voldoende. Zeker als je bedenkt dat het gemiddelde hardlooptempo zo’n 11 km/u is.


De montage

De montage van de loopband is iets waar velen tegenop zien. Soms is dit terecht, aangezien het echt een heel karwei kan zijn. Dat is zeker het geval met een onduidelijke handleiding.

Gelukkig is dat alles behalve het geval met deze loopband. De loopband heeft een hele duidelijke Nederlandse handleiding.

De gemiddelde montagetijd bedraagt zo’n 60 minuten. Dit geldt als je het in je eentje doet. Mocht je met z’n 2en zijn, dan gaat het uiteraard nog sneller.

Prijs en kwaliteit

Als we naar de prijs kijken, zien we dat het aan de duurdere kant is in verhouding met andere loopbanden voor thuisgebruik.

Wat mij betreft is dat heel logisch. Gezien de extra luxe waarover deze loopband beschikt, de duurzaamheid, stevigheid en het fijne gebruiksgemak is het de prijs meer dan waard.

Deze loopband zou je kunnen zien als een investering voor je hele leven, die je gezondheid ten goede komt.

De loopband is bovendien gemakkelijker te onderhouden, waardoor je het met minimale inspanning in goede conditie kunt houden.

Is deze loopband geschikt voor mij?

Vraag jij je af of de VirtuFit Elite Comfort wel wat voor jou is? Twijfel je misschien nog over de aanschaf?

Als je het mij vraagt is deze loopband perfect voor iedereen die op zoek is naar een high-end loopband voor thuis, die intensief te belasten is.

Mocht je bijvoorbeeld met meerdere personen gebruik willen maken van de loopband, dan is de Elite Comfort perfect. Ook kun je goede demping verwachten, wat blessures op den duur voorkomt.

Verder is het geschikt voor iedereen die houdt van een loopband die gemakkelijk te gebruiken is en ook voor iedereen die graag met applicaties hardloopt.

Natuurlijk is het tevens een hele fijne loopband voor de luxe paarden onder ons, aangezien je zoveel luxe features tot je beschikking hebt.

Conclusie over de VirtuFit Elite Comfort loopband

Al met al ben ik erg goed te spreken over de Elite Comfort van VirtuFit. Het voldoet echt ruimschoots aan de verwachtingen en ik ben een tevreden man.

Ik had niet verwacht dat de loopband over zóveel luxe zou beschikken. Ook had ik niet verwacht dat de loopband zo gemakkelijk in gebruik zou zijn.

Al met al kun je dus een duurzame, stevige, luxe en fijne loopband verwachten. En dat voor een hele schappelijke prijs.

Het kan zich qua kwaliteit namelijk gemakkelijk meten met professionele modellen, die vrijwel altijd veel duurder zijn.

Een hele goede keus voor een mooie prijs dus!

Mocht je de beste huidige prijs willen bekijken, klik dan even op de knop hieronder:Vergelijking met andere modellen

VirtuFit heeft tal van andere loopbanden op de markt gebracht. Enkele hiervan lijken enigszins op de Elite Comfort.

Zo is er bijvoorbeeld ook de TR-500i en de TR-900i van VirtuFit.

De TR-500i was het eerste model, dat ook erg goed uit de test kwam. De TR-900i is vergelijkbaar met de Elite Comfort.

De grootste verschillen zijn echter dat de Elite Comfort een stuk lichter en compacter is. Je hebt weliswaar een wat kleiner loopvlak, maar hierdoor is het wel wat gemakkelijker in gebruik.

Daarnaast zijn beide loopbanden even stevig, vandaar dat het lichtere gewicht goed van pas komt. Ook is de Elite Comfort te gebruiken met meerdere applicaties en heeft het een ander soort scherm.

Naar mijn mening is de Elite Comfort absoluut de betere variant, maar uiteindelijk is de keus natuurlijk aan jou.Heb je vragen, opmerkingen of ervaringen met deze loopband? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *