Flow Fitness DTM300i – Test & review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 13, 2024

Flow Fitness Runner DTM300i review thumbnail

We nemen vandaag de dag sporten steeds serieuzer. We doen het per slot van rekening maar ook al te graag. Zo zijn velen van ons niet weg te slaan uit de sportscholen en zijn we vaak te vinden op de sportvelden.

Ook thuis sporten wordt met de dag populairder. Zo halen we steeds vaker hometrainers, crosstrainers en loopbanden in huis.

Flow Fitness haakt dan ook met alle genoegen hierop in met hun DTM300i loopband. Deze loopband is dan ook geliefd bij veel verschillende sporters, jong en oud.

Maar wat maakt de Flow Fitness DTM300i zo speciaal? En waarom zou je gaan voor deze loopband?

In dit artikel vertellen we je alles over de loopband en zal ik mijn eigen ervaringen met het apparaat delen. Zo weet jij aan het einde waarom het apparaat de status heeft die het gekregen heeft!

Een betere kijk op de Flow Fitness DTM300i

De DTM300i is een van de vele verschillende loopbanden die het bedrijf Flow Fitness in zijn assortiment heeft.

De loopband is dan ook razend populair en doet het erg goed. Hieronder zullen we een complete kijk gaan nemen op het apparaat zelf!

Ontwerp

flow_fitness_runner_dtm300i_test

Ten alle eerste het ontwerp. Dat is natuurlijk het eerste dat opvalt bij elk fitnessapparaat. Als we kijken naar de DTM300i dan zien we eigenlijk al snel dat we te maken hebben met een stevig apparaat.

De metalen behuizing van het apparaat zorgt ervoor dat het een stevige bodem verzorgt voor iedere sporter. Zo is de loopband te gebruiken tot een gewicht van 110 kg.

De afmetingen van het apparaat zijn 151 x 77 x 101 (LxBxH). Door de afmetingen heeft het apparaat een loopvlak van 45 cm en deze is daarom een gemiddelde breedte. De loopband is gemaakt met extra laag die ervoor zorgt dat het geluid flink gedempt wordt.

Tijdens het hardlopen kun je jezelf gemakkelijk ondersteunen met behulp van de handgrepen. Deze zorgen ervoor dat je een stabielere pas hebt. De handgrepen zijn uitgerust met hartslagsensoren. Tussen de handgrepen in zit ook de trainingscomputer geplaatst.

Ben je bang dat het apparaat te veel plek in beslag neemt na het sporten? Ook daar hebben ze over nagedacht bij Flow Fitness. Het apparaat is namelijk gemakkelijk in te klappen. Hierdoor krijgt het de dimensies 157 x 77 x 13 cm (LxBxH) en is hij vervolgens gemakkelijk op te bergen onder het bed of in de kast.

Trainingscomputer

Net als iedere modern fitnessapparaat is ook de DTM300i uitgerust met een trainingscomputer. Deze trainingscomputer helpt jou met het bereiken van je trainingsdoelen en zorgt ervoor dat jij alles in de gaten kunt houden.

De trainingscomputer is voorzien van een helder en erg plat lcd-scherm, die tussen de handgrepen geplaatst zit. Hierop zie je verschillende parameters die jou een compleet inzicht geven. Deze parameters zijn:

  • Tijd
  • Snelheid
  • Aantal stappen
  • Hartslag
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

Houd wel in je achterhoofd dat het aantal verbrandde calorieën gebaseerd is op een schatting en nooit 100% accuraat is.

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen. Ook is de loopband te verbinden met een borstband voor een nog accuratere meting.

De meeste trainingscomputers zijn voorzien van verschillende trainingsprogramma’s. Deze heeft de DTM300i helaas niet. Gelukkig kun je via de trainingscomputer wel gemakkelijk de snelheid van de loopband instellen.

Zo heeft de motor een constant vermogen van 1,25 pk en oplopend tot 2,5 pk. Hierdoor kan de loopband een snelheid tot wel 12 km/u halen.  

Overige snufjes

Technologie is haast niet meer weg te denken in onze cultuur. Steeds meer fitnessapparaten beschikken dan ook over veel extra functies, zo ook de DTM300i.

De loopband is gemakkelijk te koppelen met je smartphone of tablet via bluetooth. Hierdoor kun je gebruikmaken van veel verschillende fitness apps zoals Fitshow.

dtm-300i_met_app

Deze applicatie zorgt ervoor dat je kunt hardlopen op verschillende routes over de hele wereld. Ook zorgt de Fitshow app ervoor dat de volledige loopband te bedienen is via je smartphone of tablet.

Je hoeft niet bang te zijn dat je deze de hele tijd in je hand hoeft te houden tijdens het rennen. Zo is de DTM300i voorzien van een handige tablethouder die geschikt is voor je tablet en smartphone.

De loopband heeft ook een mp3 ingang en beschikt over speakers. Zo kun je gemakkelijk je favoriete muziek luisteren tijdens de training. Maar je mag ook gewoon lekker een film of serie aanzetten als je dat liever wilt.

Opgelet: mocht je dit de ideale loopband voor jou zijn, klik dan op de knop hieronder en bekijk de laagste prijs:


Mijn ervaringen met de DTM300i

Nadat ik behoorlijk onderzoek had gedaan naar de Flow Fitness DTM300i leek het me een prima apparaat om een keer goed aan de tand te voelen. Ik heb het toestel daarom aangeschaft en heb besloten de proef op de som te nemen.

Montage

Eenmaal besteld kon ik haast niet wachten om het pakket in ontvangst te nemen. Toch moest ik even geduld hebben tot de volgende dag.

Maar gelukkig was de pakketbezorger de volgende dag op een relatief vroeg tijdstip bij me. Hij heeft me geholpen om het pakket in mijn appartement te krijgen op de tweede etage. Dit was ook wel nodig, want het apparaat is behoorlijk zwaar.

Gearriveerd in mijn woonkamer kon het feest beginnen. Ik heb de doos opengemaakt en kwam al dat monteren er eigenlijk helemaal niet aan te pas zou komen.

Het enige wat ik hoefde te doen was de handgrepen omhoog zetten en de loopband was klaar voor gebruik!

flow-fitness-runner-dtm300i-opvouwbaar

Het eerste gebruik

Toen de loopband in mijn woonkamer stond begon het pas echt te kriebelen. Ik ben naar de slaapkamer gegaan, heb mezelf snel omgekleed en kon niet wachten te beginnen. Met mijn hardloopschoenen stevig ondergebonden was het moment dan daar.

Ik heb de stekker in het stopcontact gestoken en heb het apparaat aangezet. Het valt op dat er eigenlijk niet veel komt kijken bij de trainingscomputer. Hier kun je namelijk alleen de snelheid op verstellen en de belangrijkste parameters zien.

Na begonnen te zijn op een wandelpas leek het me toch leuk om even de connectiviteit uit te proberen met mijn smartphone. Ik heb de Fitshow applicatie gedownload en kwam meteen in een vergrootte wereld van mogelijkheden!

De complete loopband is via de app te bedienen. Ook geeft deze app me de mogelijkheid om mijn eigen fitnessdoelen te stellen. Ik heb een leuke route geselecteerd en ben aan mijn echte work-out begonnen.

De app werkt er nauwkeurig samen met de loopband. Hiermee bedoel ik dat het echt functioneert als een soort uitgebreide trainingscomputer. Ik kan actief alles zien tijdens het sporten en de app slaat ook nog eens alles op.

Tijdens het lopen kan ik makkelijk wisselen tussen de Fitshow app en Spotify. De bluetooth functie zorgt er namelijk voor dat de speakers ook gebruikt konden worden. Deze klinken dan ook prima voor wat ze moeten doen.  

De hartslagsensoren pikken mijn hartslag goed op en ik kan deze dan ook makkelijk weer terug vinden in de app.

Wat mij tijdens het lopen wel opvalt is dat het loopvlak toch verrassend luidruchtig is. Ik had deze stiller verwacht door de dubbele laag.

runner-dtm300i-loopvlak

Na enkele kilometers erop te hebben zitten leek het me verstandig om aan de cooling-down te beginnen en langzaamaan te stoppen met mijn work-out voor een dag.

Na gebruik

Nadat mijn eerste sessie erop zat heb ik even de handgrepen schoongemaakt. Ik kon met een gerust hart terugkijken op een geslaagde eerste training.

Ik heb de loopband ingeklapt, wat verrassend makkelijk ging, en deze onder het bed gerold. Ik was bang dat dit moeilijker zou gaan omdat het apparaat een aardig gewicht heeft.

dtm-300i-runner-loopband-slaapkamer

Gelukkig is de loopband voorzien van transportwieltjes aan de bodem, dus dit ging erg simpel.

Conclusie

De Flow Fitness DTM300i beloofd op papier een hele aardige loopband te zijn voor een aardige prijs. Dat wat het bedrijf beloofd met de loopband weten ze ook absoluut waar te maken.

Aan monteren is zo goed als geen werk en het is dan ook voor iedereen te doen.

Als je het apparaat eenmaal hebt staan dan is het gebruiken ervan eveneens erg eenvoudig. Ikzelf had graag een iets uitgebreidere trainingscomputer gezien. Gelukkig wordt dit goed opgevangen door de connectiviteit met de Fitshow app.

De loopband voelt verder als een erg stevig apparaat, al maakt hij tijdens het lopen wel iets meer kabaal dan ik ten eerste instantie had verwacht.

In conclusie kan ik de DTM300i van Flow Fitness absoluut aanraden aan mensen. Ik zou het vooral aanraden aan de beginnende en recreatievere sporter.

Het apparaat is namelijk niet bestand tegen veelvuldig of langdurig gebruik. Als je een fanatiekere sporter bent dan zou ik het aanraden om wat verder te kijken.

Als je het allemaal niet zo fanatiek doet dan kun je aan de DTM300i een heel leuk apparaat hebben dat een lange tijd mee gaat!

Is dit de ideale loopband voor jou? Klik dan op de knop hieronder en bekijk direct de laagste prijs:

Meer loopbanden:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *