Gymost Turbo X1 – Review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

gymost_turbo_x1

Overweeg jij om de Gymost Turbo X1 loopband te kopen? Let dan even goed op. Deze loopband is namelijk niet voor iedereen even geschikt.

Ben je benieuwd of deze loopband écht bij jou past? Lees dan eerst even deze review, zodat je ontdekt wat je precies kunt verwachten van de Gymost Turbo X1.

In deze review ontdek je enkel de belangrijkste dingen die je moet weten voor de aanschaf. We bespreken de belangrijkste eigenschappen en de plus- en minpunten.

Ook bespreken we voor wie deze loopband geschikt is en ten slotte vind je hier ook de laagste prijs. Laten we dus snel beginnen.

Deze loopband in het kort

gymost_turbo_x1-helling

De Gymost Turbo X1 is alles behalve een doorsnee loopband. Het valt direct al op dat we hier niet met een gewone loopband te maken hebben.

Nee, dit is een zeer robuuste professionele loopband. Wat dan ook direct opvalt is het formaat. Het is namelijk niet bepaald de kleinste.

Dat is alvast het eerste punt om rekening mee te houden. Zit je krap in de ruimte? Dan is de Gymost Turbo X1 mogelijk niet de juiste keus voor je.

Het voordeel van het grotere formaat is uiteraard de stevigheid en duurzaamheid. Daarnaast kun je ook genoeg stabiliteit verwachten.

De loopband is geschikt voor professioneel gebruik en kan dus gemakkelijk meerdere uren per dag belast worden. Uit onze ervaring is dit een zeer geschikte loopband voor in een professionele sportruimte.

Zo zijn er diverse sportscholen waar er met veel plezier van deze loopband gebruik gemaakt wordt. De stevigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid zorgen ervoor dat de loopband hier uitstekend geschikt voor is.

In de rest van deze review zal ik nog wat belangrijke eigenschappen aan je toelichten. Allereerst gaan we het hebben over voor wie deze loopband geschikt is.


Voor wie is deze loopband geschikt?

De Gymost Turbo X1 is zoals gezegd ontworpen voor professioneel gebruik. Het is dan ook uitermate geschikt voor in de sportschool.

Of je nu op zoek bent naar een loopband voor in een kleinere sportschool, of juist een grotere, de Gymost Turbo X1 komt in beide goed tot z’n recht.

Ook zien we dat veel fysiopraktijken gebruik maken van deze loopband.

Maar ook de thuissporter kan z’n geluk niet op met de X1 van Gymost. Mocht je als thuisssporter veeleisend zijn, een wat groter budget hebben én de ruimte ervoor hebben, dan is dit toestel een dikke aanrader en een van de betere in z’n soort.

Een robuust trainingsbeest

Zoals gezegd is het dus een robuuste loopband. Het heeft de afmetingen: 215 x 93 x 168 cm (LxBxH).

Wat mogelijk een nadeel is, is dat deze loopband helaas niet in te klappen is. Bij de meeste loopbanden is dit tegenwoordig wel het geval.

Maar omdat Gymost zich bij de ontwikkeling van de X1 loopband puur gericht heeft op de stevigheid en stabiliteit, is er niets aan het toeval overgelaten.

Levenslange garantie

Ja, je leest het goed. Op het frame van deze loopband heb je levenslange garantie. Dat is natuurlijk heel erg fijn. Ook straalt dit enorm veel vertrouwen uit vanuit Gymost.

Deze loopband is dan ook echt ontworpen om een leven lang mee te gaan.

Professioneel gebruik

Zoals gezegd is de X1 ontworpen als professionele loopband. Wat wilt dat zeggen? Dit betekent dat de loopband meerdere uren per dag gebruikt kan worden.

Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een sportschool? Dan komt dit erg goed van pas. Of wil je wellicht met hele gezin gebruik maken van dezelfde loopband? Ook dan komt dit goed uit.

Dempingsyssteem

gymost-loopband-loopvlak

Het is natuurlijk wel fijn om een beetje goede demping te hebben tijdens het hardlopen. Je wilt geen doffe dreunen horen en ook wil je jouw gewrichten de schokbelasting besparen.

Daarom is een goed dempingsysteem een absolute pré.

Bij de Gymost Turbo X1 hoef je je daar gelukkig geen enkele zorgen om te maken. Het heeft een betrouwbaar 4 laags dempingsysteem, waardoor je veilig traint en blessurevrij blijft.

Trainingscomputer

turbo_x1-loopband

Qua trainingsmogelijkheden zit het overigens ook wel goed. Aan alleen een stevige loopband heb je namelijk niet veel als je er niet eens goed op kunt trainen.

Maak je geen zorgen, de X1 is uitgerust met 36 verschillende programma’s. Hij beschikt verder ook over verschillende user programma’s, waarbij je specifiek naar jouw trainingsdoel toewerkt.

Qua programma’s zijn de mogelijkheden erg divers. Zo heb je bijvoorbeeld een interval programma en verschillende programma’s met helling. Meer dan genoeg keus dus!

Verder kun je een overzichtelijk en duidelijk scherm verwachten. Hoewel de hoeveelheid knopjes op het eerste gezicht misschien wat overweldigend kan zijn, spreekt het allemaal voor zich.

Gebruikerservaringen

De Gymost Turbo X1 is een professionele loopband met een wat hoger prijskaartje dan gemiddeld. Daardoor zal de gemiddelde thuissporter deze loopband niet aanschaffen.

Helaas zijn er online dan ook niet veel gebruikerservaringen beschikbaar. Gelukkig kun je wel een paar reviews lezen. Zo zegt iemand op deze pagina het volgende:

”Stabiele en sterke loopband, erg blij mee! De AC motor is erg stil.”

Overigens hebben wij deze loopband ook voor je getest om deze review te schrijven. En ook wij zijn dik tevreden.

Tenslotte pronkt deze loopband zoals gezegd ook in meerdere sportscholen, waar ze er enorm tevreden over zijn. Niets om je zorgen te maken dus.

Plus- en minpunten

Pluspunten:

  • Sterke motor
  • Zeer zwaar belastbaar
  • Breed loopvlak
  • Intensief te gebruiken
  • Goede demping
  • Super duurzaam

Minpunten:

  • Weinig gebruikerservaringen
  • Niet inklapbaar
  • Erg zwaar

Conclusie en laagste prijs vinden

De Gymost Turbo X1 is een loopband van werkelijke topklasse. Vrijwel nergens anders vind je zo’n sterke en stabiele loopband die zó intensief en zwaar belastbaar is.

En dan heeft het ook nog eens enorm veel trainingsmogelijkheden en goede demping. Bovendien is het ook enorm gemakkelijk in gebruik, in tegenstelling tot veel andere professionele toestellen.

Deze loopband is dus zeker een dikke aanrader als jij op zoek bent naar een betrouwbare high-end loopband.

Maar let wel goed op. Heb je interesse in de Gymost Turbo X1? Maak dan wel even gebruik van de kortingspagina, zodat je veel geld bespaard:


Meer loopband reviews:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *