Flow Fitness Kingston i – Is hij het kopen waard?
Sporten is een van de meest favoriete bezigheden van veel mensen. We doen het om ons beter te voelen, om ons hoofd leeg te maken of gewoon ter ontspanning.
Maar met onze als maar drukker wordende levens is het soms lastig om naar de sportschool te gaan.
Daarom is thuis sporten tegenwoordig erg populair. Zo populair dat loopbanden haast niet meer weg te denken zijn uit onze woon- en slaapkamers.
Zo ook de Flow Fitness Kingston i. Deze loopband is een van de populairdere modellen van het moment.
Maar wat maakt de Flow Fitness Kingston i zo geliefd? En waarom zou je deze moeten kiezen?
In deze review gaan we je alles vertellen over deze populaire loopband en deel ik mijn eigen ervaringen ermee!
Een betere blik op de Flow Fitness Kingston i
Maar het is natuurlijk belangrijk om eerst naar het apparaat zelf te kijken voordat ik mijn ervaringen deel.
Je wilt immers wel weten wat het apparaat inhoudt, toch?
Hieronder hebben we een complete kijk op de Kingston i van Flow Fitness.
Het ontwerp
Het eerste wat we gaan behandelen, is het eerste dat opvalt en dat is natuurlijk het ontwerp. En het ontwerp van de Kingston i valt ook meteen op.
Het apparaat heeft een stijlvolle, maar toch sportieve look. Maar het blijft niet bij alleen een look. Het apparaat is namelijk gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal.
Hierdoor heeft het een gebruiksgewicht tot maar liefst 130. Dit is een stukje zwaarder dan de meeste loopbanden aankunnen.
Het apparaat heeft afmetingen van 168 x 74 x 128 cm (LxBxH) wat een behoorlijke standaardmaat is voor een loopband.
Het apparaat beschikt over een loopvlak van 130 x 44 cm (LxB) en is daardoor iets breder dan de gemiddelde loopband. De loopband heeft 3 lagen, waardoor deze goed dempt.
De handgrepen van het apparaat zorgen ervoor dat je een stabiele pas hebt tijdens het hardlopen. Deze zijn bovendien voorzien van hartslagsensoren die je hartslag nauwkeurig meten en doorsturen naar de trainingscomputer.
De loopband beschikt over een instelbaar hellingsniveau. Dit hellingsniveau heeft een maximale hoek van maar liefst 12%. Dit is een stuk steiler dan de meeste loopbanden hebben.
Het apparaat is na gebruik eenvoudig op te bergen door hem in te klappen en weg te rijden. Dit doe je met behulp van de transportwieltjes aan de onderzijde van de loopband.
De trainingscomputer
Een van de meest belangrijke functie van een modern fitnessapparaat is natuurlijk de trainingscomputer. Dit is immers het brein van het toestel. Ook de Kingston i beschikt over een goed uitgeruste trainingscomputer.
Via deze computer kun je kiezen uit een van de 24 verschillende trainingsprogramma’s. Deze programma’s lopen uiteen en zijn voor zowel beginners als gevorderden prima te gebruiken.
Zo kun je lopen op tijd, afstand maar ook op hartslag. Dit zorgt ervoor dat je in een gespecificeerde hartslagzone kunt trainen, want het uithoudingsvermogen makkelijk zal trainen.
Naast de 24 trainingsprogramma’s is de loopband ook handmatig in te stellen. Zo kun je het apparaat instellen tot een snelheid van 16 km/u onder de maximale hellinghoek.
De trainingscomputer beschikt over een helder lcd-scherm die, naast de programma’s, ook nog de volgende gegevens bijhoudt en weergeeft:
- Afstand
- Tijd
- Snelheid
- Verbrandde calorieën
- Hartslag
Connectiviteit
Wil je naast de voorgeprogrammeerde programma’s toch nog een extra uitdaging? Dan kun je er altijd voor kiezen om je smartphone of tablet te koppelen met het apparaat!
Zo kun je gebruikmaken van een groot scala aan populaire fitnessapps zoals iConsole+ en Kinomap.
Deze applicaties houden je trainingsgegevens bij en zorgen ervoor dat je de leukste routes ter wereld kunt lopen vanuit je eigen huis!
Opgelet: er is een kortingspagina beschikbaar. Via de knop hieronder bestel je de Flow Fitness Kingston i met korting:
Mijn ervaring met de Flow Fitness Kingston i
Nu dat we weten wat de Flow Fitness Kingston i allemaal is en kan, leek het mij een goed idee om het apparaat eens grondig te testen.
Ik heb het toestel gekocht en heb de proef op de som genomen.
Montage
Ik ben geen vreemde op het gebied van fitnessapparatuur. Ik heb al enkele loopbanden, maar ook hometrainers en crosstrainers in elkaar gezet. Echter waren weinig apparaten zo simpel te monteren als de Kingston i.
Het apparaat komt in een grote doos, dat mogen duidelijk zijn. Maar waar het bij veel andere fitnessapparaten nog gevuld is met losse onderdelen die je moet monteren zitten die er niet bij.
Na ontvangst hoef je namelijk het apparaat enkel uit te pakken en uit te klappen. Zodra je hem hebt staan hoef je er niets meer aan te doen en kan hij gebruikt worden.
Eerste training
Ik was aardig onder de indruk van de manier van monteren. Zo simpel heb ik het nog nooit meegemaakt. Met een goed gevoel ben ik dan ook begonnen aan mijn eerste training in een rustige pas.
Het apparaat is gemakkelijk te bedienen via de duidelijke knoppen op de trainingscomputer. Voordat ik een programma geselecteerd had heb ik eerst op een pas van 6 km/u gelopen. Dit heb ik gedaan als warming-up voor een kwartiertje.
Na de warming-up leek het me een goed idee om de programma’s maar eens te gaan testen, beginnend met een hartslag programma.
Dit programma zorgt ervoor dat je hartslag op een bepaald ritme blijft. Hoewel het apparaat kan verbinden met een borstband heb ik de hartslagsensoren in de handgrepen gebruikt. Ondanks dat een borstband vaak accurater is werken de sensoren ook naar behoren.
Een andere functie waar ik heel benieuwd naar was, was natuurlijk de connectiviteit met mijn smartphone. Ik vind het trainen aan de hand van apps erg prettig, gezien in op deze manier mijn groei duidelijk kan zien.
Gelukkig is de Kingston i dan ook volledig te gebruiken met mijn iConsole+ app. De loopband gaat precies zo snel als dat de routes zouden moeten gaan, zonder dat ik hier zelf iets aan hoef te doen. Dit geldt ook voor de hellinghoek.
Tot slot heb ik nog een van de 20 intervaltrainingen gedaan die voorgeprogrammeerd zijn in het apparaat. Het idee en de uitvoering hierachter zijn dan ook erg goed, alleen is het niet aan te raden als je er al een flinke oefening op hebt zitten.
Na de training
De eerste training is een feit. Na de mislukte intervaltraining heb ik besloten toch maar een rustigere cooling-down te doen en vond ik het wel mooi geweest.
Het apparaat is gemakkelijk na de training in te klappen. Vervolgens heb ik hem gemakkelijk in de hoek van de ruimte kunnen rollen door de transportwieltjes.
Dus: is hij je geld waard of niet?
De Flow Fitness Kingston i is een van de makkelijkere loopbanden die ik geprobeerd heb ik de laatste tijd. Het apparaat is extreem makkelijk op te bouwen en is stevig genoeg om een flinke oefening aan te kunnen.
Toch wordt het, ondanks zijn stevigheid, afgeraden om het apparaat langer dan 2 uur per dag te gebruiken.
De connectiviteit met een smartphone werkt zoals je verwacht dat het zou moeten werken. Het gebruiken van de verschillende applicaties sluit naadloos aan en is een echte verrijking bovenop de standaard, voorgeprogrammeerde programma’s die de loopband biedt.
Het loopvlak van de loopband is ook comfortabel en breed genoeg om er flink gebruik van te maken.
Let er wel op dat je misschien iets van een dempend kleed eronder legt voordat je een flinke intervaltraining gaat doen.
Ondanks dat het loopvlak zelf vrij stil is, kan het apparaat zelf nog wel eens een bonkend geluid geven.
In conclusie is de Kingston i van Flow Fitness een prima loopband voor de beginnende, maar ook gevorderde sporter.
De programma’s zijn uitdagend genoeg en het apparaat is op veel verschillende en uitdagende manieren te gebruiken.
Is dit de ideale loopband voor jou? Goed nieuws! Er is namelijk een speciale kortingspagina.
Klik op de knop hieronder om deze loopband met korting te kopen:
Meer loopbanden:
0 reacties