Gymost Endurance EN2 – Een volledige review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 17, 2024

gymost_endurance_en2

Wie op zoek is naar de perfecte loopband voor thuis, zal ongetwijfeld de Gymost Endurance EN2 al eens zijn tegengekomen.

Deze loopband is dan ook een van de populairdere modellen van het moment.

Zo heeft de loopband door zijn populariteit zichzelf een weg weten te banen in verschillende huishoudens over de hele wereld.

Maar wat maakt deze loopband zo geliefd? En wat zorgt ervoor dat deze zo speciaal is?

In deze review halen we de onderste steen boven en vertellen we je alles wat je moet weten.

Zo geven we je een volledige kijk op het apparaat en geven we je de voor- en nadelen ervan!


Een betere kijk op de Gymost Endurance EN2

Maar voordat we natuurlijk kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen moeten we natuurlijk wel weten waar we naar gaan kijken. Daarom beginnen we met een verkennende kijk op de Gymost Endurance EN2.

Het ontwerp

Te beginnen bij het ontwerp. Want als we kijken naar de Gymost Endurance EN2 dan zien we al snel dat we te maken hebben met een loopband van topkwaliteit.

De Gymost Endurance EN2 is gemaakt van een uiterst sterke combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt ervoor dat de loopband te gebruiken is tot een gewicht van maar liefst 160 kg.

De afmetingen van de loopband zijn 214 x 91 x 164 cm (LxBxH) waardoor het wel een behoorlijk groot apparaat is. Ook is het gewicht absoluut niet mis, namelijk een respectabele 230 kg.

Dit zorgt ervoor dat de loopband erg stevig is, maar niet geschikt is voor iedere ruimte of woning.

gymost_endurance_en2_review_loopband

De grote handgrepen banen zichzelf een weg langs de lengte van de loopband. Hierdoor kun je op ieder punt van de loopband veilig lopen.

Maar met zulke grote dimensies en zo een zwaar gewicht komt natuurlijk wel het een en ander aan comfort. Zo is het loopvlak van de Endurance EN2 voorzien van twee 4-laagse dempingen.

Dit verhoogt het loopcomfort en vermindert het gedreun op de vloer. Het loopvlak is 155 x 58 cm, wat behoorlijk breed is voor een loopband. Hierdoor wordt het makkelijker is om flinke work-outs te doen.

De loopband beschikt over de mogelijkheid om verschillende hellingen aan te nemen. Zo kan deze ingesteld worden op 15 verschillende levels.

De hoeken kunnen per 1 graden afgesteld worden, waardoor je een volledige controle hebt over de hoek van je work-out.

Sterke motor

Op het gebied van uitdaging hoef je ook niet bang te zijn bij de Endurance EN2. De loopband beschikt over een erg krachtige 5 pk AC-motor.

Het vermogen van de motor zorgt ervoor dat de loopband een topsnelheid heeft van 22 km/u. Door deze hoge topsnelheid is de loopband een erg geschikte toevoeging voor de fanatieke sporter.

De AC-motor werkt op een manier waardoor deze minder snel slijt dan een DC-motor. Dit zorgt ervoor dat jouw loopband een langere levensduur heeft en deze dus een flinke poos meegaat!

Trainingscomputer

gymost_endurance_en2_computer

Net als bij zo goed als ieder fitnessapparaat is ook de Gymost Endurance EN2 voorzien van een handige trainingscomputer. Deze trainingscomputer geeft je dan ook de mogelijkheid om alles van jouw work-out in te stellen zoals je snelheid en de hellingshoek.

Daarnaast is de trainingscomputer voorzien van 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, een manueel programma en 3 gebruikersprogramma’s.

Dit alles is gemakkelijk te selecteren op het overzichtelijke display.

Hier zie je ook de volgende gegevens snel terug:

  • Snelheid
  • Trainingstijd
  • Afstand
  • Hartslag
  • Hellingshoek
  • Verbrandde calorieën

De hartslag wordt gemeten door de handsensoren van de loopband.

Extra’s

Het is altijd een leuke verrassing als een loopband beschikt over een aantal extraatjes. Met de Gymost Endurance EN2 zit je dan ook prima!

Zo is de loopband voorzien van een set speakers. Zo kun je gemakkelijk je smartphone aansluiten via de MP3-aansluiting om te genieten van je favoriete nummers tijdens het sporten.

Is je telefoon bijna leeg? Dan kun je deze ook eenvoudig op te laden via de USB-poort van de loopband.

Voor- en nadelen

De Gymost Endurance EN2 lijkt op papier op een behoorlijk goede loopband. Maar uiteraard heeft het apparaat zijn eigen set voor- en nadelen. Speciaal voor jou hebben we dan ook deze voor- en nadelen op een rijtje gezet!

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve gedeelte; de voordelen. Want zoals je misschien al vermoedt, is de Endurance EN2 voorzien van een aantal leuke voordelen!

Comfortabele demping

achterzijde_gymost_en2

De Gymost Endurance EN2 is niet zomaar een loopband, maar een erg comfortabele loopband! Dit komt door de dubbele 4-laagse demping van de loopband.

Hierdoor loop je niet alleen een stuk fijner, maar verminder je ook het gedreun van de stappen.

AUX-aansluiting

Muziek kan erg stimulerend werken tijdens het sporten. De Endurance EN2 is daarom uitgerust met een handige set speakers en een AUX-aansluiting.

Hierdoor kun je altijd genieten van je favoriete muziek tijdens het sporten!

Erg veel mogelijkheden

Hoewel de Endurance EN2 niet beschikt over de mogelijkheid om te verbinden via bluetooth met je smartphone, heeft het apparaat mogelijkheden genoeg.

Zo heb je 15 verschillende hellingshoeken en een maximumsnelheid van 22 km/u. Ook heb je 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s tot je beschikking!

Nadelen

Geen enkel apparaat is perfect, zo ook niet de Gymost Endurance EN2. Hieronder hebben we de nadelen voor je verzameld.

Zwaar en groot

Te beginnen met het formaat en het gewicht van de Endurance EN2. Met de dimensies 214 x 91 x 164 cm (LxBxH) en het gewicht van 230 kg is het apparaat niet voor iedere ruimte geschikt.

Ook is de loopband niet opklapbaar waardoor hij veel ruimte in neemt.

Geen connectiviteit

Hoewel de loopband beschikt over een set speakers is deze niet te verbinden met je smartphone of tablet. Hierdoor kun je geen gebruik maken van verschillende apps.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede, stevige loopband waar je een aantal jaar mee vooruit kunt, dan is de Gymost Endurance EN2 wellicht de perfecte keuze voor jou.

Het apparaat beschikt over veel verschillende trainingsprogramma’s en hellingshoeken. Hierdoor is er altijd een uitdaging voor jou.

Houdt er wel rekening mee dat de loopband behoorlijk groot en zwaar is, en dus niet geschikt is voor iedere woning. Als je er wel de juiste plek voor hebt, dan heb je wel een loopband voor jaren!

Waar zet jij jouw Gymost Endurance EN2 neer? Bekijk de beste prijs hieronder:
Meer van Gymost:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *