VirtuFit TR-75 loopband review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 11, 2024

Is de VirtuFit TR-75 het geld waard? Past deze loopband echt bij jou? Of kun je toch maar beter op zoek gaan naar een andere?

Ik nam deze loopband uitvoerig voor je onder de loep. In deze VirtuFit TR-75 review vertel ik jou alles wat je moet weten over deze loopband.

virtufit-tr-75-loopband

Op die manier weet je wat je nou eigenlijk kunt verwachten én kun je eventueel een miskoop voorkomen.

Lees dus snel verder en ontdek alles wat je moet weten!

De VirtuFit TR-75: Een loopband op budget

virtufit-tr-75-best-reviewed

Loopbanden zijn er in verschillende prijsklassen. Deze VirtuFit loopband valt in de goedkopere prijsklasse.

Dat is opzich goed nieuws. Dat wilt namelijk zeggen dat je een loopband in huis kunt halen voor een mooie prijs.

Echter is het verstandig om je niet altijd blind te staren op de prijs. Het is raadzaam om allereerst naar de kwaliteit van het toestel te kijken.

Het laatste dat je wilt is een loopband slecht functioneert. Hier zal je uiteindelijk problemen mee krijgen en de loopband gaat misschien zelfs vroegtijdig kapot.

Om dit soort ellende te voorkomen dien je jezelf eerst altijd goed in te lezen. Het feit dat jij deze review leest is goed nieuws en geeft aan dat jij dit serieus neemt.

Lees snel verder en ontdek wat wij van deze loopband vinden en voor wie het (niet) geschikt is.

Wat vinden wij van deze loopband?

loopvlak-virtufit-loopband

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen; de VirtuFit TR-75 is naar mijn mening een degelijke loopband voor thuisgebruik.

Het ziet er netjes uit, heeft een goede afwerking en het functioneert bovendien naar behoren. De loopband heeft goede demping en een zeer gemakkelijke bediening.

Eigenlijk zit het meeste er wel op dat je mag verwachten qua hoofdzakelijke functies. Echter is het goed om te weten dat het hier niet om zomaar een loopband gaat.

Het houdt een beetje het midden tussen een loop- en wandelband. De maximum snelheid bedraagt namelijk 10 km/u.

En dat is niet veel. Zeker niet wanneer je bedenkt dat de meeste professionele loopbanden in de sportschool vaak minstens 18-20 km/u gaan.

De gemiddelde hardloopsnelheid voor beginners ligt op zo’n 10km/u. Wat dat betreft zullen de meeste beginners hier net genoeg aan hebben. Om te joggen tenminste.

Echt sprinten gaat ‘m niet worden op de VirtuFit TR-75. Dat is opzich niet erg, als je niet van plan bent om interval trainingen te doen.

Wat ik wel weer goed vindt, is dat de loopband een hellingshoek heeft, van 3%. Dit is weliswaar niet zo heel veel, maar het is toch beter dan niets.

Zo kun je lichtjes omhoog lopen, waardoor je jouw (hard)looptraining toch net wat effectiever maakt.

Conclusie: De VirtuFit TR-75 loopband is een geschikt toestel voor de beginnende hardloper, met meer dan genoeg functies.

Wel is het wellicht een (groot) nadeel dat je niet harder kan rennen dan 10 km/u. Maar als je daar vrede mee hebt, is het een prima keuze.


Voor wie is deze loopband geschikt?

Zoals gezegd is deze loopband dus echt vooral geschikt voor de beginnende hardloper. Ik zou deze loopband dan ook niet aanbevelen aan de gevorderden.

Daarvoor is de maximum snelheid namelijk simpelweg te laag. Ook het aantal trainingsprogramma’s is vrij beperkt.

Het beschikt over 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Opzich niet weinig, maar de meeste fanatieke hardlopers zullen hier niet genoeg aan hebben.

virtufit-tr-75-loopband-bedieningspaneel

De vraag is uiteindelijk natuurlijk hoeveel programma’s je daadwerkelijk gaat gebruiken. Vaak gebruikt men maar 5-10 programma’s daadwerkelijk.

Je kunt deze loopband gerust meerdere keren per week gebruiken en in principe zelfs iedere dag. Het is vrij intensief belastbaar en ook met de duurzaamheid lijkt niet veel mis.

Dankzij de maximale belastbaarheid van 110 kg, kan de loopband redelijk wat hebben. En dat terwijl het toch gaat om een vrij compact toestel.

Over het formaat gesproken, wij achten deze loopband erg geschikt voor iedereen die slechts een kleine ruimte tot de beschikking heeft. De loopband is namelijk lekker compact en is bovendien óók nog eens opklapbaar!

Hierdoor hou je lekker veel ruimte over en kun je eventueel een ander fitnessapparaat erbij zetten.

Voorgemonteerd geleverd

Wat ik verder erg voordelig vindt, is dat deze loopband helemaal voorgemonteerd wordt geleverd. Het in elkaar zetten is dan ook binnen een paar minuten klaar.

Dat is bij veel loopbanden toch wel eens anders..

Nadat het pakketje geleverd wordt, kun je dus de doos openrukken, om vervolgens binnen een kleine 10 minuten al op de loopband te staan.

Je kunt direct de verschillende functies uittesten en al je eerste training doen!

Comfort

Qua comfort is er ook met de nodige zaken rekening gehouden. Niets heel speciaals, maar toch de gebruikelijke zaken.

Denk bijvoorbeeld aan de bidonhouder en de tablet houder. Toch allebei handig om te hebben!

Ook heeft deze loopband hartslagsensoren, wat zeker een groot voordeel is!

Lichtgewicht loopband

De VirtuFit TR-75 is met z’n 25 kg zo licht als een veertje. Ik heb niet vaak loopbanden van dit kaliber meegemaakt die zó licht waren als deze loopband.

Ik was even bang dat dit afbreuk zou doen aan de stabiliteit. Vaak zie je namelijk dat lichtere loopbanden niet stevig op hun plek blijven staan. En dat is jammer.

Gelukkig is dat bij deze loopband helemaal niet het geval. Hij blijft gewoon stabiel staan tijdens het hardlopen, wat een veilig gevoel geeft.

Voordelen & nadelen

Voordelen:

  • Interne hartslagmeter
  • Super licht en compact
  • Blijft stabiel tijdens het trainen
  • Minimale snelheid van 0,8 km/u
  • Goede loopband voor beginners
  • Scherpe prijs

Nadelen:

  • Aantal trainingsprogramma’s aan de mindere kant
  • Maximum snelheid is 10 km/u
  • Beperkte hellingshoek
  • Niet de meest luxe loopband

Dus: wat kan ik verwachten van de VirtuFit TR-75?

Ik hoop dat je tot nu toe een duidelijk beeld gekregen hebt van deze VirtuFit loopband. Je weet nu in ieder geval voor wie deze loopband geschikt is en voor wie juist niet.

Ook weet je wat de mogelijke voordelen en nadelen zijn. Dit kan een eventuele miskoop voorkomen.

Graag geef ik je nog even mijn definitieve eindoordeel, zodat je exact weet wat je kunt verwachten:

Naar onze mening is de VirtuFit TR-75 het kopen zeker waard als jij op zoek bent naar een degelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke loopband voor regelmatig thuisgebruik.

De loopband is superlicht en wordt voorgemonteerd geleverd. Ook heb je trainingsprogramma’s tot je beschikking en kun je jouw hartslag meten tijdens het hardlopen.

Ondanks de beperkte maximum snelheid, zijn we toch erg tevreden over dit toestel en raden we het zeker aan voor de beginnende hardlopers.Meer reviews van compacte loopbanden:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *