Dit zijn de 5 leukste loopband apps voor jou op een rijtje!

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 14, 2024

De loopband is een van de meest populaire fitnessapparaten van het moment. De toestellen zijn toegankelijk en gemakkelijk voor zo goed als iedereen te gebruiken.

Een ander fijne bijkomstigheid is dan loopbanden tegenwoordig vaak van bluetooth connectiviteit met je smartphone zijn voorzien. Op deze manier kun je verschillende apps gebruiken tijdens je training.

Deze apps zijn niet alleen handig met het bijhouden van je voortgang, maar zijn ook nog eens leuk in gebruikt!

Speciaal voor jou hebben we hieronder een lijst samengesteld met de 5 leukste loopband apps!

Tunturi Routes

We beginnen onze lijst met de fitnessapp van het populaire fitnessmerk Tunturi, namelijk Tunturi Routes.

Hoewel deze app ontwikkeld is voor de loopbanden van Tunturi is de applicatie ook te gebruiken met loopbanden van andere merken.

Met Tunturi Routes wordt je meegenomen over een grote hoeveelheid leuke, interessante en mooie routes over de hele wereld. De weerstand van je loopband past zich automatisch aan de hoogteverschillen aan. Zo krijg je het gevoel dat je er echt bent! En dan vanuit het gemak van je eigen woon- of slaapkamer!

De app is voorzien van verschillende internationale coaches. Deze coaches kunnen ervoor zorgen dat jij op jouw beste manier kunt trainen.

Je kunt zelf eenvoudig jouw fitnessdoelen instellen via de app. Zo kun je dag voor dag zien hoe je naar deze doelen toewerkt en hoe je deze behaald.

Ook voor de liefhebber van een goede competitie is de Tunturi Routes app geschikt! Zo kun je meedoen aan georganiseerde uitdagingen of juist andere gebruikers uitdagen.

Wat voor een sporter je ook bent, met de Tunturi Routes app weet je zeker dat jouw training nog leuker en uitdagender wordt!

De Tunturi Routes app heeft een beperkte gratis versie en een volledige betaalde versie voor € 9,99 per maand.

FitShow

De FitShow app zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en gemakkelijke manier al jouw trainingsdoelen kunt behalen!

Zo kun je zelf een trainingsdoel instellen en hier vervolgens een gepersonaliseerd trainingsplan bij samenstellen. De applicatie houdt vervolgens op de voet bij hoe je je aan je trainingsplan houdt. Zo kun je eenvoudig binnen de gebruiksvriendelijke interface jouw prestaties en resultaten terugzien.

Als je in een hoger tempo je trainingsdoelen lijkt te behalen, dan is het mogelijk om deze gemakkelijk bij te stellen. Zo kun je constant nieuwe doelen voor jezelf blijven stellen.

De app neemt je mee over de leukste en mooiste routes van over de hele wereld. Deze worden gegeven als plattegrond of als Google Street View kaarten. Hierdoor krijg je het gevoel dat je je echt in de buitenwereld waant.

De FitShow app is compleet comptabel met een grote hoeveelheid verschillende loopbanden. Zo kun je ook gebruikmaken van een borstband om een hartslag meting te krijgen in de app. Hierdoor kun je eenvoudig trainen op je hartslag.

iConsole+

trainen_met_flow_fitness_loopband_app

Wie op zoek is gegaan naar een loopband die gebruikt kan worden met verschillende applicaties, is vast wel eens de naam iConsole+ tegengekomen. Dat is ook niet gek, gezien het een van de meest populaire fitnessapps op de markt is!

Dit is dan ook zeker niet onverdiend. De app is namelijk met een erg grote hoeveelheid verschillende loopbanden en andere fitnessapparaten te gebruiken.

Download de app eenvoudig op je smartphone of tablet en je kunt meteen aan de slag. De iConsole+ app zorgt ervoor dat je gemakkelijk jouw sportdoelen kunt vaststellen en naleven. Zo zorgt de app voor een grote hoeveelheid aan verschillende trainingsmogelijkheden. Denk hierbij aan uithoudingstrainingen maar ook intervaltrainingen en alles daar tussenin!

Met de iConsole+ app loop je over de mooiste routes over de hele weerstand. Door de draadloze bluetooth verbinding tussen de app en jouw loopband past de loopband eenvoudig de weerstand aan op het niveau van de route. Dus ga je heuvel op? Dan wordt het ineens een stukje zwaarder.

Als je benieuwd bent naar de progressie van je trainingen, dan kun je die ook eenvoudig terugzien. De app houdt namelijk de gegevens van al jouw trainingen bij zodat je hierop kunt inspelen met je doelstelling. Ook kun je je resultaten delen op social media om je resultaten te kunnen vergelijken met anderen.

Kinomap

entertainment-tablet-houder

Als we het hebben over de beste apps die je kunt gebruiken in combinatie met je loopband, dan kunnen we natuurlijk Kinomap niet overslaan. Deze app is niet voor niets een van de meest geliefde fitnessapps van het moment.

Met Kinomap heb je de grootste selectie aan routes van over de hele wereld. Of je nu in Tokio, New York of Sint-Petersburg wilt hardlopen, met Kinomap kun je eenvoudig de route selecteren die je wilt lopen en de app zorgt voor de rest. Zo past de app automatisch de weerstand aan op het moment dat het terrein veranderd. Zo voelt het echt alsof je heuvel op of af loopt!

Maar naast de grote hoeveelheid verschillende routes is Kinomap ook instaat stap voor stap jouw voortgang bij te houden. Zo kun je precies zien hoe je er na een tijdje voorstaat en wat je kunt doen om jouw fitnessdoelen te behalen.

Kinomap is voorzien van duizenden trainingsvideo’s van verschillende coaches en experts van over de hele wereld.

Ben je een competitieve sporter? Dan kun je ook gebruikmaken van de vele uitdagingen die in de app zitten. Deze kun je naderhand weer delen met je vrienden via de app of via social media, waardoor je je naasten direct kunt uitdagen.

Neem een maandabonnement voor € 9,99, een jaarabonnement voor € 79,99 of een levenslang Vrij-abonnement voor € 229,-.

Bekijk hier de beste loopbanden met Kinomap >>

Zwift

trainen-zwift

Fitter, sterker en sneller. Dat zijn slechts drie van de vele doelstellingen die je kunt behalen met de Zwift app!

De Zwift app is een unieke manier van trainen met je smartapparaat, gekoppeld aan je loopband. Zwift maakt trainen namelijk uitermate toegankelijk door de trainingsprogramma’s te verwerken in een videogame! Dit zorgt ervoor dat je sporten niet alleen als belangrijk ziet, maar dat je het ook écht doet voor je plezier.

De app helpt je met het vaststellen van je trainingsdoelen en deze behalen. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van meer dan 130 verschillende routes die je kunt lopen. Deze digitale routes lopen uiteen van de straten van een futuristisch New York City tot een actieve vulkaan die je beklimt. Dat alles vanuit de veiligheid van je eigen huis!

Je kunt je resultaten eenvoudig delen met je vrienden en familie via de app of via social media. Zo kun je deze eenvoudig uitdagen om nog meer sportplezier te ervaren. Zwift is gratis te proberen en kost na de proefperiode € 14,99 per maand.

Bekijk hier de beste loopbanden met Zwift >>

Conclusie

Hoewel het gebruiken van een loopband binnenshuis af en toe een beetje saai kan zijn, zijn er vandaag de dag genoeg apps die het een stuk leuker maken. Met de selectie apps van hierboven wordt jouw training een daverend succes!Meer koopgidsen:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *