De beste loopband tot 150 kilogram en meer

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

Een loopband kopen is sowieso al niet eenvoudig, want er zijn veel verschillende toestellen op de markt.

Een loopband kopen met een belastbaar gewicht van 150 kilogram of meer is echter nog lastiger.

In dit artikel zijn we voor jou op zoek gegaan naar de beste loopbanden voor een hoog belastbaar gewicht. Dit artikel werd opgesteld als koopgids.

Dat betekent dat je informatie krijgt over het kopen van een loopband belastbaar tot 150 kilogram. Daarnaast stellen we je ook graag enkele van onze favoriete toestellen zelf voor. Op die manier hoef je zelf niet meer op zoek te gaan.

De beste loopbanden belastbaar tot 150 kilo of meer 

Nu je een beeld hebt van waar je op moet letten, kunnen we de beste loopbanden bespreken.

Ik heb voor jou een grondige analyse gemaakt, om op die manier enkele loopbanden te kunnen selecteren. 

1. Gymost Endurance EN2

gymost-endurance-en2

Een absoluut toptoestel, is deze Gymost loopband. De loopband op zichzelf weegt maar liefst 230 kilogram en is belastbaar tot maximaal 160 kilogram.

Bij het lezen van deze duizelingwekkende cijfers besef je wel hoe kwalitatief deze loopband is. Hij is gemaakt van erg stevige en robuuste materialen, waardoor hij heel wat kan verdragen. De motor beschikt over een vermogen van 5pk, wat best veel is in deze prijscategorie. 

Het loopoppervlak van deze Gymost loopband blijkt ook veel groter dan gemiddeld. Dankzij de breedte van 58 centimeter, heb je ruimte zat.

Zoals ik daarnet al aangaf, is een goede demping uiterst belangrijk. Bij het ontwikkelen van dit model was dat dan ook een van de prioriteiten. Men heeft speciale gepatenteerde dempingsystemen in de loopband verwerkt. Op die manier worden jouw gewrichten zo goed mogelijk beschermt. Ideaal voor mensen die al lopend willen afvallen. 

Lopen op een helling is nog eens extra vermoeiend. Daardoor is het ook de ideale manier om nog meer calorieën te verbranden.

Het loopoppervlak kan gekanteld worden tot een helling van maar liefst 15 procent. Daarnaast beschikt deze loopband ook nog over heel veel verschillende trainingsprogramma’s.

Zo houd je het sporten leuk en boeiend. Bovendien zit er ook een hartslagprogramma ingebouwd. Sporten in de juiste hartslagzone zou de vetverbranding stimuleren. 

Tot slot wil ik het ook nog even hebben over het display. De trainingscomputer is vrij standaard, zonder al te veel toeters en bellen. Er zit echter wel alles op wat je nodig hebt en hij is eenvoudig te bedienen. Meer heb je toch niet nodig?2. Focus Fitness Senator iPlus

loopband-senator-iplus

Focus Fitness wordt vaak vernoemd als merk dat een goede prijs- kwaliteitverhouding levert. De toestellen die ze maken, zoals deze Senator iplus behoren tot de beste in hun prijscategorie.

De Focus Senator iplus mag dan wel iets duurder zijn dan gemiddeld, hij is zijn prijs zeker en vast waardig. 

Met een eigen gewicht van 103 kilo, kunnen we concluderen dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Ook aan het uiterlijk kan je dat zien, want het frame is erg robuust.

Hetzelfde geldt voor de handgrepen en de andere onderdelen. Bij dit toestel zijn er geen fijne buizen, maar wel allemaal robuuste stukken. Dankzij de stevige poten, staat deze loopband trouwens ook erg stabiel op de grond. 

De motor van dit toestel beschikt over een vermogen van 3pk. Daarmee heeft hij nog steeds voldoende kracht om een zwaardere persoon te houden.

Deze Focus Fitness loopband heeft een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilogram. Dat in combinatie met de achtvoudige Flex Suspension vering, zorgt voor een optimaal toestel voor zwaardere mensen. Je kunt er gerust een uitgebreide training op houden, zonder jouw gewrichten te overbelasten. 

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan deze loopband, is het ventilatiesysteem. Zeker in de zomer kan dat erg van pas komen. Daarnaast kan je ook kiezen uit maar liefst 25 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Op die manier heb je meer dan genoeg keuze.

Tot slot is er ook nog de iplus module. Die maakt het mogelijk om je loopband te verbinden met je smartphone of tablet. Op die manier kan je gebruik maken van verschillende trainingsapps. Die kunnen je helpen om jouw doelen nog sneller te bereiken.3. ProForm Power 995i

proform-power-995

De derde loopband belastbaar tot 150 kilo of meer, is er een van het merk ProForm. Voor velen zal dit merk waarschijnlijk iets minder bekend zijn. Dat komt voornamelijk omdat ze enkel specialere toestellen op de markt brengen, net als deze ProForm Power 995i

Het is het lichtste toestel van de drie, waardoor ook zijn maximale belastbare gewicht lager ligt. Op dit toestel mag je sporten als je minder weegt dan 150 kilogram.

Het loopoppervlak heeft een breedte van 51 centimeter, wat normaal gezien nog ruim voldoende zou moeten zijn. De 3pk sterke motor zorgt ervoor dat je mooie snelheden kunt behalen. Daarenboven is het ook mogelijk om de hellingshoek aan te passen, zodat je precies bergop moet lopen. 

Met 30 ingebouwde trainingsprogramma’s, heb je ook bij deze loopband keuze zat. Sommige van deze programma’s maken trouwens ook gebruik van hellingen. De programma’s die hier werden ingebouwd, zijn trouwens ontwikkeld samen met personal trainers. Daardoor zijn ze beter dan die in veel andere loopbanden. 

Op het grote display vind je allerlei mogelijkheden terug. Het apparaat werkt met verschillende sportzones, die van rustiger naar intensiever gaan.

Op die manier helpt het toestel je nog veel beter om al jouw doelen te behalen. Deze loopband is tevens onderhoudsarm, wat toch wel mooi meegenomen is. Waarop moet je letten bij het kopen van een loopband 150 kg?

Dat je moet letten op het maximale belastbare gewicht, dat lijkt vrij logisch.

Daarnaast zijn er echter nog drie andere belangrijke zaken waarop je moet letten. 

Stevigheid van handgrepen en accessoires

Het feit dat de motor sterk genoeg is om belast te worden tot 150 kilogram, betekent niet noodzakelijk dat ook andere accessoires hieraan zijn aangepast.

Denk bijvoorbeeld aan de handgrepen. Normaal gezien moeten ze wel stevig genoeg zijn om flink wat gewicht te kunnen dragen.

Een ander probleem bij veel toestellen, is dat ze al snel beginnen de wiebelen. Daardoor is het vaak lastig om de juiste ondersteuning te krijgen die je zoekt. 

Voldoende schokdemping

Een tweede belangrijk aspect, misschien zelfs het belangrijkste is ergonomie. Lopen is voor ieders lichaam belastend.

Echter hoe meer je weegt, des te meer je gewrichten te verduren zullen krijgen. Elke keer jij een nieuwe stap zet, wordt er een schok doorgegeven.

Het kniegewricht is gemaakt om zulke schokken op te vangen, maar dat mogen er niet te veel worden. De reden dat zwaardere mensen vaak niet meer kunnen of mogen lopen op de weg, is net de schokdemping. 

Wanneer je dus op zoek bent naar een loopband belastbaar tot 150 kilogram, dan moet je zeker rekening houden met de demping van schokken.

Over het algemeen geldt dat duurdere loopbanden daar veel beter voor zijn. Deze loopbanden worden namelijk geheel ergonomisch ontworpen, zodat je zo comfortabel mogelijk kunt lopen.

Begin ook nooit te snel, maar probeer rustig op te bouwen. Ik raad je ook aan om eventueel met een specialist te gaan spreken, zo weet je precies wat je lichaam aankan. 

Groot loopoppervlak

De mate van comfort kan ook worden verhoogd door een groter loopoppervlak. Zwaarlijvige mensen kunnen wel wat meer ruimte gebruiken.

Vandaar dat ook de grote van het loopoppervlak een belangrijke rol speelt. 

Het voordeel van een groter oppervlak, is dat je je minder moet focussen. Wanneer het oppervlak te smal aanvoelt, dan ga je de hele tijd naar beneden staren.

Op die manier zorg je er echter voor dat jouw concentratie verdwijnt. Je zult al snel merken dat je veel beter gaat presteren wanneer je wat meer ruimte hebt.

Bovendien zal je het langer kunnen volhouden, wat beter is om meer gewicht te verliezen.  

Conclusie

Ik hoop dat ik je met dit artikel voldoende heb kunnen informeren over het kopen van een loopband belastbaar tot 150 kilo.

Ik raad je aan om eerst en vooral eens een kijkje te nemen tussen onze top drie. De kans is groot dat een van de apparaten je wel aanspreekt.

Mocht dat toch niet het geval zijn, of je wil er zelf nog enkele vergelijken, let dan zeker op de aandachtspunten. Op die manier koop je een ideale loopband belastbaar tot 150 kilogram.

Bekijk en vergelijk het volledige aanbod via de knop hieronder:Meer koopgidsen:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *