VirtuFit TR-90i – Volledige review & mijn ervaringen

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

tr-90i-best-reviewed

Sporten is voor ons een onmisbare tijdsbesteding. We doen het om onszelf fit en prettig te voelen, ter ontspanning of om te revalideren na een operatie of ongeluk. Wat de beweegreden ook is, we kunnen er geen genoeg van krijgen.  

Een van de meest populaire manieren om te sporten is dan ook het gebruik maken van een loopband. De VirtuFit TR-90i is dan ook een loopband die erg geliefd is bij veel fanatieke en recreatieve sporters over de hele wereld!

Maar wat maakt deze loopband zo geliefd? En wat zorgt ervoor dat hij zo populair is?

In dit artikel ga ik je precies vertellen wat de TR-90i inhoudt en deel ik je mijn eigen ervaringen met het apparaat!

Een nadere kijk op de VirtuFit TR-90i

Maar zoals beloofd gaan we beginnen met een nadere kijk naar het apparaat zelf.

Het is per slot van rekening altijd goed om te weten waar je mee te maken gaat krijgen, toch?

Het ontwerp

virtufit-tr-90i-ervaringen

Een van de eerste dingen die opvalt als je gaat kijken naar een nieuw product is uiteraard het ontwerp. Het uiterlijk is dan ook het eerste wat je ziet.

De TR-90i ziet er dan ook meteen sportief en tevens stijlvol uit. De loopband is voorzien van de klassieke zwart met groene combinatie van VirtuFit.

Maar denk maar niet dat deze loopband er alleen super uitziet. Het apparaat is namelijk gemaakt van een stevige combinatie van metaal en kunststof.

Hierdoor is het toestel te gebruiken tot een gewicht van 150 kg. Dit maakt de loopband erg toegankelijk.

De afmetingen van het apparaat zijn ook niet de minste, namelijk 144 x 74 x 115 cm (LxBxH).

Dit zorgt ervoor dat de loopband beschikt over een loopvlak van 120 x 42 cm. Dit is een vrij standaard formaat voor een loopband.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat het apparaat snel in de weg zal gaan staan. Het Nederlandse bedrijf heeft er namelijk voor gezorgd dat je de loopband binnen een handomdraai kunt opklappen.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je het apparaat moet gaan tillen. Je rolt hem eenvoudig naar de gewenste plek met behulp van de transportwieltjes.

Op deze manier kun je de loopband gemakkelijk kwijt in de hoek van de ruimte!

TIP: hier bestel je de TR-90 voor de laagste prijs >>


Het vermogen en veiligheid

Dat de loopband staat als een huis, staat buiten kijf. Het apparaat is dan ook klaar voor een flinke, pittige work-out.

De TR-90i beschikt gelukkig dan ook over een flinke motor waarmee je een behoorlijke training kunt hebben.

De motor heeft een vermogen van 1,25 pk waardoor de loopband tot een snelheid tot 14 km/u kan.

Nu is 14 km/u natuurlijk de hoogste stand en bedoeld voor de fanatieke hardloper. Gelukkig kun je ook gebruik maken van een lagere snelheid.

De minimumsnelheid is dan ook al 1 km/u waardoor je op gewenste snelheid moet kunnen trainen. Dit is bijvoorbeeld perfect voor mensen die slechter ter been zijn of aan het revalideren.

De TR-90i is niet alleen krachtig, maar ook gewoon veilig. Het kan namelijk zijn dat je tijdens het lopen niet helemaal door hebt dat je wat verder naar achteren aan het gaan bent.

Mocht het nu zijn dat je tegen de achterkant van het loopvlak aan dreigt te komen, dan zit er gelukkig een noodrem op. Deze zorgt ervoor dat de band meteen stopt en lelijke valpartijen uitblijven.

Trainingscomputer

display_van_de_tr-90i

Het overgrote gedeelte van de fitnessapparaten beschikt over een trainingscomputer en zo ook de TR-90i.

De trainingscomputer an de TR-90i beschikt dan ook over 15 verschillende trainingsprogramma’s.

Deze zijn opgedeeld in 4 verschillende onderdelen namelijk:

 • Loop- en jogging
 • Rennen
 • Sport- en afstandsloper
 • Vrouwen exreciser

Deze verschillende trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat je een uitdagende en gevarieerde training kunt hebben. Maar naast deze trainingsprogramma’s heeft de loopband ook een drietal countdown trainingen.

Hiermee wordt dus afgeteld naar nul aan de hand van je training. De keuze hierin zijn:

 • Tijd
 • Afstand
 • Calorieën

Uiteraard heb je een duidelijk en overzichtelijk scherm nodig waar je dit allemaal op kunt zien. Gelukkig beschikt de TR-90i over een volledig verlicht lcd-scherm die je ook nog eens kunt kantelen.

Dit zorgt ervoor dat je op een prettige wijze alles kunt selecteren en zien wat je nodig hebt.

Op de trainingscomputer kun je overigens ook nog meer dan alleen trainingsprogramma’s selecteren. Je kunt het scherm van de trainingscomputer ook gebruiken om de nodige parameters te zien van je training.

Deze parameters helpen je een volledig beeld te krijgen van de training waar je mee bezig bent. Zo zie je:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag

De hartslag wordt gemeten met behulp van de hartslagsensoren die in de handgreep van de loopband zitten.

Andere snufjes

Maar denk maar niet dat de foefjes ophouden bij de trainingscomputer. De TR-90i beschikt namelijk over nog een flink aantal andere mogelijkheden en snufjes!

Zo is de loopband met gemak te verbinden met je smartphone of tablet. Gelukkig zit er dan ook een tablethouder op gemonteerd waar je je apparaat in kwijt kunt.

Na het apparaat te hebben verbonden via bluetooth kun je gebruik maken van je favoriete fitnessapps. Denk hierbij aan programma’s zoals Zwift en FitShow.

Het grote voordeel aan het verbinden met je smartphone of tablet is dat je trainingsgegevens bijgehouden worden.

Ook bieden veel applicaties de mogelijkheid om bepaalde routes aan te zetten, die je vervolgens op het scherm terugziet. Zo kun je bijvoorbeeld hardlopen in Central Park vanuit je eigen woonkamer!

TIP: hier bestel je de TR-90 voor de laagste prijs >>


Mijn ervaring met de VirtuFit TR-90i

Na het apparaat een tijd onderzocht te hebben leek het mij een prima toestel om eens flink aan de tand te voelen.

Het is dan ook al even geleden dat ik een nieuw fitnesstoestel in huis heb gehaald, dus het werd maar weer eens de hoogste tijd!

Montage

Nadat ik de VirtuFit TR-90i besteld had en deze in ontvangst had genomen wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag.

Maar voordat mijn nieuwe hardloop avontuur kon gaan beginnen moest ik het apparaat nog eerst ‘even’ in elkaar zetten.

Nu zal ik eerlijk zijn en vertellen dat ik niet het meest handige persoon op aard ben. Maar de montage van de TR-90i viel me echt heel erg mee!

De bijgeleverde handleiding neemt je in vijf stappen erg makkelijk door het proces van het monteren van de loopband.

Het duurde mij een klein kwartiertje voor ik het apparaat had staan. Maar nu dat hij staat is het eindelijk tijd voor de grote proef op de som!

Het moment suprême

Als een kind zo blij dat ik was toen het apparaat stond. Ik ben direct naar mijn slaapkamer gelopen om mezelf om te kleden om eens even flink te gaan rennen!

Toen ik terug was van het omkleden ben ik direct op de loopband gestapt om te beginnen. Ik ben begonnen met een loop en jogprogramma.

Dit leek mij het meest verstandige om even mee op te warmen voordat ik echt aan de bak zou kunnen. Het valt me ook meteen op dat ik het apparaat al vrij gemakkelijk wist te bedienen.

Na een tijdje bezig te zijn geweest vond ik het wel eens tijd om de hellingshoek eens uit te proberen. Deze moet je wel even handmatig aanpassen.

De pootjes hiervan zitten aan de achterzijde van het loopvlak. Ik heb de loopband op helling 2 gezet, wat het middensegment is. Dit went vrij snel en voelt natuurlijk en stabiel aan tijdens het lopen.

De helling heb ik voor mijn eindoefening maar even teruggedrongen, gezien ik niet wist in hoeverre ik dit zou gaan volhouden.

Mijn training wilde ik namelijk voltooien door een van de countdown programma’s. Hier was ik namelijk echt heel benieuwd naar!

Ik heb gekozen voor de afstand countdown. Dit leek mij het leukste en meest uitdagende. Ik heb hiervoor eventjes de handleiding erbij gepakt om te kijken hoe dit moest, maar het ging uiteindelijk vrij makkelijk.

Ik ben gegaan voor een eindoefening van 5 kilometer.

Toen ik eenmaal de 5 kilometer had afgelegd nam de snelheid van de band op een behoorlijk natuurlijk aanvoelende af. Mijn eerste oefeningen zaten erop!

Na de training

tr-90i-hardloopband-inklapbaar

Mijn eerste officiële training op de TR-90i had ik met vlag en wimpel gehaald. En na het achterover gieten van een liter water was het tijd om het laatste van de loopband uit te testen; het opbergen ervan.

Ik heb in het verleden wel vaker een fitnessapparaat opgeklapt. Maar ik moet zeggen dat dit een van de meest soepele ervaringen was die ik heb gehad.

Het is werkelijk zo simpel als het loopvlak optillen tot je een klikje hoort en je bent klaar!

Ik heb na dit simpele proces gemakkelijk de loopband kunnen wegrollen en in de hoek kunnen zetten. Opgeruimd staat netjes!

Conclusie

Met veel loopbanden op de markt is het lastig om jezelf apart te zetten van de rest. Toch denk ik dat VirtuFit het wel bewezen heeft te kunnen doen met de TR-90i.

De loopband is erg gebruiksvriendelijk, voor veel verschillende soorten sporters te gebruiken en leeft op tegen alle beloftes.

Of je nu een beginnende of ervaren sporter bent, ik zou de VirtuFit TR-90i absoluut aanraden!

Direct de laagste prijs bekijken? Klik dan op de knop hieronder:
Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *